Genealogie Zwanepol » Arend Hendriksen Oldenbroek (1753-1794)

Persoonlijke gegevens Arend Hendriksen Oldenbroek 

  • Hij is geboren in het jaar 1753 in .
    Via Internet: familie Meijberg.
    Via Internet: Kwartierstaat van Yvette Miranda Bos.
  • Hij werd gedoopt op 11 november 1753 in Kampereiland.
  • Hij is overleden op 30 augustus 1794 in Kampen, hij was toen 41 jaar oud.
    Via Geneanet: databank "hjbrouwr".

    Via Internet: familie Meijberg.

    Via Internet: Kwartierstaat van Yvette Miranda Bos.
  • Een kind van Hendrik Jochems Oldenbroek en Marrigje Jans Kok
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 16 april 2016.

Gezin van Arend Hendriksen Oldenbroek

Hij is getrouwd met Trijntje Willems van Dijk.

Zij zijn getrouwd op 4 juli 1777 te Kampereiland, hij was toen 24 jaar oud.

Via Internet: familie Meijberg.

Kind(eren):



Notities over Arend Hendriksen Oldenbroek

Is Hendrikje Arents Oldebroek ook een dochter van hem? Zij en haar man Klaas Gerrits Voerman laten diverse kinderen dopen in Wilsum tussen 1811-1820.

Arendt zoon van Hendrik Jochems en van Marrigje Jans Kok werd de 11 Nov 1753 gedoopt in de Geref. kerk te Kampereiland.

Lidmaten Kampereiland: Arend Hendriksz Oldenbroek lid van de Geref. Kerk. te K. Eiland ingeschreven op Paschen 1786.Arent Hendrik Oldenbroek werd de 30 Aug 1794 begraven in de Buitenkerk te Kampen.GA Kampen Momberboek 135 fol. 135.

Den 31 July 1795
De persoonen van Lubbert Jans en Jan Oldebroek worden mits deezen geauthoriseerd tot voogden over den zeven minderjarige kinderen van Trijntje Willems bij wijlen Arend Oldebroek in echten verwekt, met naamen Marrigje, Truitje, Hendrikje, Hendrik, Gerrigje, Arendje en Willem, welke deeze voogdijschap bij handtasting hebben aangenoomen. Z.A. Coram W.Bijsterbos
G. Herweier.

Den 2 Mei 1803.
De persoon van Barteld Willems van Dijk gequalificeerd als mede voogd over de kinderen van de wed.e van Arend Oldenbroek en zulks in de plaats van wijlen Jan Oldebroek ten fine en Morte als naar rechter, en heeft deze voogdijschap bij handtasting aangenomen. Z.A. Coram L. van der Merwede G. Herweijer.

402. Den 8 Januarij 1783, fol.168.
Op de Requeste van Roelof Theunis, versoekende desselfs gepagte erve No.26 op den 24 December laatstleden te mogen overdoen aan Arend Oldenbroek thans woonagtig te Brunnepe, waarvoor sig de Requestrant en Bartelt Willems, Meijer op de Mandjes Weerd als borgen praesenteren. Was geapost: Het verzoek ten Requeste gedaan word mids dezen geaccordeert, en ten gevolge de verzogte overdoening van het gelibelleerde erve op de conditien van verpagting, en onder praestatie van de geoffereerde borgtogt geapprobeerd.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Arend Hendriksen Oldenbroek?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Arend Hendriksen Oldenbroek

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Arend Hendriksen Oldenbroek


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 11 november 1753 lag rond de 5,0 °C. Er was 44 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: regen geheel betrokken. Bron: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
  • Regentes Anna (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1759 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
  • In het jaar 1753: Bron: Wikipedia
    • 17 februari » 17 februari wordt in Zweden gevolgd door 1 maart als het land overstapt van de juliaanse kalender op de gregoriaanse kalender.
    • 11 maart » Egbert Douwes opent in Joure een kruidenierswinkel, het begin van het huidige Douwe Egberts.
    • 5 april » Oprichting van het British Museum.
    • 9 november » Karel August van Nassau-Weilburg wordt opgevolgd door zijn zoon Karel Christiaan.
  • De temperatuur op 4 juli 1777 lag rond de 17,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Typering van het weer: zeer betrokken. Bron: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
  • In het jaar 1777: Bron: Wikipedia
    • 13 juni » Huwelijk van prins Frans van Saksen-Coburg-Saalfeld en gravin Augusta van Reuss-Ebersdorf en Lobenstein te Ebersdorf.
    • 14 juni » Stars and Stripes wordt als vlag aangenomen door het congres van de Verenigde Staten.
  • De temperatuur op 30 augustus 1794 lag rond de 14,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Typering van het weer: betrokken regen. Bron: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1794: Bron: Wikipedia
    • 4 februari » Frankrijk schaft de slavernij af. Tijdelijk, zoals later blijkt.
    • 28 juli » Maximilien de Robespierre wordt geëxecuteerd, waarmee een eind komt aan de Terreur in Frankrijk.
    • 19 oktober » De Slag bij Puiflijk wordt gevoerd tijdens de Eerste Coalitieoorlog.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Oldenbroek


De publicatie Genealogie Zwanepol is opgesteld door .neem contact op
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
B. Zwanepol, "Genealogie Zwanepol", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-zwanepol/I28827.php : benaderd 18 juni 2024), "Arend Hendriksen Oldenbroek (1753-1794)".