De temperatuur op 14 augustus 1914 lag tussen 10,6 °C en 22,8 °C en was gemiddeld 16,8 °C. Er was 12,8 uur zonneschijn (87%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
23 juli » Oostenrijk-Hongarije stelt een ultimatum aan Servië. Het land krijgt 48 uur om te voldoen aan een aantal onmogelijke Oostenrijkse eisen. Een oorlog lijkt onvermijdelijk. (Juli-ultimatum)
28 juli » Oostenrijk-Hongarije verklaart Servië de oorlog, daarmee begint de Eerste Wereldoorlog.
4 augustus » Eerste Wereldoorlog: Duitse troepen vallen België binnen, waardoor het Verenigd Koninkrijk de oorlog verklaart aan Duitsland.
12 augustus » Slag der Zilveren Helmen, in Halen. Voor de laatste keer in Europa vindt een cavaleriecharge plaats. Er vallen 140 Belgische en 160 Duitse soldaten. De Belgen winnen en verschansen zich te Diest.
25 augustus » Laatste dag van de Slag der Grenzen tussen Frankrijk en Duitsland.
8 september » Benoeming van Petrus Hopmans tot bisschop van Breda in Nederland.
Trouwdag 4 november 1941
De temperatuur op 4 november 1941 lag tussen -3.8 °C en 3,5 °C en was gemiddeld -0.7 °C. Er was 7,5 uur zonneschijn (79%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
20 januari » Franklin Delano Roosevelt wordt voor de derde maal als president geïnaugureerd, een unicum in de Amerikaanse geschiedenis.
9 maart » Begin van het dagboek van Etty Hillesum.
11 maart » President Franklin Delano Roosevelt van de VS ondertekent de Lend-Lease Act.
13 maart » Vijftien leden van het Geuzenverzet en drie communistische Februaristakers worden op de Waalsdorpervlakte door de nazi's geëxecuteerd.
10 mei » Tweede Wereldoorlog: Staking van meer dan 100.000 arbeiders in Luik, geleid door Julien Lahaut, georganiseerd door het onafhankelijkheidsfront.
1 juni » Farhud - Pogrom in Bagdad, gericht tegen de Joden.
Dag van overlijden 7 juli 1987
De temperatuur op 7 juli 1987 lag tussen 14,2 °C en 27,1 °C en was gemiddeld 20,4 °C. Er was 12,2 uur zonneschijn (74%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
20 maart » In Tokyo Disneyland wordt de attractie Captain EO geopend.
5 mei » Guerrillastrijders vallen ministeries, militaire installaties en andere doelen aan in de Peruviaanse hoofdstad Lima. Bovendien zetten ze het grootste gedeelte van het land, inclusief de zes miljoen inwoners tellende hoofdstad, zonder stroom door een bomaanslag op de centrale in Huancayo.
13 mei » De Wereldbank stopt met geld lenen aan Zambia omdat het Afrikaanse land niet langer het bezuinigingsprogramma van het Internationaal Monetair Fonds uitvoert.
30 augustus » In Moskou prolongeert de Nederlandse mannenhockeyploeg de Europese titel door in de finale Engeland na strafballen te verslaan.
13 september » In Londen wint de Nederlandse vrouwenhockeyploeg de Europese titel door gastland Engeland in de finale na strafballen te verslaan.
29 november » Een Boeing 707 van Korean Air explodeert boven de grens van Thailand en Birma, waarbij 115 mensen omkomen. Het betrof een terroristische daad van Noord-Korea.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I39496.php : benaderd 8 mei 2025), "Eibert van de Langemheen (1914-1987)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.