Genealogie Rijerkerk - Bronner » Cornelia Engelbrechts KOORNEEF (1715-1803)

Persoonlijke gegevens Cornelia Engelbrechts KOORNEEF 


Gezin van Cornelia Engelbrechts KOORNEEF

Zij is getrouwd met Jacob Arends Van Den BAN.

Inventaris van de goederen nagelaten door Stijntje Kornelis de Wit, in leven weduwe van Aren Otten van den Ban, gewoond hebbend en overleden in Briels Nieuwland, op aangeven van Kornelis Arens van den Ban, zoon en erfgenaam, dezelfde nog naast Aren Pieters Kwak als voogden over Arentje Arens van den Ban, minderjarige nagelaten dochter, Jacob Arens van den Banwonend onder Rugge en Kommer de Gruiter wonend in Nieuwenhoorn als in huwelijk hebbende Neeltje Arens van den Ban. Een bouwwoning (woonhuis, twee schuren, twee bergen, wagenhuis, stookkeet en korenmolen) onder Briels Nieuwland aan de Mosterdijk. Landerijen onder Vierpolders en Oud Hellevoet: 1 G 140 1/2 R in de Tussenhoek in nr. 26 4 G 22 R in de Heiningen nr. 40 1 G 111 R aldaar nr. 38 2 G 103 R aldaar nr. 37 1 G 109 R aldaar nr. 34 2 G 251 1/2 R aldaar nr. 32 7 G 85 R in de Waalhoek nr.2 Landerijen onder Nieuwenhoorn: 3 G 27 R in Betjeshoek nr. 21 2 G 218 R aldaar nr. 18 Landerijen onder Heenvliet: 4 G 183 R in de Lammerlandsehoek nr. 11 1 G 235 R in Abbewerve nr. 14 3 G 93 R Voornse maat of 3 G 83 R Heenvlietse maat aldaar. Er is graan te velde deels ook op bruikland. Een deel van het eigen land is verpacht voor de teelt van meekrap. Hiervoor is Johan Hoogwerf nog pacht verschuldigd. Er zijn 11 paarden, 30 runderen en 6 varkens. Er is bouw- en melkgereedschap Aktedatum: 09/07/1736 Aard van de akte: inventaris Naam notaris: Pieter de Graeff Isaaksz Toegangsnummer: 110 Notariële archieven Inventarisnummer: 1046 Bron: Streek Archief Voorne-Putten

Datum: 14/05/1760 Notaris: Daniel Rolandus Aard van de akte: kaveling Regest: compareren enerzijds Antonie van Dintel te Brielle, weduwnaar van de op 20-1-1753 te Oudenhoorn overleden Maartje Paulus van der Poel en anderzijds Jacob van den Ban in huwelijk hebbende Kornelia Koornneef en Leendert Scheigrond in huwelijk hebbend Dina Koornneef, beiden te Nieuwenhoorn. Deze vrouwen zijn kinderen van Maartje Paulus van der Poel uit haar tweede huwelijk met Engebrecht Koornneef. Bij testament dd 17-6-1720 had zij tot erfgenaam gesteld Trijntje Pieters Zeedijk en Jan Pieters Zeedijk, kinderen uit haar eerste huwelijk met Pieter Jans Zeedijk, Kornelis Koornneef en genoemde Trijntje en Dina. Behalve beide laatstgenoemden zijn er geen kinderen meer in leven. Aan de weduwnaar komt de helft plus 1/3 van de boedel. Men komt overeen dat hij de gehele boedel behoudt, inclusief de schulden, aan Jacob van den Baan f 2700 betaalt en aan Leendert Scheigrond f 2316 plus 3 G 252 R land onder Nieuwenhoorn in de Oudjaar op nr. 7.

Zij zijn op 12 september 1739 te Oudenhoorn in ondertrouw gegaan.

Zij zijn getrouwd op 3 oktober 1739 te Nieuwenhoorn, zij was toen 24 jaar oud.


Kind(eren):


Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Cornelia Engelbrechts KOORNEEF?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Cornelia Engelbrechts KOORNEEF

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 3 oktober 1739 lag rond de 12,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-oosten. Typering van het weer: zeer betrokken. Bron: KNMI
  • Van 1702 tot 1747 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Tweede Stadhouderloze Tijdperk.
  • In het jaar 1739: Bron: Wikipedia
    • 1 januari » Bouveteiland wordt ontdekt door de Franse ontdekkingsreiziger Jean-Baptiste Charles Bouvet de Lozier.
    • 20 maart » Nadir Sjah maakt tijdens zijn militaire campagne tegen het Mogolrijk in India de Pauwentroon buit.
  • De temperatuur op 27 oktober 1803 lag rond de 7,0 °C. De wind kwam overheersend uit het oosten. Typering van het weer: omtrent helder. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1803: Bron: Wikipedia
    • 25 februari » De Rijksdag van het Heilige Roomse Rijk houdt haar laatste zitting te Regensburg.
    • 22 maart » Oprichting van het Apostolisch vicariaat Breda in Nederland.
    • 17 mei » Karel Willem van Nassau-Usingen wordt opgevolgd door zijn broer Frederik August.
    • 29 september » Zaligverklaring van kardinaal Giuseppe Maria Tomasi.
    • 30 november » Spanje staat het Louisiana-gebied af aan Frankrijk.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam KOORNEEF

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam KOORNEEF.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over KOORNEEF.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam KOORNEEF (onder)zoekt.

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Cock Rijerkerk, "Genealogie Rijerkerk - Bronner", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-rijerkerk-bronner/I126262.php : benaderd 23 juni 2024), "Cornelia Engelbrechts KOORNEEF (1715-1803)".