Genealogie Van der Giessen » Abraham van der MATTEN (1888-????)

Persoonlijke gegevens Abraham van der MATTEN 


Gezin van Abraham van der MATTEN

Hij is getrouwd met Annigje van HEEREN.Bron 1

Zij zijn getrouwd op 23 augustus 1923 te Dubbeldam, hij was toen 34 jaar oud.Bron 2


Notities over Abraham van der MATTEN

Geboorteakte nr. 831
Abraham is geboren des voormiddags 04.00 , op 18-09-1888 in het huis 85 aan de Hellingen , zijn vader deed aangifte op 20-09-1888 te Dordrecht , getuigen waren H.C.Clausing , 33 jr. en J.D.Hoeiheijer 27 jr. , beiden gemeenteambtenaar te Dordrecht .

Trouwakte nr. 27
In het jaar negentien honderd drie en twintig den drie en twintigsten augustus , verschenen voor mij , ambtenaar van den burgerlijken stand der gemeente DUBBELDAM : Abraham van der MATTEN , oud vijf en dertig jaren ,

Getuige (1926) Abraham van der Matten. oud acht en dertig jaren, lasscher, wonende te Dordrecht, zwager van den bruidegom.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Abraham van der MATTEN?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

 • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
 • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
 • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).

Bronnen

 1. Fred
 2. Fred / akte 27 (INDI)

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

 • De temperatuur op 18 september 1888 lag rond de 11,7 °C. De winddruk was 4 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 91%. Bron: KNMI
 • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
 • Van 23 april 1884 tot 21 april 1888 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
 • Van 21 april 1888 tot 21 augustus 1891 was er in Nederland het kabinet Mackay met als eerste minister Mr. A. baron Mackay (AR).
 • In het jaar 1888: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 4,5 miljoen inwoners.
  • 22 maart » Onder veenarbeiders in Appelscha breekt een grote staking uit; begin van de georganiseerde stakingen in Nederland.
  • 11 april » Opening van het Concertgebouw in Amsterdam met een inwijdingsconcert waaraan 120 muzikanten en een koor van 500 personen deelnamen.
  • 4 juli » De Belgische bankbiljetten worden tweetalig en het Belgisch Staatsblad wordt gedeeltelijk in het Nederlands gepubliceerd.
  • 21 augustus » William Burroughs vraagt octrooi aan op de eerste, commercieel beschikbare rekenmachine.
  • 31 augustus » Jack the Ripper slaat voor het eerst toe: hij vermoordt Mary Ann Nichols.
  • 30 oktober » De Amerikaanse leerlooier John J. Loud verkrijgt octrooi op de kogelpen, een apparaat om leer mee te merken. Hoewel het geen succes wordt, geldt het als de voorloper van de balpen.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Van der MATTEN


De publicatie Genealogie Van der Giessen is opgesteld door .neem contact op
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
LvH, "Genealogie Van der Giessen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-van-der-giessen/I4512.php : benaderd 21 juli 2024), "Abraham van der MATTEN (1888-????)".