De temperatuur op 9 januari 1866 lag rond de 4,5 °C. De winddruk was 13 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 73 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 66%. Bron: KNMI
Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
Van 10 februari 1866 tot 1 juni 1866 was er in Nederland het kabinet Fransen van de Putte met als eerste minister I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
Van 1 juni 1866 tot 4 juni 1868 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk met als eerste ministers Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) en Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
31 maart » De Spaanse marine bombardeert de haven van Valparaíso in Chili.
25 juli » Verheffing van het Bisdom Algiers tot aartsbisdom en oprichting van de bisdommen Oran en Constantine in Algerije.
27 juli » De eerste telegraafkabel tussen Amerika en Europa is gelegd.
1 augustus » België tekent als negende Westers land een Vriendschaps- en handelsverdrag met het Japanse shogunaat.
31 oktober » Begin graven vaargeul voor de Nieuwe Waterweg.
31 oktober » Première van Jacques Offenbachs 'Pariser Leben'.
Trouwdag 26 oktober 1888
De temperatuur op 26 oktober 1888 lag rond de 15,7 °C. De winddruk was 8 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 83%. Bron: KNMI
22 maart » Onder veenarbeiders in Appelscha breekt een grote staking uit; begin van de georganiseerde stakingen in Nederland.
1 april » In Rotterdam wordt voetbalclub Sparta opgericht.
11 april » Opening van het Concertgebouw in Amsterdam met een inwijdingsconcert waaraan 120 muzikanten en een koor van 500 personen deelnamen.
11 mei » Verheffing van de Missio sui iuris Belgisch Congo tot Apostolisch vicariaat Léopoldville.
21 augustus » William Burroughs vraagt octrooi aan op de eerste, commercieel beschikbare rekenmachine.
7 september » Eerste gebruik van de couveuse bij een menselijke baby, Edith Eleanor McLean
Dag van overlijden 22 juli 1944
De temperatuur op 22 juli 1944 lag tussen 13,4 °C en 18,9 °C en was gemiddeld 15,7 °C. Er was 1,0 mm neerslag gedurende 0.8 uur. Er was 0.9 uur zonneschijn (6%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
7 juli » Boven Hoorn komen twee Amerikaanse B-17 bommenwerpers met elkaar in botsing en storten neer. Daarbij komen dertien van de twintig bemanningsleden en een inwoonster van Hoorn om het leven.
14 september » Als eerste Nederlandse stad wordt Maastricht bevrijd van de Duitsers.
9 oktober » WO2: bij kerk-razzia's in Noord-Limburg worden duizenden jongens en mannen opgepakt.
27 oktober » Bevrijding van Tilburg.
12 november » Britse bommenwerpers brengen in de Tromsøfjord de Tirpitz tot zinken
24 december » Tijdens kerstavond wordt het Belgische troepenschip Léopoldville vlak bij Cherbourg getorpedeerd door de U 486. Zo'n 515 Amerikaanse soldaten komen hierbij om het leven, alsook 5 bemanningsleden, waaronder kapitein Charles Limbor.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I22035.php : benaderd 30 april 2025), "Lubbert Gerritsen (1866-1944)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.