25 januari » Goedkeuring van het Gezelschap van het Goddelijk Woord door Paus Leo XIII.
22 juni » Goedkeuring van de Congregatie van de Zonen van de Heilige Familie door Paus Leo XIII.
8 juli » Oprichting van de Peruviaanse voetbalclub Club Sportivo Cienciano.
2 augustus » André Dumont ontdekt in de Belgische Kempen belangrijke kolenlagen.
2 december » Gillette verkrijgt het octrooi op het verwisselbare scheermesje.
Trouwdag 27 januari 1922
De temperatuur op 27 januari 1922 lag tussen -6.7 °C en -0.3 °C en was gemiddeld -3.1 °C. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
6 februari » Kardinaal Achille Ratti wordt gekozen tot Paus Pius XI.
30 april » Oprichting van de Poolse voetbalclub Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski.
27 september » De Griekse koning Constantijn I wordt voor de tweede keer gedwongen afstand te doen van zijn troon (abdiceren) en moet het land verlaten.
18 oktober » Oprichting van de BBC.
6 december » In Londen wordt een overeenkomst getekend tussen Britse en Ierse vertegenwoordigers waarbij Ierland de status van dominion wordt verleend.
22 december » Oprichting van de Zweedse voetbalclub Jönköpings Södra IF.
Dag van overlijden 12 maart 1981
De temperatuur op 12 maart 1981 lag tussen 8,3 °C en 11,2 °C en was gemiddeld 9,5 °C. Er was 7,9 mm neerslag gedurende 5,1 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
Van vrijdag 11 september 1981 tot zaterdag 29 mei 1982 was er in Nederland het kabinet Van Agt II met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA).
30 maart » Amerikaans president Ronald Reagan wordt in de borst geschoten door John Hinckley Jr., een vriend van de familie van de vicepresident. Twee politieofficieren en James Brady raken ook gewond.
6 april » Mark Eyskens wordt premier van België.
11 juni » De Iranese stad Golbaf wordt met de grond gelijk gemaakt door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Er vallen meer dan duizend doden.
18 juni » Introductie van het eerste genetische gemodificeerde vaccin (een vaccin tegen mond-en-klauwzeer).
18 november » Het Nederlands voetbalelftal wordt uitgeschakeld voor het WK voetbal 1982. Frankrijk is in het Parc des Princes met 2-0 te sterk. Michel Platini en Didier Six scoren na rust. Johan Neeskens (49ste) en John Rep (42ste) spelen hun laatste interland voor Oranje.
19 december » Eerste vlucht van een Tupolev Tu-160 Blackjack, een Russische supersonische variabel geometrische bommenwerper.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I36513.php : benaderd 11 mei 2025), "Mientje Schipper (1901-1981)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.