De temperatuur op 23 december 1914 lag tussen -2,0 °C en 2,9 °C en was gemiddeld 0,4 °C. Er was 0,1 mm neerslag. Er was 2,6 uur zonneschijn (34%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
20 maart » In New Haven, een stad in de Amerikaanse staat Connecticut, vindt het eerste wereldkampioenschap kunstschaatsen plaats.
29 mei » De RMS Empress of Ireland botst tegen het Noorse steenkoolvrachtschip Storstad, en zinkt binnen 14 minuten. Van de 1477 passagiers aan boord overleven slechts 465 passagiers de ramp.
8 juni » In Brazilië wordt de Braziliaanse voetbalbond ("Confederação Brasileira de Futebol") opgericht.
12 augustus » Slag der Zilveren Helmen, in Halen. Voor de laatste keer in Europa vindt een cavaleriecharge plaats. Er vallen 140 Belgische en 160 Duitse soldaten. De Belgen winnen en verschansen zich te Diest.
25 augustus » Laatste dag van de Slag der Grenzen tussen Frankrijk en Duitsland.
3 september » Kardinaal Giacomo della Chiesa wordt gekozen tot Paus Benedictus XV.
Dag van overlijden 2 augustus 1986
De temperatuur op 2 augustus 1986 lag tussen 10,2 °C en 23,0 °C en was gemiddeld 17,8 °C. Er was 6,3 uur zonneschijn (41%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
25 februari » Na vier dagen van massale demonstraties in de Filipijnen (later bekend geworden als EDSA-revolutie), ontvlucht president Ferdinand Marcos het paleis en wordt Corazon Aquino de nieuwe Filipijnse president.
26 februari » Evert van Benthem wint voor de tweede keer op rij de Elfstedentocht in een tijd van 6.55.17 uur. Tineke Dijkshoorn wint bij de vrouwen.
17 april » Een symbolisch vredesverdrag wordt getekend, waarmee er een officieel einde kwam aan de Driehonderdvijfendertigjarige Oorlog tussen de Scilly-eilanden en Nederland
21 augustus » Ruim 1700 mensen komen om het leven na een limnische uitbarsting bij het Nyosmeer in Kameroen.
29 oktober » De lokale omroep Vrolek wordt opgericht naar aanleiding van het Lekkerkerkse gifschandaal. De burgemeester leest een tijd lang iedere dag om 18:00 uur het laatste nieuws over dit schandaal voor, live op de radio.
20 december » De staatsveiligheidsrechtbank in de West-Afrikaanse staat Togo veroordeelt dertien mensen ter dood wegens hun deelname aan een poging tot staatsgreep in september. Drie van de vonnissen gelden verdachten die niet in Togo zijn, onder wie Gilchrist Olympio, de zoon van de eerste president van het land.
Dag van begraven 7 augustus 1986
De temperatuur op 7 augustus 1986 lag tussen 14,1 °C en 20,7 °C en was gemiddeld 17,4 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 6,0 uur zonneschijn (39%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
19 februari » De Sovjet-Unie lanceert het Mir ruimtestation.
21 april » De Amerikaanse televisiejournalist Geraldo Rivera opent live op tv voor de ogen van een miljoenenpubliek de "geheime" kluis van Al Capone.
2 mei » De nucleaire wolk van de Tsjernobylramp zweeft over België.
24 juli » Opening van de dertiende Gemenebestspelen in Edinburgh met de deelname van 1662 atleten afkomstig uit 26 landen.
31 augustus » Aeromexico-vlucht 498 stort neer in Cerritos, Californië na een botsing met een Piper Cherokee sportvliegtuig. Er vallen 82 doden, van wie 15 op de grond.
31 augustus » Het Sovjet-passagiersschip Admiraal Nakhimov komt in de Zwarte Zee in botsing met het vrachtschip Pyotr Vasev: 398 mensen komen om.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I33819.php : benaderd 13 mei 2025), "Anna van Steeg (1914-1986)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.