De temperatuur op 8 augustus 1922 lag tussen 10,1 °C en 21,3 °C en was gemiddeld 15,4 °C. Er was 15,3 mm neerslag. Er was 0.6 uur zonneschijn (4%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
25 februari » Henri Landru, beter bekend als blauwbaard wordt geëxecuteerd.
10 juni » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub SV Mattersburg.
29 juni » Bisschopswijding van Johannes Olav Smit, Nederlands apostolisch vicaris van Noorwegen, in de Sint Lebuïnuskerk in Deventer.
5 juli » Eerste verkiezingen in Nederland met actief vrouwenkiesrecht.
12 september » Opening van het Stade Marcel Picot in de Franse stad Tomblaine.
30 december » Lenin sticht de Unie van Socialistische Sovjet-Republieken.
Trouwdag 3 september 1947
De temperatuur op 3 september 1947 lag tussen 11,5 °C en 25,2 °C en was gemiddeld 17,4 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 5,9 uur zonneschijn (44%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
2 februari » Edwin Land geeft de eerste demonstratie van de polaroidcamera.
10 februari » De geallieerden tekenen in Parijs de Vrede van Parijs met Roemenië, Italië, Hongarije, Bulgarije en Finland.
25 maart » Splitsing van Schotland in twee Rooms-katholieke kerkprovincies: het bestaande Aartsbisdom Saint Andrews en Edinburgh met vier bisdommen en het Aartsbisdom Glasgow met twee nieuwe bisdommen (het Bisdom Motherwell en het Bisdom Paisley).
10 juni » Saab produceert zijn eerste auto.
3 augustus » Theo Middelkamp wordt in Reims de eerste Nederlandse wereldkampioen wielrennen op de weg.
2 november » Eerste (en enige) vlucht van de Spruce Goose (Hughes H-4 Hercules), het vliegtuig met de grootste vleugelspanwijdte dat ooit heeft gevlogen.
Dag van overlijden 30 september 2000
De temperatuur op 30 september 2000 lag tussen 12,9 °C en 19,6 °C en was gemiddeld 15,9 °C. Er was 2,3 mm neerslag gedurende 5,2 uur. Er was 3,0 uur zonneschijn (26%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
22 april » Agenten van de federale overheid halen Elián González uit het huis van zijn verwanten in Miami (Florida) en brengen hem naar zijn Cubaanse vader in Washington D.C..
24 september » De Servische president Slobodan Milošević moet het onderspit delven bij de door hem uitgeschreven vervroegde verkiezingen. Oppositieleider Vojislav Koštunica wint.
7 oktober » Vojislav Koštunica legt in Joegoslavië de eed af als president.
26 oktober » Laurent Gbagbo wordt als president gekozen in Ivoorkust.
31 oktober » De eerste bemanning voor het internationale ruimtestation ISS wordt met een Sojoez gelanceerd vanaf Bajkonoer. Yoeri Gidzenko, Sergei Krikaljov en William Shepherd zullen zich vooral bezighouden met de afbouw van het station, dat in 2005 klaar moet zijn. Ze zullen na vier maanden (in februari 2001) worden afgelost. Ze komen op 2 november 2000 in ISS aan.
26 november » De Nederlandse schaatser Gianni Romme rijdt een nieuw wereldrecord op de 10.000 meter in Heerenveen: 13.03,40.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Sim Mostert, "Genealogie Pot en Smit", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie_pot_smit/I4314.php : benaderd 22 maart 2025), "CORNELIA "Nel" PAS (1922-2000)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.