Genealogie Robert-Villeneuve-Galarneau-Sorel » Maxime ROBERT (1855-????)

Persoonlijke gegevens Maxime ROBERT 


Gezin van Maxime ROBERT

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Maxime ROBERT?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Maxime ROBERT

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Maxime ROBERT

Pierre ROBERT
1792-1859
Hubert LEGROS
????-1855
Pierre ROBERT
1826-1910

Maxime ROBERT
1855-????


  Toon totale kwartierstaat

  Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).  Visualiseer een andere verwantschap

  De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

  Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 1 augustus 1855 lag rond de 18,9 °C. De winddruk was 3.5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het westen. De relatieve luchtvochtigheid was 81%. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Van 19 april 1853 tot 1 juli 1856 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Donker Curtius met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
  • In het jaar 1855: Bron: Wikipedia
   • Nederland had zo'n 3,3 miljoen inwoners.
   • 7 februari » Ondertekening van het Japans-Russisch vriendschapsverdrag (alias Verdrag van Shimoda).
   • 1 maart » In Mexico begint de Revolutie van Ayutla.
   • 30 april » In Sheffield wordt het stadion Bramall Lane officieel geopend met een cricketwedstrijd.
   • 11 juli » Haarlemmermeer wordt officieel een Nederlandse gemeente.
   • 1 augustus » Eerste beklimming van de Monte Rosa, de op een na hoogste top in de Alpen.
  

  Dezelfde geboorte/sterftedag

  Bron: Wikipedia


  Over de familienaam ROBERT

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam ROBERT.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over ROBERT.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam ROBERT (onder)zoekt.

  Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
  Francois Robert, "Genealogie Robert-Villeneuve-Galarneau-Sorel", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-robert-villeneuve-galarneau-sorel/P1949.php : benaderd 23 juli 2024), "Maxime ROBERT (1855-????)".