De temperatuur op 24 mei 1911 lag tussen 10,0 °C en 15,8 °C en was gemiddeld 13,3 °C. Er was 0.6 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
11 maart » Oprichting van de Franse voetbalclub US Concarneau uit de gelijknamige plaats in Bretagne.
16 juni » Oprichting van het technologiebedrijf IBM.
17 juni » De Universiteit van IJsland wordt gesticht.
30 juni » Oprichting van de Apostolische Prefectuur Sumatra in Nederlands-Indië.
29 oktober » Luxemburg speelt de eerste voetbalinterland uit zijn geschiedenis en verliest met 4-1 van Frankrijk.
27 november » Paus Pius X creëert 19 nieuwe kardinalen, onder wie de Nederlandse Redemptorist pater Willem Marinus van Rossum.
Trouwdag 27 februari 1931
De temperatuur op 27 februari 1931 lag tussen 2,0 °C en 6,6 °C en was gemiddeld 3,8 °C. Er was 2,3 uur zonneschijn (21%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
8 februari » Bij het tweede zelfstandige wereldkampioenschap ijshockey in Polen prolongeert Canada de wereldtitel door ook de laatste wedstrijd in de finaleronde - tegen de Verenigde Staten - winnend af te sluiten: 2-0.
12 februari » Ingebruikneming van Radio Vaticana door Paus Pius XI. De zendinstallatie is ontworpen door Guglielmo Marconi.
5 maart » Daniel Salamanca Urey wordt president van Bolivia.
26 april » Bisschopswijding van Leo Kierkels, Nederlands apostolisch delegaat in Brits-Indië, door kardinaal Willem Marinus van Rossum.
13 mei » Verkiezing van Paul Doumer tot president van Frankrijk.
3 juni » Oprichting van de Kroatische voetbalclub NK Varteks Varaždin.
Dag van overlijden 10 januari 1989
De temperatuur op 10 januari 1989 lag tussen 1,0 °C en 8,3 °C en was gemiddeld 6,3 °C. Er was 3,3 mm neerslag gedurende 10,1 uur. Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
8 januari » Nabij het Britse plaatsje Kegworth stort een Britse Boeing 737 neer op de autoweg M1. 47 mensen komen om bij de crash. Zie British Midland-vlucht 92.
1 maart » Oprichting van de Ecuadoraanse voetbalclub Delfín Sporting Club.
22 juni » De twee grootste kemphanen in de Angolese burgeroorlog, president José Eduardo dos Santos en UNITA-leider Jonas Savimbi, schudden elkaar de hand tijdens vredesbesprekingen in Gbadolite, Zaïre en komen een bestand overeen. Het is de eerste keer sinds 1975 dat beiden elkaar spreken.
10 september » In Frankfurt eindigt de Nederlandse vrouwenhockeyploeg als vijfde bij de strijd om de Champions Trophy.
8 november » Bij een hevige slag tussen Marokkaanse troepen en strijders van de guerrillabeweging Polisario komen meer dan honderd mensen om het leven in het gebied Amgala in de Westelijke Sahara.
20 november » De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties neemt het Verdrag inzake de Rechten van het Kind aan.
Dag van begraven 14 januari 1989
De temperatuur op 14 januari 1989 lag tussen 5,0 °C en 10,2 °C en was gemiddeld 7,2 °C. Er was 1,3 mm neerslag gedurende 3,2 uur. Er was 3,8 uur zonneschijn (46%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
25 februari » Christine Aaftink verbetert in Heerenveen het Nederlands schaatsrecord van Herma Meijer op de 500 meter (40,53 seconden) met een tijd van 40,34 seconden.
28 april » De Senegalese regering roept de noodtoestand uit en stelt een avondklok in de hoofdstad Dakar in, nadat woedende Senegalezen ten minste 26 Mauritaniërs met stenen hadden doodgegooid en 675 anderen hadden verwond.
4 juli » Een Mikojan-Goerevitsj MiG-23 van het Rode Leger (Sovjet-Unie) stort om 10.37 uur neer in Bellegem. Er valt één dode. Het toestel was even voor tien uur opgestegen in het Poolse havenstadje Kolobrzeg. De piloot gebruikte zijn schietstoel nadat er iets mis leek met de brandstoftoevoer.
28 september » Prinses Marie-Christine van België huwt in de Verenigde Staten de Fransman Jean-Paul Gourgues.
2 oktober » De eerste aflevering van het populaire kinderprogramma Telekids, gepresenteerd door Irene Moors, gaat van start.
5 december » De directie van de Nederlandse Dagblad Unie benoemt Ben Knapen tot hoofdredacteur van NRC Handelsblad, waar hij op 1 januari aantreedt als opvolger van Wout Woltz.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I43127.php : benaderd 9 mei 2025), "Bia de Graaf (1911-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.