25 februari » Het Londense publiek staat versteld bij de demonstratie van de eerste stofzuiger door Hubert Booth.
2 april » Dimitri Spijagin (Russisch minister van Binnenlandse Zaken wordt in Mariinskipaleis vermoordt door een terrorist)
8 mei » Op Martinique barst een vulkaan uit. Gloeiend hete lava stroomt over de hellingen van de Mont Pelée naar beneden. Ten gevolge van die uitbarsting verliezen vele mensen het leven en wordt de voornaamste stad op het eiland, Saint Pierre, verwoest.
28 mei » Encycliek Mirae Caritatis van Paus Leo XIII over de Heilige Eucharistie.
31 mei » Einde van de Tweede Boerenoorlog in Zuid-Afrika.
23 juli » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub SBV Excelsior.
Trouwdag 21 november 1923
De temperatuur op 21 november 1923 was gemiddeld 2,4 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
15 april » Insuline wordt voor de eerste keer algemeen beschikbaar voor lijders aan suikerziekte.
6 oktober » In Vught wordt de Vughtse Mixed Hockey & Cricket Club MOP opgericht.
29 oktober » Stichting van de republiek Turkije.
1 november » In Antwerpen wordt het Bosuilstadion geopend met een galawedstrijd tussen België en Engeland.
6 november » Jacob Schick verkrijgt een octrooi op 's werelds eerste elektrische scheerapparaat.
2 december » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de vierde keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 2-0 te winnen van naaste belager Argentinië.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I120355.php : benaderd 9 mei 2025), "Wouter van Veluw (1902-)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.