Hij is getrouwd met Trijntje Maria Gillot.
Zij zijn getrouwd op 31 mei 1934 te Emmen, Emmen, Drenthe, Nederland , hij was toen 26 jaar oud.
Kind(eren):
Jannes Tepper (1908-1986) geboren als zoon van Alle Tepper en Jacomina Siersema huwde in 1934 met Trijntje [Tine] Maria Gillot uit Delfzijl. Uit dit huwelijk kwamen drie kinderen voort: Alle Hendrik Tepper (*1935), Hendrik Jacob Tepper (*1941) en Mia Maria Tepper (*1949). Het echtpaar Tepper bewoonde een woning aan de Dennenlaan, die het daar had laten bouwen. Na voltooiing van een 3-jarige HBS opleiding in Coevorden trad Jannes in dienst bij de gemeente Emmen. Na enige jaren aanvaarde hij een baan bij Staatsbosbeheer eveneens in Emmen.
Jannes was zeer muzikaal. Hij werd drummer in de destijds in het noorden populaire band van Ab Verwer. In die tijd ontwikkelde hij zijn vaardigheid met het als castagnetten laten klinken van twee paplepels. Ook had hij een goede tenorstem. Vanaf de oprichting in 1933 was hij lid van Dubbel Vier.
Dit dubbel mannenkwartet repeteerde op vrijdagavond in Hotel Wielens. Tijdens deze avonden hielp Jannes ook als vrijwilliger bij de bediening. Hij liet zich toen wel eens ontvallen (half serieus, half scherts) dat wanneer de familie Wielens zou stoppen met het bedrijf hij het wel wilde voortzetten. Na het overlijden van Willem Wielens vroeg de weduwe Wielens aan Jannes of hij inderdaad het bedrijf voor eigen rekening en risico zou willen gaan exploiteren. Aldus werd besloten. Jannes nam ontslag bij Staatsbosbeheer en werd hotelier.
De gezinnen Wielens en Tepper verruilden in 1943 van woning. Het gezin Wielens ging met hun hondje Dollie aan de Dennenlaan wonen, in de woning die ze huurden van Jannes Tepper. Het gezin Tepper verhuisde naar Hotel Wielens, dat werd omgedoopt in Hotel Café Restaurant Huize Wielens.
Jannes kwam daarmee in een omgeving waar hij zich naar hartelust kon uitleven in zijn hang publiek te vermaken.
Zakelijk werd Jannes bijgestaan door zijn vader, voor bekenden opa Tepper, voor de gasten de "oude heer" Tepper, want hij was een heer. Hij deed de boekhouding en runde vanaf 18 juli 1949 de slijterij in de toen nieuw aangebouwde zuidelijke benedenlokaliteit. De oude heer Tepper was o.a. bestuurslid van het plaatselijke Rode Kruis. Daarnaast was hij voorzitter van het bestuur van een onderlinge ziektekostenverzekering voor de noordelijke provincies. Van verschillende andere bestuursfuncties had hij toen al afstand gedaan.
De grote tuin leverde veel verse groenten, aardappelen en fruit op dankzij het vakkundige beheer door Tinus Aaldering. Deze man kon alles: kippen slachten (geleerd bij het Oosting instituut); het door Jannes en vrienden geschoten wild als hazen, konijnen, fazanten, patrijzen en soms een ree, kookklaar maken; tuinbouw; onderhoud aan het gebouw en andere bijkomende werkzaamheden.
Ook brachten de bijen van oom Rieks Siersema jaarlijks een flinke hoeveelheid honing op.
Bij haar huwelijk kon Tine nog geen aardappel koken. Na 1945 volgde zij de cursus voor kok aan de Bakker's Vakschool in Groningen. Lekker eten klaarmaken voor veel mensen werd niet alleen het beroep van Tine, het werd haar hobby. Zij wou de mensen plezieren en verwennen met haar kookkunsten. Dat gold evenzeer voor de eigen familie die ieder jaar tijdens de Kerst en met Pasen met zo'n 15 tot 20 personen in Huize Wielens werden onthaald. Vermaard waren haar kroketten, elke vrijdag gemaakt van door haar zelf bereide kalfsvleesragout. De halve haantjes, biefstuk, karbonades en gehaktballen waren van onovertroffen kwaliteit.
Tine was altijd in voor nieuwe recepten. Ze stond open voor allerlei kookexperimenten. Zo waren er eens twee vaste restaurantgasten, die eind jaren veertig waren gerepatrieerd uit Indië. Hij was van geboorte Nederlander. Zij was, wat zoals het toen heette, van Indische komaf. Tine zette hen eens, bij wijze van verrassing, een Indische maaltijd voor volgens recept van de cursus. De rijst en de kerriesaus werden zeer op prijs gesteld. Maar, legde meneer haar uit: "het was geen Indisch gerecht". Als mevrouw Tepper het op prijs stelde was zijn vrouw bereid om op een zaterdag echt "Indisch" te koken in hun keuken. Maar wel op een dusdanige manier dat Tine alles kon noteren en
met instructies ook zelfwerkzaam kon zijn. Op de bewuste zaterdagochtend tegen tien uur verscheen mevrouw in vol ornaat, in sarong en op slippers. Voor de sambalboontjes werden in de tuin vruchten met de juiste dikte, door haar persoonlijk, op de struik geselecteerd en geplukt. Met kleine pasjes liep ze over het tuinpad in haar kleurige gewaad. Het leek de kampong aan de Hoofdstraat. Knoflook werd gestampt, vlees werd gemarineerd. Sambals bereid. De geuren waren om nooit te vergeten. Zo'n Indische kooksessie werd nog een paar keer herhaald op zaterdag.
Sindsdien aten de gasten van Huize Wielens, de familie Tepper en het personeel bijna wekelijks iets Indisch. Alles vakbekwaam en met geheel eigen stijl uitgeserveerd door Willem Datema, de ober die de familie Tepper en Huize Wielens tot het laatst trouw is gebleven. Geen van de kinderen heeft het hotelbedrijf voort willen zetten. In 1968 verlieten Jannes en Tine Emmen om in Ommen de huishouding en catering te gaan leiden in serviceflat Riant aldaar. Zij bewoonden daar een appartement tot Tine in 1978 overleed. Jannes ging terug naar Emmen en
woonde zijn laatste jaren in de Holdert waar hij in 1986 overleed.
Van 1968 tot 1972 werd Huize Wielens nog slechts geëxploiteerd als café. Willem Datema (*1924) geboren te Groningen, was belast met het dagelijks beheer.
Hotel Wielens werd in 1972 afgebroken. Met de afbraak ging een historisch, van oorsprong eind achttiende eeuw, pand verloren.
Jannes Tepper | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1934 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Trijntje Maria Gillot |
De getoonde gegevens hebben geen bronnen.