De temperatuur op 3 maart 1913 lag tussen 1,7 °C en 9,8 °C en was gemiddeld 6,5 °C. Er was 8,6 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 12 februari 1908 tot 29 augustus 1913 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. Th. Heemskerk (AR).
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
29 juli » Oprichting van de Noorse voetbalclub Vålerenga IF.
9 september » Tijdens onweer komt een zeppelin in de Noordzee terecht, 14 bemanningsleden komen om. Dit is het eerste dodelijke ongeval met een zeppelin.
7 oktober » Henry Ford introduceert de lopende band.
14 oktober » In Senghenydd bij Caerphilly vallen bij een mijnramp 439 doden. Het is de grootste mijnramp uit de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd de op zes na grootste ooit.
21 december » In de New York World verschijnt de eerste kruiswoordpuzzel. Hij is bedacht door Arthur Wynne.
Trouwdag 14 oktober 1937
De temperatuur op 14 oktober 1937 lag tussen 8,0 °C en 14,9 °C en was gemiddeld 10,8 °C. Er was 0,2 mm neerslag. Er was 1,3 uur zonneschijn (12%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
14 maart » Baltasar Porcel i Pujol, Mallorcaans schrijver, journalist en literair criticus († 2009)
18 maart » Een ontploffing in een schoolgebouw in New London veroorzaakt een instorting en meer dan 450 doden.
18 maart » Oprichting van de Azerbeidzjaanse voetbalclub Neftçi Bakoe.
27 maart » In Rotterdam wordt het Stadion Feijenoord (de Kuip) officieel in gebruik genomen. Feyenoord speelt een wedstrijd tegen het Belgische Beerschot en wint met 5-2.
8 juni » Wereldpremière van de Carmina Burana van Carl Orff in de Alte Oper in Frankfurt am Main.
13 december » Japan wint de Slag om Nanking. De stad wordt het toneel van massale verkrachtingen en massamoord door het Japanse leger.
Dag van overlijden 30 oktober 1984
De temperatuur op 30 oktober 1984 lag tussen 9,4 °C en 18,3 °C en was gemiddeld 13,5 °C. Er was 7,6 uur zonneschijn (78%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
2 januari » Iran brengt vijf Irakese schepen voor Bandar Khomeini tot zinken.
14 maart » Het Nederlands voetbalelftal veegt in een oefenduel met 6-0 de vloer aan met Denemarken. Doelman Piet Schrijvers speelt zijn 46ste en laatste interland voor Oranje, Feyenoord-spits André Hoekstra speelt zijn eerste en enige interland.
13 mei » MVV wordt kampioen van de eerste divisie door een gelijkspel bij Cambuur. De club promoveert samen met FC Twente naar de eredivisie.
27 juni » Gastland Frankrijk wint in Parijs het EK voetbal door Spanje in de finale met 2-0 te verslaan.
30 juli » Zwemmer Michael Gross uit West-Duitsland verbetert bij de Olympische Spelen in Los Angeles het wereldrecord op de 100 meter vlinderslag tot 53,08.
17 oktober » Het Nederlands voetbalelftal begint de WK-kwalificatiereeks met een thuisnederlaag (1-2) tegen Hongarije.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I134504.php : benaderd 10 mei 2025), "Martinus Johannes Broekhuis (1913-1984)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.