genealogieonline

Genealogie Van Schaijk uit Berghem bij Oss

Foto van Aad Edelbroek

De publicatie Genealogie Van Schaijk uit Berghem bij Oss is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 1.234 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 53 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


De stamvader van deze familie 'van Schaijk' uit Berghem bij Oss heet Willem Gerrits (Jan) Jochems. Hij is vermoedelijk in Berghem of omgeving geboren, geschat rond 1621.

Uit een schepenakte van Berghem van 15-04-1682, inv. nr. 17, pag. 146 blijken 3 kinderen: Gerrit Willems x Sijbilla Gijben Jacobs, Hilleken Willems x Peter Ermer(t)s en Digna Willems x Pero (Piere, Pieter) de Pree (Dupré).

Een kleinzoon van Willem Gerrits (Jan)Jochems is de Berghemse schepen Jacob Geerits Willems. Hij gaat rond 1720 de toenaam 'van Scaick' voeren. Later verandert deze naam in 'van Schaick', van 'Schaijck', en na de invoering van de burgelijke stand in 'van Schaijk'.
De echtgenote van de auteur stamt uit deze familie.

Zie ook de website https://gw.geneanet.org/Aedelbroek voor de Genealogie/Parenteel 'van Schaijk'

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7.500 genealogen gingen u voor!