De temperatuur op 2 juni 1939 lag tussen 11,0 °C en 24,6 °C en was gemiddeld 17,8 °C. Er was 14,2 uur zonneschijn (86%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
14 maart » Eric Albada Jelgersma, Nederlands ondernemer († 2018)
22 mei » Duitsland en Italië sluiten het Staalpact.
24 mei » Het Nationaal park Hartz Mountains wordt opgericht.
25 augustus » Polen en Groot-Brittannië tekenen een bijstandsverdrag.
2 september » Ingebruikname van Stutthof, het eerste concentratiekamp dat door de nazi's buiten Duitsland werd gebouwd.
8 oktober » Duitsland annexeert westelijk Polen.
Dag van overlijden 15 februari 1940
De temperatuur op 15 februari 1940 lag tussen -6.1 °C en -1 °C en was gemiddeld -3.9 °C. Er was 1,3 uur zonneschijn (13%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
21 april » Het Nederlands voetbalelftal speelt tegen België. Het is de laatste interlandwedstrijd onder leiding van Bob Glendenning. Langer dan de Engelse trainer hield niemand het bij de nationale ploeg uit: op 2 november 1924 debuteerde hij.
17 mei » Hitler bepaalt dat Nederland geen militair, maar een civiel Duits bestuur zal krijgen.
9 juni » Noorwegen capituleert voor de Duitsers.
13 augustus » Begin Operatie Adelaar tijdens de Slag om Engeland.
31 oktober » Vier Belgische ministers (Albert de Vleeshauwer, Camille Gutt, Hubert Pierlot en Paul-Henri Spaak) vormen een regering in ballingschap (België in de Tweede Wereldoorlog)
7 november » De Tacoma Narrows Bridge ("Galloping Gertie") stort in door hevige resonantie opgewekt door de wind.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I148903.php : benaderd 7 mei 2025), "Woutertje Timmer (1939-1940)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.