Genealogy Richard Remmé, The Hague, Netherlands » Gheryt de Buyser Heer van Seveter (± 1400-????)

Persoonlijke gegevens Gheryt de Buyser Heer van Seveter 


Gezin van Gheryt de Buyser Heer van Seveter


Kind(eren):

  1. Jan Gherijtsz. Ruychrock  ± 1435-???? 


Notities over Gheryt de Buyser Heer van Seveter

http://molair.nl/ca-cd/cd48738.html

Geryt Ruychrock

geboren in 1400
De eerste die zich tooide met de familienaam Ruychrock was een van de kinderen van Willem de Buyser. Deze stamde af van de geslachten van de Werve en Weena en daardoor van de burggraven van Leiden. Vermeld moet worden dat deze familienaam eerder ook in Vlaanderen is opgedoken, maar daarover zijn mij geen concrete gegevens bekend. Willem de Buyser woonde - in de tweede helft van de veertiende eeuw - in het kasteel van de heren van Gaasbeek te Geervliet en was sedert 1362 kanunnik van het domkapittel te Utrecht.

Jan Ruychrock van de Werve, die geboren is rond 1400, kwam al op jeugdige leeftijd in dienst van Frank van Borssele, die rentmeester was van grote delen van Zeeland. Hij zou zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt bij het herstel van dijken en herinpolderingen na de St. Elisabethsvloed van 18-11-1421. Zijn familiewapen kwam nog voor in het gemeentewapen van Oude en Nieuwe Tonge. Hoe Jan aan zijn familienaam kwam is niet geheel duidelijk. Wel is de naam al bekend van ene Geertruijd Ruychrock, echtgenote van Daniel van Baersdorp uit 1299, en van ene "jonghe Hannekijn Ruuchrock Borsele" uit 1344. Ook blijkt het familiewapen van Jan Ruychrock gezamenlijk te worden gevoerd met de familie Boelens.

Aan het familiewapen is te zien dat er een relatie er is tussen de familie Ruychrok van de Werve en de heren van Weena. Toen in 1570 de heerlijkheid Weena, net als het dorpje Cool, door Rotterdam werd geannexeerd, hebben de bewoners van het Huis van Weena bedongen dat de gemeente Rotterdam de kleur rood in het stadwapen zou veranderen in groen, net zoals de wapenkleuren van de Heren van Weena. De balken in de familiewapens waren horizontaal geplaatst. Die in stadswapens vertikaal.

Kort na 1430 koopt hij het huis te Werve vlak bij Goes, in de tijd dat Frank van Borssele van Filips de Goede het landsbestuur over Holland en Zeeland had gepacht. Daardoor kwam ook Jan Ruychrock met zijn gezin naar Den Haag en vestigde zich daar in Huis te Werve in Rijswijk, een landgoed dat thans in gebruik is als sportcomplex van de SHELL. Toen Frank van Borssele in 1433 in het geheim met Jacoba van Beieren trouwde, leverde dit consitutionele problemen op, maar niet van die aard dat onze voorvader Jan daardoor in moeilijkheden raakte. Hij bleef in Den Haag en werd daar in 1458 baljuw tot hij op 27-1-1473 overleed. Ook zijn kinderen hebben materieel succes gekend in hun leven.

Twee zonen, Jan en Willem, worden in 1467 door Karel de Stouten tot ridder in de Orde van het Gulden Vlies geslagen. En in 1460 werd een andere zoon, Vranck, beleend met 24 morgen land in Vlaardingen, welk leenheerschap in 1483 door diens zoon Philips overgenomen. Jan Ruychrock van de Werve overleed op 27 januari 1473 en werd begraven in de St.Jacobskerk te Den Haag. Zijn graf is daar echter nu niet meer te vinden.

Ondanks zijn (tenminste) 11 kinderen die op hun beurt ook weer kinderen hadden, lijken er rond 1600 geen rechtstreekse nakomelingen van Jan de Grote meer te zijn. Van vele van zijn kleinkinderen is bekend dat zij kinderloos zijn gestorven. In hoeverre de politieke situatie in Holland en Zeeland hierop van invloed was is niet duidelijk (Jonker Fransenoorlog aan het einde van de Hoekse en Kabeljouwse Twisten - 1488/1492 - en het Kaas en Broodvolk in 1491, verregende oogsten in 1490-1492; en in de zestiende eeuw de Tachtigjarige Oorlog). Het was een periode van niet te onderschatten maatschappelijke verschuivingen. Opvallend is ook het aantal tweede huwelijken van nakomelingen van "Jan de Grote": vroeg sterven van een partner maakte dat voor de nageblevene - gelet op de toenmalige opvattingen - nodig om te overleven. Het directe verband met de huidige families Ruigrok, Ruygrok, Ruifrok en Ruigrok van de Werve(n) is nog voorwerp van onderzoek. Zie daarover verder de netstek van de Vereniging Ruychrock History.

Er zijn zes verschillende takken bekend aan de Ruychrock familiestamboom. T.w. de z.g. Anthonius- tak, de Ewout- tak, de Bastiaan-tak, de Stompwijkse-tak, de Delftse-tak, de Rui(j)frok-tak en de gevens van 'ridder' Jan. Bij de eerste drie hierboven genoemde takken hebben we aanknopingspunten weten te ontdekken. De oudste ons bekende en geregistreerde voorouder stamt uit ca. 1400.

HET MIDDELEEUWSE GESLACHT RUYCHROCK

In de late middeleeuwen komt een belangrijke man voor met de naam "Ruychrock". Zijn afkomst is niet geheel duidelijk. Ook omtrent de herkomst van de naam tast men in het duister. Vermoedelijk is deze ontleend aan de kleding, die hij droeg: "Een ruige rok". Is dit alles in nevelen gehuld, omtrent zijn plaats in de geschiedenis is meer bekend. Jan Ruychrock werd ca. 1385/90 geboren als zoon van Willem de Buyser en Dieuwertje van Sabbinge en overleed voor 15 februari 1473. Vanwege zijn kwaliteiten en goede diensten is hij tot grote rijkdom gekomen en tot de adel opgeklommen. Hij behoorde niet tot de 'Hoge adel' doch tot de z.g. nieuw adel. Deze werden beloond met landbezit of landleen voor een betekend ambt dat zij bekleden of een dienst die zij verleenden. Gezien zijn loopbaan behoorde hij tot de z.g. "Noblesse de robe"(adeldom van de toga) en niet tot de "Noblesse d'epee (adeldom van de degen) Hij was een Bourgondische ambtenaar, geen soldaat. Zijn spectaculaire loopbaan begon -  zeker in die tijd -  op middelbare leeftijd toen hij in 1427 werd aangesteld als klerk van Philips van Borsele, Heer van Cortgene. Na diens dood, op 12 juli 1431 werd hij de 15de juli d.a.v. secretaris van Hertog Philips van Bourgondie (De Goede) en belast met het beheer van de nalatenschap van Philips van Borsele. Hij kreeg diens huis waarin hij te Middelburg was overleden. Nadien beklom hij pijlsnel de maatschappelijke ladder. In 1432 stelde Philips de Goede hem aan als klerk der thesaurie van Jacoba van Beieren. In 1435 als Ontvanger Generaal van Frank van Borsele, ca. 1437 werd hij tot Ridder geslagen, 27 december 1439 werd hij Baljuw van Tonge en in 1440 Raad van Hertog Philips van Bourgondië. Hij waas achtereenvolgend: Raad en Procureur van het Hof van Holland en Procureur Generaal van hetzelfde Hof. In 1440 kocht hij het slot 's-Heer Hendrikskinderen bij Goes van Wolfaart van Maelstede en in 1448 het "Huis Te Werve"te Rijswijk van Herbert van der Werve. Dit laatste verkeerde in een vervallen staat. Hij liet het opbouwen en verfraaien. Nadien noemde hij zich: JAN RUYCHROCK VAN DER WERVE.

Jan Ruychrock van der Werve was getrouwd met Heilsoete Willemsdr. Van Domburg en had uit dit huwelijk tenminste zes zonen en vier dochters. Aan de namen die Jan aan drie van zijn zonen gaf zou kunnen worden afgeleid, dat zijn werden vernoemd naar degenen die hij diende en door wie hij met veel landbezit en -  leen werd begiftigd. Zoon Philips zou kunnen zijn vernoemd naar Philips van Borsele of Philip van Bourgondië. Vranck naar Frank van Borssele, terwijl Jacob zijn naam zou kunnen hebben ontleend aan Jacoba van Beieren. Over het maatschappelijk functioneren van de kinderen van Jan is maar weinig bekend. Willem, geb. ca. 1425 en overl. Voor 11 maart 1496 is tweemaal getrouwd geweest. De 1e keer ca 1455 met Aechte Piermans. De 2e keer 20 mei 1476 op huwelijkse voorwaarden met Gijsbertha van Loon. Op 4 april 1461 zegelt hij als schout van Rijswijk en in 1467 wordt hij door Karel de Stoute voor St. Truiden tot Ridder geslagen. Jan, geb. ca. 1435 en overl. Ca. 1498, troude ca. 1469 Hadewich van Baersdcorp. Hij werd, gelijk met zijn broer Willem, voor St.Truiden tot Ridder geslagen en was van 1475 tot 1498 Baljuw van Goes. Philips, geb. ca. 1424 en overl. 15 februari 1507 trouwde 19 april 1458 onder huwelijkse voorwaarden Janna van Beieren van Schagen. Zij was een dochter van de bastaard Willem van Beieren, een halfbroer van de wettige zoon Willem VI, Graaf van Holland, Zeeland en Henegouwen. Deze is de vader van Jacoba van Beieren. Philips was een geletterde man en bekleedde, evenals zijn vader vele belangrijke ambten. Hij was Meester in de rechten, studeerde in 1450 in Parijs, liet zich in 1452 inschrijven bij de Leuvense universiteit en kende Frans, Vlaams en Latijn. Tot 1467 was hij Baljuw van 's-Gravenhage. In 1468 werd hij rentmeester van Frank van Borsele in het land van Hoogstraten. Van de drie andere zonen: Claes (1440-1504), getrouwd met Catharina van Treslong, Vranck (1435-1483), getrouwd met Piroene Veyse en Jacob geb. a. 1427 en gehuwd met NN van Santvoort, is niets bekend over hun maatschappelijk doen en laten. Van de acht kleinkinderen van Jan die bekend zijn komen er twee voor waarvan iets bekend is over hun functioneren en de ambten die zij hebben bekleed. Van de mannelijke nakomelingen van stamvader Jan die de naam Ruychrock van der Werve dragen, is de laatst bekende Jhr.Philips Ruychrock van der Werve, zoon van Jhr.David Ruychrock van der Werve en Jkvr.Barbara Chassy. Hij is een nazaat van Jan en Hadewich van Baersdorp. Philips is geboren ca.1576 en overleden voor 18 augustus 1649. Hij was getrouwd met Jkvr.Anna Crohain. Bekend is een dochter Robertina. Hiermede is, naar alle waarschijnlijkheid, dit geslacht uitgestorven.

Nog iets eerder in de middeleeuwen,,

De naam Ruijchrock is al eerder bekend van ene Geertuijd Ruijchrock, echtgenote van Daniel van Baersdorp uit 1299, en van enen "jonghe Hannekijn Ruuchrock Borsele" uit 1344. Ook blijkt het familiewapen van Jan Ruychrock gezamenlijk te worden gevoerd met de familie Boelens. Aan het familiewapen is te zien dat er een relatie is tussen de familie Ruychrock van de Werve en de heren van Weena.(Tien in 1570 de heerlijkheid Weena, net als het dorpje Cool, door Rotterdam (Rotta-dam) werd geannexeerd, hebben de bewoners van het huis Weena bedongen dat de gemeente Rotterdam de kleur rood in het stadswapen zou veranderen in de kleur groen, net als de wapenkleuren van de Heren van Weena. De balken in de familiewapens waren horizontaal geplaatst. Die in het Rotterdamse stadswapen verticaal.

In het bijzonder in de eerste afleveringen van ons familietijdschrift vindt u artikelen over het nog steeds lopende onderzoek naar de vroege takken van de familie. Zo leest u in "Ruychrock Fragmentaria", nr. 64 juni 1988, hoe de toenmalige redacteur, de voortgang beschrijft van het onderzoek naar de samenhang tussen de familie Ruigrok(van de Werve) en de familie van de Werve in België.

In kasteel "Haar Zuylen" is een Ruychrock-wapen te zien. Dirck van Zuylen, Heer van Zeventer, was getrouwd met Joost (Josine) van der Haar. Josine is een dochter van Gijsbrecht Bokel (van der Haar). Gijsbrecht behoorde tot de tak Van de Werve. Hij was een belangrijke Heer ten Westen van de Rotte. Hij en zijn familie zijn door de hogere Graaf Jan II (en eerder door Graaf Floris V) grote privileges verleend t.o.v. de handel die daar in de monding van de Rotte werd gedreven. Hij voerde het wapen met groen en zilveren dwarsbalk. Zijn naam komt o.a. voor in een akte uit 1373.

De naam van de Werve loopt als een rode draad door de voorgeschiedenis van de Ruychrock-stam. De eerste bewoner van het huis te Werve in Rijswijk (Z.H.),Didderick van de Werve, had een zoon Floris, die tevens bewoner was van het kasteel Weena (nu: in) Rotterdam. Van hem stamt ook het geslacht Bokel van de Werve af.

Volgens Gens Nostra 1996 blz 54: Ruychrock Fragmentaria, nr 52 juni 1995. G.M. Mesland: Een jarenlange procesgang.. Anna Rychrock van de Werve wed. Dirck van Leeuwen, zoon Pieter, schoonzoon Cornelis Kievit; 1579; Idem: Een aanzienlijke zoon van Jan Ruychrock (Philips tr. 1458 Janna van Schagen); R. Ruigrok van de Werve: Een uitgestorven Ruychrock-tak (Anthonis Ariensz R., overl. Wassenaar 1649, en gezin). Idem, nr 53, sept. 1995. Philips' brief aan Jan (Philips Jansz Ruychrock van de Werve 1479); Van Duyvenvoirde-Ruychrock van de Werve (kinderen van Dirck van Duvenvoorde, overl. Ca. 1555).

Volgens Gens Nostra 1996 blz 214: Ruychrock Fragmentaria, nr 54, dec. 1995. R. Ruigrok van de Werve: De Eewout-tak (Leendert Janse Ruijgrock tr. Wassenaar 1702 Crijntje Jansdr. Langevelt); Een bijzondere tak van de stamboom (huwelijken met meisjes Van der Krogt/Van der Kroft); G.M. Mesland: Ruygrok-schippers op het Haarlemmermeer (o.a. Cornelis Ruigrok van de Werve, 1722-1771).

Volgens Gens Nostra 1996 blz 511: Ruychrock Fragmentaria nr 56, juni 1996. Tussenbalans werkgroep III (Anthonis Jansz Ruychrock, ca. 1510-1579); Een stukje geschiedenis (nageslacht van Leendert Eewoutsz, eind 16e eeuw, te Wassenaar e.o.).

Volgens Gens Nostra 1998 blz 53: Bijdragen en Mededelingen betreffende de Geschiedenis der Nederlanden, deel 112 (1997), afl 3. A. Janse: Ridderslag en ridderlijkheid in laat-middeleeuws Holland (de ridderslag werkte statusverhogend voor riddermatige geslachten en betekende standsverheffing voor niet-adelijke families (voorbeeld: Ruychrock); ceremonie; aantal en verloop).

Volgens Gens Nostra 1997, blz 659: Ruychrock Fragmentaria, nr 57, sept 1996. Jeroen Leenderts Ruygrok (17e eeuw). Idem nr 59 maart 1997. Genealogie en kerkramen: Verv. Genealogie Ruigrok - Vlaardingen - Rotterdam (eind 17e - 18e eeuw); Leendert Ruygrok - Wassenaar (19e eeuw); Jacob Jan Gerytsz (oudst bewezen voorvader familie Ruychrock; acte erfpacht; 1500). Idem nr 60, juli 1997. Originele leenakten aangekocht!; Jan Ruychrock als tonnenophaler (1426); Verv. Genealogie Ruigrok; Achtiende eeuwse Ruigrokken (te Sassenheim en Noordwijk).

Volgens Gens Nostra 1997 blz 423: Ruychrock Fragmentaria, nr 58, dec 1996. Verv. Jeroen Leendertsz Ruygrok (onderzoek naar echtgenotes Teuntje Joris van der Houff en Engeltje van Duijn); W. van Zeeland: Genealogie Ruigrok - Vlaardingen - Rotterdam (nageslacht Cornelis Teunisse Ruigrok otr. Vlaardingen 1655 Jannetje Gorter); Familie-register (Gerardus Ruigrok van der Werve tr. Wassenaar 1911 Elisabeth Looyestein; hun kinderen en voorouders o.a. Snelderwaard en Oosterveer).

Gens Nostra 1954 blz 87

VIII. RUYCHROCK. Gens Nostra 1954 blz 87
Aryen, Huch, Cornelis en Bastiaen Thonisz. Ruychrock gingen op 19 December 1613 over tot verdeling van de nalatenschap hunner ouders na dienaangaande reeds op 8 December 1579 een contract met de erfgenamen van hun overleden zuster Anna te hebben gesloten. Alle gegevens over hun vader Anfhonis of Thonis 7ansz.. Bouwman te Wassenaar, voor laatstgenoemde datum overleden, zijn mij welkom. Was hij wellicht een der bastaarden van het geslacht Ruychrock van de Werve 7 J P. JACOBS, Voorburg.

Gens Nostra 1965 blz 335 RUYCHROCK - Anthony Ruychrock, geb. Rotterdam plm. 1614, tr. Amsterdam (Kerk, met ,,ouders consent") 1639 Immetje Harmans Bleycker.

VAN DE WERVE-SOETWATER Gens Nostra 1989 blz 464
Gevraagd nadere gegevens en voorgeslacht van het echtpaar Jan Davidse van de Werve, zn. Van David van de Werve en Elisabeth, stadhouder van Bommenede, overl. Ald. 10-3-1678, tr. Neeltje Cornelisse. Is David identiek met David Joosz. Van de Werve, geb. na 1555, zn. Van Joos Davidsz. Van de Werve en Elisabeth Soetwater, uit bastaardtak van het geslacht Ruychrock van de Werve? Tevens gevraagd voorgeslacht van Elisabeth Soetwater. A. A. SIJNESAEL, Spijkenisse

Gens Nostra 1991 blz 236
Ruychrock Frugmentariu. Contactblad van de Stichting Ruychrockgeschiedenis. Secretariaat: Weidmanlaan 2, 3721 Bilthoven. Wij ontvingen het Propagandanummer 1988 en de nrs. 27 (mrt. 1989)-29, 31-34 (dec. 1990). In deze jaargangen wordt o.a. aandacht geschonken aan Ruychrock alias Van Boshuysen (nr. 27), Ruijgrokken in Ter Heide (nr. 28), de KNIL-soldaat Franciscus Ruigrok van der Werven (nr. 31), de priester Cornelis Ruigrok (geb. Zoeterwoude 1824), het nageslacht van Catharina Ruifrok (1833 won. Haarlem) (nr. 32) en Ruijfrok te Haarlem (18de-19de eeuw; nr. 33 en 34).

Cartularium van Jan Ruychrock (samengesteld in samenwerking met de Stichting Ruychrock-geschiedenis; na aanvraag ontvangt u een bestelformulier).

Ruychrock Fragmentaria, nr. 38, dec. 1991. Het land van Thonis Jansz (Ruychrock; 16131; schema's nageslacht Willem de Buyser (14de-16de eeuw) en van Jan Ruychrock van de Werve (overl. 1460; 15de-17de eeuw).

C.A. J. Dessing, Curtulurium van Jan Ruychrock, Haarlem Z.J. (1991). Het cartularium is uitgegeven door de Stichting Ruychrock-geschiedenis, Zomerbloemstraat 12, 2014 VX Haarlem, in samenwerking met de Prae-1600 Club, De Komme 3,442l ES Kapelle. Het is een verdienste van de bewerker dat dit voor weinigen toegankelijke handschrift is omgezet in goed leesbaar schrift. Jan Ruychrock heeft in grote mate bijgedragen aan het bedijken, inpolderen en vruchtbaar maken van Zeeland en de Zuidhollandse eilanden, in het bijzonder van Zuid-Beveland. Een lijst met de betekenis van vele niet algemeen bekende begrippen completeert het geheel.

Ruychrock Fragmentaria, nr. 39, jan. 1992. Het testament van jhr. Joos Ruichrock (Goes 16121; Verzoek om vrijstelling van zegelrecht (Pieter Ruijgrok v.d. Werve, marktschipper 17961.

Ruychrock Fragmentaria, nr. 40, juni 1992. De Heerlijkheid 's-Heer Hendrikskinderen en het kasteel 's-Heer Hendriksburg of Huis te Werf. 1. In de vroegste tijden (1147-1448); Jhr. Joos Ruichrock laat een huis bouwen (1613).

Ruychrock Fragmentaria, nr. 41, okt. 1992. G.M. Mesland: Wie was Jan Ruychrock; Verv. Heerlijkheid 's-Heer Hendrikskinderen 11. In het bezit van de familie Ruychrock van de Werve (1448-1642); Jhr. Joos Ruychrock maakt een volmacht.

Ruychrock Fragmentaria, nr. 42, dec. 1992. J. Ruiter: Het windmolen-, jacht- en visrecht ten tijde van Jan Ruychrock; Rechtdag . Te Lisse 1 juli 1788: Wouter Ruygrok contra Cornelis Stellingwerf.

Ruychrock Fragmentaria, nr. 43, maart 1993. De werkgroep op onderzoek in Wassenaar (grafstenen in de kerk aldaar van Leendert Harpersen Ruychrock en Cryntje Cornelis (Sas), hsvr. Cornelis Cornelisz. In 't Weer); Verv. Heerlijkheid 's Heer Hendrikskinderen. Idem, nr. 44, juni 1993. Het wapen van Jan Ruychrock van de Werve; Verv. Heerlijkheid 's-Heer Hendrikskinderen. IV. Van de herberg tot afbraak (1773.1803).

Ruychrock Frugmenfaria, nr. 46, dec. 1993. G.M. Mesland: Een Delftse Ruigrok als echte kees (Cornelis Ruychrock, drogist te Delft); Waar komt de naam Ruigrok vandaan?; Een inventaris- en boedelbeschrijving (1821, op verzoek van Cornelis Ruigrok van der Werven, schipper, won. Woubrugge).

Regestenlijst uit de leenregisters van de graven van Holland, Zeeland en Vriesland en de Raad en rekenkamer te Breda uit het Archief van de Nassause Domeinraad van de collectie Hingman betrekking hebbende op het geslacht Ruychrock van de Werve, door C.A.J. Dessing (samenstelling en tekstverwerking) en G.M. Mesland (indicering); Haarlem 1993; nadere inlichtingen bij de stichting, Zonnebloemstraat 12, 2014 VX Haarlem. De uitgebreide titel geeft eigenlijk al aan waar het in deze publikatie om gaat: bijeengebracht zijn regesten (samenvattingen) van oorkonden, die betrekking hebben op de familie Ruychrock van de Werve. In feite een bronpublikatie die kan worden beschouwd als een vervolg en aanvulling op de uitgave van het Cartularium van Jan Ruychrock (verschenen in 1991). Een index op persoonsnamen ontbreekt niet en ontsluit het geheel. W. SPIES

Ruychrock Fragmentaria, nr. 48, juni 1994. G.M. Mesland: Antwerpen en Van de Werve; Idem, Wie was Jacobmijne Ruychrockx?; Het landgoed 'Hofwijck' in Noordwijkerhout; Nazaten van Gerardus Ruigrok van de Werve (1824-1855); De verboden jachtpartij (verklaring van de weduwe Comelis Comsz. Ruigrok v.d. Werve, dat Dirk Comz. de Wolf zonder toestemming jaagde te Lisse 17381. Idem, nr. 49, okt, 1994. Drie generaties Ruigrok boerden op 'Het Hoekgat' in de Zilk( 19e eeuw); Tussenbalans Werkgroep. Idem, nr. 47, maart 1994 (wapenvergelijkingen Ruychrock en Van de Wervel. Idem, nr. 50, dec. 1994. Een Ruygrok als koloniaal (Jacob Jan R., geb. 's- Gravenhage 1845, zn. van Apolonia Warmenhoven).

Ruychrock Fra~mentaria, nr. 51, maart 1995. G.M. Me.slar~dlM.M.Th. Ruigrok v.d. Werve: Omtrent Willem de Buyser (inventarisatie van gegevens van naamgenoten in 14e-16e eeuw).

huwde met NN NN.
Uit deze relatie de volgende kinderen:

Jan Gerytzoon Ruychrock

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Gheryt de Buyser Heer van Seveter?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Gheryt de Buyser Heer van Seveter

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Gheryt de Buyser

Gheryt de Buyser
± 1400-????



Onbekend


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Over de familienaam Buyser

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Buyser.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Buyser.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Buyser (onder)zoekt.

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Richard Remmé, "Genealogy Richard Remmé, The Hague, Netherlands", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-richard-remme/I312155.php : benaderd 11 mei 2024), "Gheryt de Buyser Heer van Seveter (± 1400-????)".