De temperatuur op 8 maart 1879 lag rond de 10,3 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 78 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 62%. Bron: KNMI
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
22 januari » De Zoeloes verslaan de Britten in de Slag bij Isandlwana.
3 februari » Joseph Swan demonstreert de eerste gloeilamp met een gloeidraad van koolstof.
14 maart » Albert Einstein, Duits theoretisch fysicus († 1955)
19 april » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC St. Gallen.
15 september » In Haarlem wordt de eerste voetbalclub van Nederland opgericht, door de 14-jarige Pim Mulier. Hij noemt de club HFC, de Haarlemsche Football Club.
21 oktober » Eerste demonstratie van de gloeilamp door Thomas Edison.
Trouwdag 20 juni 1901
De temperatuur op 20 juni 1901 lag tussen 9,3 °C en 21,2 °C en was gemiddeld 15,9 °C. Er was 0.9 uur zonneschijn (5%). Bron: KNMI
1 januari » Nigeria wordt een protectoraat van het Verenigd Koninkrijk.
7 februari » Koningin Wilhelmina trouwt met Prins Hendrik. De Gouden Koets wordt daarbij voor het eerst gebruikt.
22 juni » Goedkeuring van de Congregatie van de Zonen van de Heilige Familie door Paus Leo XIII.
22 juli » Servië herstelt de diplomatieke betrekkingen met Montenegro.
28 november » Vergaan van het vrachtschip Mesacria op de Noordzee, 11 doden. In diezelfde storm slaan op de loodskotter Eems no. 2 door een zware zee 6 bemanningsleden over boord.
2 december » Gillette verkrijgt het octrooi op het verwisselbare scheermesje.
Dag van overlijden 7 augustus 1951
De temperatuur op 7 augustus 1951 lag tussen 14,0 °C en 21,9 °C en was gemiddeld 17,4 °C. Er was 2,6 mm neerslag gedurende 1,5 uur. Er was 9,4 uur zonneschijn (62%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
Van 15 maart 1951 tot 2 september 1952 was er in Nederland het kabinet Drees I met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
18 april » Frankrijk, West-Duitsland, Italië en de Benelux vormen de EGKS of Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal (zie ook Europese Unie).
1 juni » De eerste cartoon van WiBo verschijnt op de voorpagina van de Volkskrant.
23 juni » De staat Washington in de Verenigde Staten wordt een zelfstandige rooms-katholieke kerkprovincie met het Aartsbisdom Seattle, het Bisdom Spokane en het nieuwe Bisdom Yakima
29 juni » Priesterwijding van de broers Joseph en Georg Ratzinger in Freising door kardinaal Michael von Faulhaber.
18 juli » De Nederlandse wielrenner Wim van Est valt in de Ronde van Frankrijk in de afdaling van de Col d'Aubisque in een ravijn, en moet als leider opgeven.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Gerrit van der Beek, "Genealogie Van der Beek", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-van-der-beek/I12259.php : benaderd 10 november 2024), "Johannes BAX (1879-1951)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.