De temperatuur op 23 januari 1892 lag rond de 0.1 °C. Er was 0.7 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 96%. Bron: KNMI
15 maart » Verheffing van de rooms-katholieke apostolische prefectuur Denemarken tot het apostolisch vicariaat Denemarken.
27 maart » In Manresa (Catalonië) wordt de Bases de Manresa, een ontwerp voor een regionale grondwet, goedgekeurd.
24 mei » Octrooiaanvraag van Thomas Edison op de elektrische spoorweg.
7 juni » Tijdens een vijf dagen durende uitbarsting van de vulkaan Awu op het Indonesische eiland Sangir komen 1.532 mensen om.
25 november » De Franse baron Pierre de Coubertin lanceert het idee de Olympische Spelen in moderne vorm te doen herleven.
18 december » Wereldpremière van De notenkraker van Tsjaikovski in het Mariinskitheater te Sint-Petersburg.
Trouwdag 25 maart 1921
De temperatuur op 25 maart 1921 was gemiddeld 8,5 °C. Er was 8,1 uur zonneschijn (65%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 februari » In München vindt de eerste massabijeenkomst van de NSDAP plaats.
13 maart » Mongolië verklaart zichzelf onafhankelijk van China.
27 april » Bij de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Amsterdam worden namens de Rapaille Partij de zwerver Had-je-me-maar en de ex-anarchist Bertus Zuurbier verkozen.
29 juli » Adolf Hitler wordt voorzitter van de NSDAP.
8 september » Eerste Miss America-verkiezing.
3 december » Oprichting van de Egyptische voetbalbond.
Dag van overlijden 28 februari 1981
De temperatuur op 28 februari 1981 was gemiddeld 1,4 °C. Er was 8,6 mm neerslag gedurende 7,7 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
Van vrijdag 11 september 1981 tot zaterdag 29 mei 1982 was er in Nederland het kabinet Van Agt II met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA).
12 januari » Zuid-Afrikaanse troepen vallen het zuiden van Angola binnen.
19 januari » Iran en de VS bereiken door bemiddeling van Algerije een akkoord over de vrijlating van de 52 gijzelaars in de Amerikaanse ambassade in Teheran.
25 maart » De Spaanse politie vindt de ontvoerde FC Barcelona-speler Quini in een woonhuis in Zaragoza. De twee daders worden gearresteerd.
25 april » Bij het wereldkampioenschap ijshockey voor A-landen in Zweden degradeert de herintredende Nederlandse ijshockeyploeg naar de B-poule na een nederlaag in het afsluitende duel van de verliezersgroep tegen West-Duitsland: 12-6.
11 juni » De Iranese stad Golbaf wordt met de grond gelijk gemaakt door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Er vallen meer dan duizend doden.
19 juli » De Franse wielrenner Bernard Hinault wint diezelfde Ronde van Frankrijk.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I4423.php : benaderd 6 mei 2025), "Berendina uit 't Bosch (1892-1981)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.