De temperatuur op 1 augustus 1878 lag rond de 17,7 °C. De winddruk was 4 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 81%. Bron: KNMI
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
20 februari » Kardinaal Gioacchino Pecci wordt gekozen tot Paus Leo XIII.
4 maart » Herstel van de rooms-katholieke bisschoppelijke hiërarchie in Schotland door oprichting van het aartsbisdom Saint Andrews en Edinburgh met vier bisdommen en het aartsbisdom Glasgow zonder suffragaan-bisdommen.
3 april » Het Rotterdamsch Nieuwsblad verschijnt voor het eerst.
28 juni » Oprichting van de Priestercongregatie van het Heilig Hart van Jezus door de Franse priester Leo Dehon.
2 juli » Eerste Varsity (roeien).
7 september » William Booth verandert de naam van zijn Christian Mission in The Salvation Army. In Nederlands wordt dit het Leger des Heils genoemd.
Trouwdag 28 april 1905
De temperatuur op 28 april 1905 lag tussen 6,8 °C en 14,7 °C en was gemiddeld 10,8 °C. Er was 1,5 uur zonneschijn (10%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
25 januari » Begin van de Slag bij Sandepu in Mantsjoerije
1 februari » Oprichting van de Haagse voetbalclub ADO (Alles Door Oefening).
1 juni » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Sporting Gijón.
24 augustus » Wielrenner Lucien Petit-Breton scherpt het zeven jaar oude werelduurrecord aan tot 41 kilometer en 110 meter.
19 september » Oprichting van IK Start (Noors: Idrettsklubben Start), een Noorse voetbalvereniging uit Kristiansand.
21 november » Albert Einstein publiceert zijn massa-energierelatie E=mc² in de Annalen der Physik.
Dag van overlijden 1 februari 1946
De temperatuur op 1 februari 1946 lag tussen 4,7 °C en 10,0 °C en was gemiddeld 7,8 °C. Er was 6,4 mm neerslag gedurende 5,6 uur. Er was 0.4 uur zonneschijn (4%). De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
6 februari » Het Dagblad van het Oosten verschijnt weer als zelfstandige krant. Het Parool trekt zich terug uit de regio en de lezers van de Nieuwe Twentsche en Almelosche Courant stappen grotendeels over naar het Dagblad van het Oosten.
18 februari » Paus Pius XII creëert 32 nieuwe kardinalen, onder wie de Nederlandse aartsbisschop van Utrecht Johannes de Jong en de in 2005 zalig verklaarde Duitse bisschop van Münster Clemens August von Galen.
22 maart » Jordanië (toen Transjordanië) wordt onafhankelijk van Groot-Brittannië.
1 april » Een aardbeving met een sterkte van 7,8 bij de Aleoeten creëert een tsunami die de Hawaïaanse eilanden overspoelt. 159 mensen komen om.
11 september » In Nederland wordt de Operatie Black Tulip gestart.
19 december » Hồ Chí Minh valt de Fransen aan in Hanoi.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I125375.php : benaderd 12 mei 2025), "Jacob Schut (1878-1946)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.