De temperatuur op 16 april 1909 lag tussen 0.8 °C en 15,4 °C en was gemiddeld 9,3 °C. Er was 2,8 mm neerslag. Er was 4,4 uur zonneschijn (32%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
2 januari » President S. Hylkema van de Friese IJsbond zet het licht op groen voor de start van de eerste Elfstedentocht. Van de 48 deelnemers halen er slechts negen de finish van de 200 km lange tocht op dooi-ijs. Winnaar wordt de 24-jarige theologiestudent Minne Hoekstra uit Warga (13 uur en 50 minuten).
2 februari » In de Franse krant Le Figaro publiceert de Italiaanse schrijver Filippo Tommasso Marinetti zijn futuristisch manifest: een loflied op de dynamiek van het machinetijdperk.
1 mei » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub SK Sturm Graz.
27 juni » In Etten-Leur vindt de eerste gemotoriseerde vlucht boven Nederland plaats. De piloot is de Franse luchtvaartpionier Charles de Lambert.
26 juli » In Catalonië begint de Tragische week, een opstand die hardhandig wordt neergeslagen.
15 oktober » Ontploffende lading (picrinezuur) bij opruiming wrak bij Katwijk, 6 doden.
Trouwdag 2 oktober 1936
De temperatuur op 2 oktober 1936 lag tussen 3,4 °C en 13,0 °C en was gemiddeld 8,2 °C. Er was 1,4 mm neerslag gedurende 0.9 uur. Er was 8,0 uur zonneschijn (69%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
22 februari » Drie Hongaars-Nederlandse zussen nemen in Italië hun eerste lied Guarany Guaranà op als het Trio Lescano.
7 maart » Duitsland start remilitarisatie van het Rijnland, daarmee het verdrag van Versailles overtredend.
14 maart » Bob Charles, Nieuw-Zeelands golfer
16 juni » In Nijmegen wordt de Waalbrug, destijds langste boogspanningbrug van Europa, geopend door koningin Wilhelmina.
1 augustus » Het voormalige paleis van koning Willem II in Tilburg, wordt nadat het ruim 70 jaar als Rijks-HBS is gebruikt, na een grondige renovatie, door burgemeester Frans Vonk de Both in gebruik genomen als het stadhuis van Tilburg, en wordt bekend als het Paleis-Raadhuis.
12 december » De Moerdijkbrug over het Hollandsch Diep wordt geopend.
Dag van overlijden 18 juli 1985
De temperatuur op 18 juli 1985 lag tussen 12,6 °C en 22,8 °C en was gemiddeld 17,2 °C. Er was 12,1 mm neerslag gedurende 4,8 uur. Er was 1,8 uur zonneschijn (11%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
12 februari » Minister Elco Brinkman weigert de P.C. Hooft-prijs uit te reiken aan Hugo Brandt Corstius.
9 maart » Installatie van Johannes ter Schure als bisschop van Bisdom 's-Hertogenbosch.
16 mei » Tweede dag van het bezoek van Paus Johannes Paulus II aan Luxemburg. De paus verleent bisschop Jean Hengen van Luxemburg de persoonlijke titel van aartsbisschop.
10 juli » Na veel weerstand tegen de nieuwe smaak van cola herintroduceert Coca-Cola de oude formule onder de naam Coca-Cola Classic.
25 juli » Acteur Rock Hudson maakt bekend dat hij aan aids lijdt.
30 oktober » Wubbo Ockels gaat als eerste Nederlander de ruimte in. Hij vliegt mee met de bemanning van de Spaceshuttle Challenger.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I15850.php : benaderd 10 mei 2025), "Cornelis Leeuwis (1909-1985)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.