Genealogie Rijk Meijer » Gijsbertus Rotering (1845-1912)

Persoonlijke gegevens Gijsbertus Rotering 

Bron 1

Gezin van Gijsbertus Rotering

Hij is getrouwd met Johanna Verkleij.

Zij zijn getrouwd op 5 oktober 1876 te Rietveld, hij was toen 31 jaar oud.

Het echtpaar is gescheiden.


Notities over Gijsbertus Rotering

Gijsbertus koopt 02-01-1901 bij een veiling die gehouden word in het koffiehuis Het Dorstig Hert te Woerden, een pakkhuis aan de Pannenbakkerijen A238, beide te Woerden voor ƒ 1500,-

Gijsbertus Rotering vertrekt uit Kamerik en gaat 02-04-1867 naar Outshoorn. Op 24 04-1874 word hij geregistreerd te woerden. Hij komt dan uit Alphen vandaan.


02-01-1901Inhoud


Openbare verkoop in het koffiehuis Het Dorstig Hert te Woerden van een huis, tuin en erf aan de Pannenbakkerijen A249 alsmede een pakhuis aan de Pannenbakkerijen A238, beide te Woerden, op verzoek van Kornelis Paling, metselaar te Woerden. Het huis wordt voor 2050 gulden gekocht door Arie van Doorn, koopman te Woerden; het pakhuis wordt voor 1300 gulden gekocht door Gijsbertus Rotering, wagenmaker te Woerden. Over de pannenbakkerij te woerden heb ik de volgend gegegevens gevonden die te lezen zijn in bijgevoegd PDF file

13-10-1905InhoudGijsbertus Rotering, wagenmaker te Woerden, leent 2000 gulden tegen 4,25% van de Nutsspaarbank te Woerden, vertegenwoordigd door zijn waarnemend voorzitter Hendrik Willem Baelde, apotheekhouder te Woerden. Als hypotheek stelt hij een huis, werkplaats en erf aan de Pannenbakkerijen te Woerden.02-08-1876InhoudOpenbare verkoop in het logement De Dubbele Sleutel te Woerden van onroerend goed te Woerden op verzoek van de gezamenlijke erfgenamen van Gerrit van Wijngaarden: 1) Geertruida van Vliet, weduwe van Gerrit van Wijngaarden, zonder beroep te Woerden, voor zichzelf en als voogdes over haar minderjarige zoon Huibert van Wijngaarden; 2) Martinus van Wijngaarden, timmerman te ?s-Gravenhage; 3) Cornelis van Wijngaarden, confiseur te Amsterdam; 4) Anthonie Willem Molsbergen, gehuwd met Wilhelmina van Wijngaarden, slager te Utrecht, en 5) Gerrrit Vreedenburgh, gehuwd met Cornelia van Wijngaarden, schilder te Woerden. Ook is aanwezig Jochem Nicolaas van Wijngaarden, timmerman te Oudewater, als toeziend voogd over de minderjarige) en van Hendrik van Wijk, secretaris-rentmeester van het Groot-Waterschap van Woerden. Het betreft: a) een huis en erf aan de Pannenbakkerijen, A193, te Woerden, gekocht voor 2200 gulden door Theodorus Gerardus Groeneveld, zonder beroep te Woerden ; b) een nieuwgebouwd huis en erf aan de Pannenbakkerijen, A181, te Woerden, gekocht voor 2050 door Hendrik van Wijk voornoemd in opdracht van Gijsbertus Rotering, wagenmaker te Woerden; c) een huis en erf aan de Pannenbakkerijen, A173, te Woerden, gekocht voor 560 gulden door Jan Albertus Engels, scheepmaker te Woerden; d) vier huizen en erven, waarvan een geschikt als drie en een geschikt als twee woningen, aan de Pannenbakkerijen, A29, 30, 31, 31a, 31b, 32 en 33, te Woerden, gekocht voor 3590 gulden door Arie de Kruif, broodbakker te Woerden; e) een winkelhuis met erf en grond aan de Pannenbakkerijen, A202, te Woerden, gekocht voor 1800 gulden door Jan Knijff Azn, zonder beroep te Woerden in opdracht van een door hem niet genoemde lastgever.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Gijsbertus Rotering?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Gijsbertus Rotering

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Gijsbertus Rotering


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. rhcrijnstreek.nl, via http://rhcrijnstreek.nl/bronnen/indexen/...

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 1 januari 1845 lag rond de 1,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Typering van het weer: betrokken sneeuw. Bron: KNMI
    • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • In het jaar 1845: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
      • 4 maart » James Knox Polk wordt beëdigd als 11e president van de Verenigde Staten
      • 17 maart » De Engelse uitvinder Stephen Perry patenteert het elastiek.
      • 15 mei » Doop van de eerste Nederlandse Baptisten
      • 19 oktober » Wereldpremière van de opera Tannhäuser van Richard Wagner in het Hoftheater in Dresden.
      • 5 december » Aaron Allen vraagt octrooi aan op de klapstoel.
      • 29 december » Texas ratificeert de grondwet van de Verenigde Staten van Amerika en treedt daarmee toe als 28e staat van de Unie.
    • De temperatuur op 5 oktober 1876 lag rond de 18,7 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 71%. Bron: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
    • In het jaar 1876: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 4,0 miljoen inwoners.
      • 31 januari » De regering van de Verenigde Staten dwingt alle indianen in reservaten te gaan wonen.
      • 14 februari » Alexander Graham Bell vraagt patent aan op de telefoon; twee uur later doet Elisha Gray hetzelfde.
      • 10 maart » Eerste succesvolle telefoongesprek: Alexander Graham Bell spreekt "Mr. Watson, come here, I want to see you."
      • 30 mei » Staatsgreep van de Jong-Turken.
      • 2 augustus » Wild Bill Hickok, gunslinger uit het Wilde Westen, wordt tijdens het pokeren in de rug geschoten en sterft.
      • 23 december » Begin van de Conferentie van Constantinopel tussen vijf Europese grootmachten.
    • De temperatuur op 11 februari 1912 lag tussen 1,9 °C en 11,0 °C en was gemiddeld 4,6 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 3,6 uur zonneschijn (37%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 12 februari 1908 tot 29 augustus 1913 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. Th. Heemskerk (AR).
    • In het jaar 1912: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 6,0 miljoen inwoners.
      • 14 februari » Arizona wordt de achtenveertigste staat van de Verenigde Staten.
      • 10 april » De Titanic verlaat de haven van Southampton, Engeland.
      • 5 mei » De Pravda verschijnt voor het eerst als bolsjewistisch partijblad.
      • 20 juli » De Amerikaanse zwemmer Duke Kahanamoku verbetert in Hamburg het wereldrecord op de 100 meter vrije slag tot 1.01,6. Het oude record (1.02,4) stond sinds 6 april van hetzelfde jaar op naam van de Duitser Kurt Bretting.
      • 19 september » In Breda wordt voetbalclub NAC opgericht na een fusie tussen NOAD (Nooit Ophouden Altijd Doorzetten) en ADVENDO (Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning).
      • 17 oktober » Het Ottomaanse Rijk verklaart de oorlog aan Bulgarije en Servië.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Rotering

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Rotering.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Rotering.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Rotering (onder)zoekt.

    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Clemens Meijer, "Genealogie Rijk Meijer", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-rijk-meijer/I115.php : benaderd 12 mei 2024), "Gijsbertus Rotering (1845-1912)".