De temperatuur op 16 november 1917 lag tussen 3,7 °C en 9,9 °C en was gemiddeld 7,4 °C. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
16 januari » De Duitse minister van buitenlandse zaken verstuurt het Zimmermanntelegram aan Mexico met het verzoek zich aan de kant van de Centrale Mogendheden te scharen in de Eerste Wereldoorlog.
25 januari » De Maagdeneilanden (Deens-West-Indië) worden voor 25 miljoen dollar aan de Verenigde Staten verkocht.
8 maart » De februarirevolutie begint in Petrograd (Sint-Petersburg), Rusland (23 februari op de juliaanse kalender).
7 juni » Ten zuiden van Houten ontspoort een trein met daarin koningin Wilhelmina.
14 september » Na de revolutie in februari van 1917 wordt de republiek in Rusland uitgeroepen.
12 december » Het algemeen kiesrecht voor mannen werd in Nederland ingevoerd.
Trouwdag 14 juli 1948
De temperatuur op 14 juli 1948 lag tussen 11,3 °C en 18,5 °C en was gemiddeld 14,4 °C. Er was 2,9 mm neerslag gedurende 0.6 uur. Er was 8,5 uur zonneschijn (52%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
13 februari » Oprichting van de Duitse sportclub 1. FC Köln na een fusie van Kölner BC 01 en SpVgg Sülz 07.
10 maart » Jan Masaryk, de partijloze minister van Buitenlandse Zaken van Tsjecho-Slowakije wordt dood aangetroffen op de binnenplaats van het ministerie van buitenlandse zaken te Praag, hij is waarschijnlijk uit het raam van zijn kantoor in het ministerie geduwd.
6 september » Koningin Juliana wordt ingehuldigd in de Nieuwe Kerk Amsterdam.
24 oktober » Encycliek In Multiplicibus Curis van paus Pius XII met een oproep tot gebed voor vrede in Palestina.
12 november » Het Tribunaal van Tokio veroordeelt 7 Japanse leiders tot de doodstraf voor hun aandeel in de Tweede Wereldoorlog.
10 december » De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties neemt de Verklaring van de Universele verklaring van de rechten van de mens aan.
Dag van overlijden 19 november 1991
De temperatuur op 19 november 1991 lag tussen 1,2 °C en 6,8 °C en was gemiddeld 4,8 °C. Er was 18,2 mm neerslag gedurende 8,2 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
17 januari » Harald V volgt zijn overleden vader Olaf V op als koning van Noorwegen.
15 juni » De vulkaan Pinatubo barst uit. Het is wereldwijd de grootste uitbarsting sinds 1912; de VS verlaten daardoor hun militaire bases in de regio.
29 augustus » President Étienne Eyadéma van Togo stemt in met de invoering van hervormingen die moeten leiden tot een democratie in de West-Afrikaanse staat.
7 september » Ronald Venetiaan gekozen tot president van Suriname.
22 september » In Berlijn eindigt de Nederlandse hockeyploeg als derde bij het toernooi om de Champions Trophy.
28 november » Zuid-Ossetië verklaart zich onafhankelijk van Georgië.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I139511.php : benaderd 12 mei 2025), "Elberta Hooijer (1917-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.