De temperatuur op 23 januari 1923 lag tussen 1,0 °C en 6,9 °C en was gemiddeld 3,4 °C. Er was 0.2 mm neerslag. Er was 5,2 uur zonneschijn (61%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
13 april » Kurt Schwitters houdt in de bovenzaal van Hotel Phoenix te Drachten de laatste DaDa-bijeenkomst ter wereld.
15 april » Insuline wordt voor de eerste keer algemeen beschikbaar voor lijders aan suikerziekte.
7 september » Op een internationaal politiecongres in Wenen wordt besloten tot de oprichting van Interpol.
29 oktober » Stichting van de republiek Turkije.
6 november » Jacob Schick verkrijgt een octrooi op 's werelds eerste elektrische scheerapparaat.
23 november » Eerste officiële en regelmatige uitzendingen van Radio Belgique.
Trouwdag 30 mei 1952
De temperatuur op 30 mei 1952 lag tussen 8,4 °C en 18,1 °C en was gemiddeld 12,9 °C. Er was 6,9 uur zonneschijn (42%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
21 maart » Op de Waalsdorpervlakte wordt het doodvonnis van twee oorlogsmisdadigers, de Nederlander Andries Pieters en de Duitser Artur Albrecht, door een executiepeloton voltrokken.
27 mei » Verdrag tot oprichting van de Europese Defensiegemeenschap (EDG).
12 juli » Opening van het Ljudski vrt Stadion in Maribor, Slovenië.
20 oktober » De Britten roepen in Kenia noodtoestand uit. De Mau Mau-opstand begint.
31 oktober » Ontploffing allereerste waterstofbom op het atol Eniwetok (VS-tijdsrekening).
19 december » Koningin Juliana onthult het monument De Dokwerker in Amsterdam.
Dag van overlijden 26 januari 1995
De temperatuur op 26 januari 1995 lag tussen 1,9 °C en 12,2 °C en was gemiddeld 7,7 °C. Er was 12,5 mm neerslag gedurende 11,4 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
17 januari » Kobe wordt getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,2 op de schaal van Richter. De stad wordt voor een groot deel verwoest. Er vallen 6433 doden.
18 maart » Huwelijk van prinses Elena van Spanje en Jaime de Marichalar y Saens de Tejada in Sevilla.
20 maart » De sekte Aum Shinrikyo verspreidt het zenuwgas Sarin in de metro van Tokio met als gevolg 12 doden en meer dan 3000 gewonden.
1 mei » TMF, het eerste Nederlandse muziekkanaal, gaat van start.
22 mei » Bij het vleesconcern Coveco verdwijnen ongeveer 330 banen. Voor de meeste werknemers dreigt gedwongen ontslag.
5 juni » Uit vrees voor het ebolavirus ontbreekt de opgeroepen doelman Bruce Grobbelaar bij de interland van zijn vaderland Zimbabwe tegen Zaïre (5-0) in Kinshasa, kort nadat in de stad Kirwit dodelijke slachtoffers vielen door dat virus.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I28191.php : benaderd 9 mei 2025), "Cornelis Jorden van de Munt (1923-1995)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.