De temperatuur op 28 augustus 1904 lag tussen 8,5 °C en 22,8 °C en was gemiddeld 15,5 °C. Er was 6,5 uur zonneschijn (47%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
9 februari » Frankrijk en Groot-Brittannië sluiten de Entente cordiale.
12 februari » In Amsterdam wordt de eerste tentoonstelling van de Rijwiel- en Automobielindustrie (RAI) geopend.
20 februari » Manuel Amador Guerrero treedt aan als eerste president van het onafhankelijke Panama. De volgende dag ondertekent hij een verdrag, dat de Amerikanen tegen een betaling van $ 10 miljoen de zeggenschap geeft over het Panamakanaal.
3 maart » Keizer Wilhelm II van Duitsland wordt de eerste persoon die een politieke opname maakt met behulp van Thomas Edisons cilinder.
1 mei » België en Frankrijk spelen beide de eerste voetbalinterland uit hun geschiedenis en spelen in Brussel met 3-3 gelijk.
29 juni » In Drenthe worden twee prehistorische veenlijken gevonden: het paar van Weerdinge.
Trouwdag 4 december 1925
De temperatuur op 4 december 1925 lag tussen -11.2 °C en -3.1 °C en was gemiddeld -6.9 °C. Er was 3,0 uur zonneschijn (37%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 4 augustus 1925 tot 8 maart 1926 was er in Nederland het kabinet Colijn I met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
21 mei » Heiligverklaring en uitroeping tot kerkleraar van Petrus Canisius, Nederlands theoloog.
7 juli » Oprichting van de Belgische voetbalclub Koninklijke White Star Club Lauwe.
21 juli » In Dayton Tennessee, wordt middelbareschoolleraar biologie John T. Scopes schuldig bevonden aan het onderwijzen van de evolutietheorie in zijn klas. Hij krijgt een boete van $100.
1 november » Oprichting van de VARA.
3 december » Dr. P.H. Ritter jr. houdt zijn eerste boekbespreking voor de Hilversumsche Draadlooze Omroep.
24 december » Benito Mussolini krijgt alle macht in Italië.
Dag van overlijden 30 juli 1969
De temperatuur op 30 juli 1969 lag tussen 16,2 °C en 23,9 °C en was gemiddeld 19,3 °C. Er was 1,3 uur zonneschijn (8%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
23 mei » De Nederlandse hitlijst Hilversum 3 Top 30 begint.
15 juni » Romuald Klim scherpt in Boedapest het wereldrecord kogelslingeren (73,76 meter) van Gyula Zsivótzky aan tot 74,52 meter.
5 juli » Op Curaçao wordt de radicale socialistische partij Frente Obrero Liberashon opgericht.
15 juli » In het Belgische Dinant weigeren bij het afdalen van een steile helling de remmen van een Nederlandse bus, die daarop door een hek schiet en in de Maas stort. De chauffeur en 20 passagiers komen om. De reisleidster en drie vakantiegangers weten uit de bus te ontsnappen.
10 augustus » De Nederlandse wielrenner Harm Ottenbros wordt in Zolder wereldkampioen wielrennen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I39028.php : benaderd 11 mei 2025), "Harmen Boute (1904-1969)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.