De temperatuur op 12 augustus 1906 lag tussen 12,7 °C en 21,4 °C en was gemiddeld 17,0 °C. Er was 3,2 uur zonneschijn (21%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
18 februari » Oprichting van het Belgisch olympisch comité. In 1978 hernoemd tot Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité.
2 maart » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Deportivo La Coruña.
7 april » Kurt Wegener en Alfred Wegener landen na met een luchtballon 52 uur in de lucht gebleven te zijn; een record.
4 juli » Goedkeuring van de Priestercongregatie van het Heilig Hart van Jezus door paus Pius X.
13 augustus » Oprichting van de Belgische voetbalclub Berchem Sport.
3 september » De Vereniging Natuurmonumenten doet haar eerste aankoop, het Naardermeer.
Trouwdag 19 april 1940
De temperatuur op 19 april 1940 lag tussen 6,0 °C en 12,3 °C en was gemiddeld 8,6 °C. Er was 1,6 mm neerslag gedurende 2,3 uur. Er was 6,8 uur zonneschijn (48%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
30 januari » De zesde Elfstedentocht wordt verreden.
26 maart » De vliegers Noomen en De Vries halen in hun Fokker G.I-jachtkruiser een Whitley-bommenwerper van de Britse RAF neer die het Nederlandse luchtruim schendt.
10 mei » Tweede Wereldoorlog: Nazi-Duitsland valt België, Nederland en Luxemburg binnen.
29 mei » Seyss-Inquart aanvaardt het ambt van rijkscommissaris in Nederland.
11 september » Oprichting Nederlandsche SS.
5 november » In de Verenigde Staten wordt Franklin Delano Roosevelt voor de derde keer verkozen tot President van de Verenigde Staten.
Dag van overlijden 20 mei 1982
De temperatuur op 20 mei 1982 lag tussen 12,2 °C en 17,9 °C en was gemiddeld 14,5 °C. Er was 7,5 mm neerslag gedurende 8,5 uur. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
15 mei » Voetbalclub Ajax wordt voor de twintigste keer kampioen van Nederland.
25 mei » Het Nederlands voetbalelftal fungeert als sparringpartner van Engeland, dat zich wel heeft geplaatst voor het WK voetbal 1982. In Londen wint de thuisploeg met 2-0 door goals van Tony Woodcock en Paul Mariner. Bij Oranje zwaaien Jan Peters en Tscheu La Ling af als international. Ajax-verdediger Peter Boeve maakt zijn debuut.
29 mei » Beëdiging van het kabinet-Van Agt III in Nederland.
4 juni » Met een worp van 83,98 meter verbetert Sovjet-atleet Sergej Litvinov het wereldrecord kogelslingeren waarmee zijn collega Joeri Sedych (81,80 meter) twee jaar eerder de olympische titel heeft opgeëist.
21 juni » Tijdens het WK-duel tussen Frankrijk en Koeweit betreedt sjeik Fahid Al-Ahmad Al-Sabah het veld uit protest tegen het toekennen van het vierde Franse doelpunt. Scheidsrechter Miroslav Stupar geeft gehoor aan het verzoek en keurt het doelpunt af. Frankrijk wint het duel uiteindelijk met 4-1.
2 december » Barney Clark, een 61-jarige tandarts, krijgt als eerste persoon ter wereld een permanent kunsthart. De operatie wordt uitgevoerd aan de University of Utah. Clark zal nog 112 dagen in leven blijven.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I36492.php : benaderd 11 mei 2025), "Evert van Beek (1906-1982)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.