Genealogie Rijk Meijer » Frederik Allart van Hackfort (± 1645-????)

Persoonlijke gegevens Frederik Allart van Hackfort 


Voorouders (en nakomelingen) van Frederik Allart van Hackfort


Gezin van Frederik Allart van Hackfort

Hij is getrouwd met Maria van Bronkhorst.

Zij zijn getrouwd op 22 januari 1665 te Nijmegen.


Kind(eren):

 1. Frederica Allart van Hackfort  ± 1670-< 1705 


Notities over Frederik Allart van Hackfort

Hoe komt Frederik Allard van Hackfort aan zijn voornaam. er zijn twee mogenlijkheden 1 deze komt van een voorouder van zijn vrouw "Maria van bronkhorst " te weten   "Berend van Bronckhorst & ?? van Ewijck". Of al dan wel of niet van een voorouder van de vrouw van zijn opa te weten "Alphert Hackford, Heer van Walenburg tot Oosterhold" te weten Sybilla van Bronkhorst tot Oosterhold, Vrouwe van Bitterswegen, waar mogelijk het hier gaat om een gezamenlijke voorouder te weten Frederik Bronkhorst, Heer van Bronkhorst.


11-06-1499. Schrijft Karel, hertog van Gelre,  de stad Zutphen om afgevaardigden te zenden naar Herkenbosch bij Roermond om samen met die van Nijmegen en Arnhem en zijn neef  Frederik heer van Bronkhorst enerzijds en de raden van de hertogen van Kleef en Berg over een zoen te onderhandelen.


Regesten brieven Zutphen nr. 963


2. Of de naam Frederik komt van een voorouder van de vrouw van zijn vader Johan van Hackfort & N.N. van Mekeren.  Van Mekeren. ook wel geschreven als van Meeckeren. Het gaat hier dus om Frederik van Meeckeren. Mogenlijk ook familie van Gerrit van Meeckeren, Heer van Aalst. Bron; (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-rijk-meijer/I13604.php" data-toggle="tooltip" data-placement="bottom" data-original-title="Partner van Gerrit van Meeckeren heer van Aalst">Gerrit van Meeckeren heer van Aalst)

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Frederik Allart van Hackfort?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Frederik Allart van Hackfort

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Hackfort

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Hackfort.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Hackfort.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Hackfort (onder)zoekt.

Historische gebeurtenissen


 • Van 1650 tot 1672 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Eerste Stadhouderloze Tijdperk.
 • In het jaar 1665: Bron: Wikipedia
  • 4 maart » Begin van de Tweede oorlog tussen Nederland en Engeland.
  • 6 maart » Het eerste nummer van de Philosophical Transactions, het tijdschrift van de Royal Society, wordt gepubliceerd.
  • 19 april » Heiligverklaring van Franciscus van Sales (1567-1622), Frans bisschop van Genève, door paus Alexander VII.
  • 12 augustus » In de baai van Bergen begint tijdens de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog een zeeslag tussen een Nederlandse retourvloot met een van de rijkste vrachten ooit aan boord en een Engels flottielje van oorlogsschepen.
  • 10 december » Mede op initiatief van raadpensionaris Johan de Witt en luitenant-admiraal Michiel de Ruyter komt het Korps Mariniers tot stand.

Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

 • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
 • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
 • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).


De publicatie Genealogie Rijk Meijer is samengesteld door (neem contact op).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Clemens Meijer, "Genealogie Rijk Meijer", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-rijk-meijer/I12302.php : benaderd 2 december 2023), "Frederik Allart van Hackfort (± 1645-????)".