Genealogie Van Schaijk uit Berghem bij Oss

Foto van Aad Edelbroek
De publicatie Genealogie Van Schaijk uit Berghem bij Oss is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 3.149 personen. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 20 september 2023.


De stamvader van deze familie 'van Schaijk' uit Berghem bij Oss heet Willem Gerrits (Jan) Jochems. Hij is vermoedelijk in Berghem of omgeving geboren, geschat rond 1621.

Uit een schepenakte van Berghem van 15-04-1682, inv. nr. 17, pag. 146 blijken 3 kinderen: Gerrit Willems x Sijbilla Gijben Jacobs, Hilleken Willems x Peter Ermer(t)s en Digna Willems x Pero (Piere, Pieter) de Pree (Dupré).

Een kleinzoon van Willem Gerrits (Jan)Jochems is de Berghemse schepen Jacob Geerits Willems. Hij gaat rond 1720 de toenaam 'van Scaick' voeren. Later verandert deze naam in 'van Schaick', van 'Schaijck', en na de invoering van de burgelijke stand in 'van Schaijk'.
De echtgenote van de auteur stamt uit deze familie.

Zie ook de website https://gw.geneanet.org/Aedelbroek voor de Genealogie/Parenteel 'van Schaijk'

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!