genealogieonline

Genealogy Richard Remmé, The Hague, Netherlands » Sohier II d' Enghien

Persoonlijke gegevens Sohier II d' Enghien Mannelijk


Gezin van Sohier II d' Enghien

Hij is getrouwd met (1) Elisabeth (=Jehanne) van Lier te Not Married.

Kind(eren):

  1. Colard (Nicole Nicolas) [illegitimate] d' Enghien  ± 1346-1394 Tree 8
  2. Watiers d' Enghien  ????-
  3. Jehan d' Enghien  ????-
  4. Gerars d' Enghien  ????-1381
  5. Catherine D’ Enghien  ????- Tree 7


Hij is getrouwd met (2) Jeanne (Jehanne) de Condé.

Kind(eren):

  1. Wauter IV d' Enghien  ????-1381


Notities bij Sohier II d' Enghien

E:\E-S009\genealogy\DATA\!downloads\De heren en hun gerecht te Zemst tijdens de.htm

Zeger II, ridder, werd geboren rond 1324 en was heer van Edingen in december 1345, graaf van Brienne en van Conversano, duc titulaire van Athene in 1356, heer van Ramerut, Lembeek, Tubeke, enz... Hij kocht in 1361 van Maria van Edingen, gezegd van Braine, gronden te Bassily, in leen gehouden van deze van Edingen. Hij verenigde deze goederen tot dezelfde status.
Hij was in 1348 één van de plénipotentiaires van graaf Lodewijk Van Male om te onderhandelen met de Engelsen, doch daar hij teveel partij koos voor deze laatsten haalde hij zich de woede op de hals van Lodewijk Van Namen. Hij werd zelfs beschuldigd van hem te proberen te vergiftigen. De koning van Frankrijk trachtte hen tevergeefs te verzoenen..
In 1350 kwam hier een proces van voort, gehouden te Bergen, waarin de Engelse koning een rol speelde. Een jaar later werd hij onschuldig verklaard.
Zeger werd vermoord door onthoofding door de hertog Aubert de Baviere op aanstoken van vier ridders. Dit voorval leidde tot een oorlog het kasteel van Edingen op 1 augustus 1365 ingenomen werd. Een paar jaar later gebruikte men in deze streek reeds kanonnen om conflicten uit te vechten.
Zeger was gehuwd met Jehanne de Condet of Condé, gezegd de Morialmez, vrouwe van Landelies, Strépy, enz... waarmee hij één zoon had, Wauter. Buiten Colard had hij nog natuurlijke kinderen met andere vrouwen:
- Watiers, jonkheer: Deze liet zijn vrouw, Clara Van Dielbeke, als weduwe achter in april 1381. Een interessant gegeven: hun zoon Antoine, ridder, was heer van Indeveld te Eppegem in november 1437.
- Jehan, ridder, gehuwd met Lysbeth Smuls, werd geciteerd in 1391. Zijn overlijdensdatum is niet gekend.
- Gerars, jonkheer, nam deel aan de slag van Nevele, gevoerd tussen de Gentenaren en het leger van de graaf van Vlaanderen, op 13 mei 1381. Hij werd gedood in een valstrik te Gent, een tijdje later op 18 juli.

==============================

E:\E-S009\genealogy\Grab_A_Site_downloads\Heraldus\home.tiscali.be\heraldus\Enghienbar.html

Siger II d'Enghien (Sohier) succède en 1346 à son père Walter III et devient à la mort de son oncle, Walter, connétable de France . Il devient duc d'Athènes , comte de Conversano , de Brienne et de Liches. Il est l'époux de Jeanne de Condé . Il achète à Marie de Braine la terre de Basily et la réunit à sa terre d'Enghien en 1361.Il a de graves démêlés avec le comte de Flandre et de Hainaut .En 1366, Aubert de Bavière , régent du Hainaut, entre en conflit avec la maison d'Enghien et tente, vainement, de s'emparer de la ville et du château. C'est au château de Baisieux, près de Quiévrain , que le duc Aubert de Bavière surprend pendant la nuit le sire d'Enghien et le fait prisonnier au donjon du Quesnoy . Siger II a la tête tranchée le jeudi 21 mars. Les rumeurs populaires accusent Jean, sire de Werchin , sénéchal de Hainaut, Baudry, sire de Roisin , Gérard, sire de Ville , et Gilles d'Ecaussinnes d'avoir aidé le duc Aubert à commettre ce crime. La vengeance injustifiable d'Aubert de Bavière à l'égard de Siger d'Enghien provoque une guerre longue et acharnée, désastreuse pour le Hainaut.

Tijdbalk Sohier II d' Enghien

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Gebruikte symbolen: grootouders grootoudersouders oudersbroers-zussen broers/zussenkinderen kinderen
Sleep de tijdbalk om terug of verder in de tijd te gaan (of gebruik de l en r toetsen). Klik op de namen voor meer informatie.

Over de familienaam Enghien

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Enghien.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Enghien.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Enghien (onder)zoekt.