De temperatuur op 5 november 1915 lag tussen 1,4 °C en 9,3 °C en was gemiddeld 4,6 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 5,2 uur zonneschijn (55%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
19 januari » Georges Claude krijgt octrooi op de neonlamp.
27 januari » De Verenigde Staten bezetten Haïti.
3 maart » Oprichting van de National Advisory Committee for Aeronautics (NACA), de voorganger van de NASA.
14 april » De Duitsers torpederen het Nederlandse stoomschip Katwijk.
7 mei » De RMS Lusitania wordt getorpedeerd door een Duitse onderzeeboot.
24 juli » De stoomboot Eastland slaat om bij Chicago als bijna alle passagiers naar één zijde van het schip lopen: 844 mensen komen om.
Trouwdag 14 juni 1946
De temperatuur op 14 juni 1946 lag tussen 6,0 °C en 16,4 °C en was gemiddeld 11,1 °C. Er was 12,0 uur zonneschijn (72%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
10 januari » Voor het eerst wordt met radar een verbinding met de maan gemaakt.
6 februari » Het Dagblad van het Oosten verschijnt weer als zelfstandige krant. Het Parool trekt zich terug uit de regio en de lezers van de Nieuwe Twentsche en Almelosche Courant stappen grotendeels over naar het Dagblad van het Oosten.
18 februari » Paus Pius XII creëert 32 nieuwe kardinalen, onder wie de Nederlandse aartsbisschop van Utrecht Johannes de Jong en de in 2005 zalig verklaarde Duitse bisschop van Münster Clemens August von Galen.
16 maart » De IJzertoren wordt bij een dynamiet-aanslag verwoest.
1 april » Een aardbeving met een sterkte van 7,8 bij de Aleoeten creëert een tsunami die de Hawaïaanse eilanden overspoelt. 159 mensen komen om.
1 mei » Encycliek Deiparae Virginis Mariae van paus Pius XII over de Tenhemelopneming van Maria.
Dag van overlijden 9 september 1999
De temperatuur op 9 september 1999 lag tussen 12,7 °C en 24,5 °C en was gemiddeld 18,1 °C. Er was 4,8 uur zonneschijn (37%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
12 april » KLM Cargo laat 440 in beslaggenomen, Noord-Amerikaanse grondeekhoorns, afmaken op Schiphol.
25 april » Feyenoord wordt voor de 14de keer in zijn bestaan kampioen van Nederland. De club kan na een 2-2-gelijkspel tegen NAC Breda de titel niet meer ontlopen.
1 mei » De Belgische radiozender BRT2 wordt omgedoopt tot Radio 2, krijgt een nieuw logo en profileert zich als een gezellige familiezender.
27 juni » Willem Duys neemt afscheid als presentator van de AVRO.
14 oktober » De Stichting Dutch History wordt opgericht, tussen de gemeente Den Haag en de Efteling, voor de bouw van een toeristische attractie. Het project, in de vorm van een darkride, gaat uiteindelijk niet door.
8 december » Rusland en Wit-Rusland sluiten een unieverdrag. Beide landen moeten tegen 2005 een gemeenschappelijke munt hebben.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I19145.php : benaderd 9 mei 2025), "Simon van de Langemeen (1915-1999)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.