De temperatuur op 9 december 1862 lag rond de 6,6 °C. Er was 0.3 mm neerslag. De winddruk was 0.5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 90%. Bron: KNMI
Van 14 maart 1861 tot 31 januari 1862 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Loudon met als eerste ministers Mr. J.P.P. baron Van Zuijlen van Nijevelt (conservatief-liberaal) en Mr. J. Loudon (liberaal).
Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
5 januari » Slag bij Hancock (Amerikaanse Burgeroorlog)
9 maart » Slag bij Hampton Roads, De Slag bij Hampton Roads vond plaats tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het was de eerste zeeslag tussen gepantserde stoomschepen.
5 mei » Slag bij Puebla, Mexico verslaat de Fransen. Deze overwinning wordt elk jaar gevierd onder de naam Cinco de mayo.
27 juni » Slag bij Gaines'Mill tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Beslissende Zuidelijke overwinning en redding van Richmond.
1 juli » Stichting van de Russische Staatsbibliotheek in Moskou.
8 december » Met het Verdrag van Dappes vindt er een grenscorrectie plaats tussen Frankrijk en Zwitserland.
Doopdag 22 mei 1864
De temperatuur op 22 mei 1864 lag rond de 15,6 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De winddruk was 7 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 69%. Bron: KNMI
19 maart » Oprichting van de Congregatie van de Zonen van de Heilige Familie door de Spaanse priester José Manyanet y Vives.
22 augustus » De eerste Conventie van Genève: het Rode Kruis wordt opgericht en de eerste afspraken over de behandeling van oorlogsslachtoffers en bescherming van gewonde soldaten en medische ploegen worden gemaakt.
7 september » Amerikaanse Burgeroorlog: Overgave van Atlanta na beleg door William T. Sherman.
18 september » Zaligverklaring van Margaretha Maria Alacoque (1647-1690), Frans religieuze en mystica.
4 december » Roemenië neemt een wet aan die joden uitsluit van juridische functies.
Trouwdag 9 april 1886
De temperatuur op 9 april 1886 lag rond de 8,3 °C. Er was 2 mm neerslag. De winddruk was 30 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 77%. Bron: KNMI
8 april » De Duitser Carl Gassner verkrijgt octrooi op de droge zinkbatterij.
8 mei » De eerste Coca-Cola wordt verkocht.
4 september » De Noord-Amerikaanse indianenleider Geronimo geeft zich over.
22 november » Oprichting van de Rooms-katholieke Missio sui juris Belgisch Congo.
29 december » Zaligverklaring van 54 Engelse martelaren, onder wie John Fisher en Thomas More.
Dag van overlijden 24 juli 1935
De temperatuur op 24 juli 1935 lag tussen 11,9 °C en 26,1 °C en was gemiddeld 19,0 °C. Er was 9,6 uur zonneschijn (60%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
5 januari » De Nederlandse ijshockeyploeg speelt in Amsterdam zijn allereerste interland uit de geschiedenis. Tegenstander is België, dat met 0-4 wint.
27 januari » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de zevende keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 3-0 te winnen van Argentinië.
2 februari » De leugendetector wordt voor het eerst getest. Leonard Keeler doet het experiment in Wisconsin.
2 februari » PKC, momenteel de grootste korfbalclub ter wereld, wordt opgericht.
2 maart » Koning Rama VII van Thailand treedt af ten gunste van zijn neef Rama VIII.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Historische Vereniging Hardenberg en Omgeving, "Genealogische gegevens uit Noord-Oost Overijssel", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogische-gegevens-uit-noord-oost-overijssel/I12454.php : benaderd 20 juni 2025), "Frederik van Faassen (1862-1935)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.