Genealogie Rijerkerk - Bronner » Egbertha Louisa BECKERINGH (1740-1810)

Persoonlijke gegevens Egbertha Louisa BECKERINGH 


Gezin van Egbertha Louisa BECKERINGH

Zij is getrouwd met Johan Wiardusz HORA SICCAMA.

Zij zijn getrouwd op 8 maart 1761 te Groningen, zij was toen 21 jaar oud.


Kind(eren):



Notities over Egbertha Louisa BECKERINGH

Een kleinzoon van Egberta, heeft van Egberta een persoonsbeschrijving achtergelaten voor 't nageslacht: "Egberta was net als haar vader iets meer dan middelmatig van lengte, bijzonder wel gevormd van lichaam en wezentrekken, bruin van ogen en van haar. Haar wel uitgegroeide lichaam was vleeschig genoeg en eer vet dan mager - in haar tijd een der schoonste vrouwen van Groningen - en hebbende een zeer muzikaal gehoor en een zeer welluidende stem. Zij was op haar 15e levensjaar naar Leeuwarden op een Fransche Juffrouwn kostschool gegaan, waar ze enige jaren bleef voor haar verdere opvoeding."
Egberta kreeg bij haar huwelijk een servies van haar ouders, gemaakt in China en versierd met het familiewapen der Beckeringh’s. Een zogenaamde servies “Chine de Commande”, ook wel wapenservies genoemd. Dit servies ging later over naar haar dochter Louise Hora Siccama. Door latere vererving is het servies niet geheel compleet gebleven en buiten de familie geraakt. Zo is er momenteel nog alleen maar een gedeelte van het theegedeelte overgebleven. Totaal zijn er nu nog zo ruim 30 stukken overgebleven van de vermoedelijk oorspronkelijke 200 stukken.
In de eerste jaren van haar huwelijk vergezelde ze met haar man haar schoonvader Wiardus Siccama, medegecom mitteerde van de Staten-Generaal.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Egbertha Louisa BECKERINGH?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!

Voorouders (en nakomelingen) van Egbertha Louisa BECKERINGH

Egbertha Louisa BECKERINGH
1740-1810

1761

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 21 januari 1740 lag rond de 2,0 °C. De wind kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Typering van het weer: betrokken sneeuw. Bijzondere weersverschijnselen: . Bron: KNMI
  • Van 1702 tot 1747 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Tweede Stadhouderloze Tijdperk.
  • In het jaar 1740: Bron: Wikipedia
    • 9 januari » De Rooswijk, een VOC-handelsschip, loopt tijdens een storm op een zandbank en vergaat (met een kostbare lading zilver) met haar volledige bemanning voor de Engelse kust van Kent.
    • 17 augustus » Kardinaal Prospero Lorenzo Lambertini wordt gekozen tot Paus Benedictus XIV.
    • 22 augustus » Kroning van Paus Benedictus XIV in Rome.
  • De temperatuur op 6 december 1810 lag rond de 8,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: betrokken. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1810: Bron: Wikipedia
    • 28 april » Keizer Napoleon Bonaparte reist vanuit Brussel via het Kanaal naar Willebroek tot in de Rupel. Hier schouwt hij de "oorlogsbodems" die in de rivier voor anker liggen. Na de schouwing reist hij over de weg verder naar Antwerpen.
    • 16 september » Grito de Dolores: Miguel Hidalgo roept op tot onafhankelijkheid voor Mexico.
    • 18 september » Eerste Junta in Chili. Alhoewel het de bedoeling was dat de Junta alleen de macht had tijdens de afwezigheid van de koning was het in feite de eerste stap naar onafhankelijkheid van Spanje, en het wordt ook om deze reden herdacht.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam BECKERINGH


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Cock Rijerkerk, "Genealogie Rijerkerk - Bronner", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-rijerkerk-bronner/I173452.php : benaderd 30 april 2024), "Egbertha Louisa BECKERINGH (1740-1810)".