De temperatuur op 19 juni 1895 lag rond de 18,9 °C. Er was 0.6 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 83%. Bron: KNMI
20 februari » De Engelse schaatser Albert E. Tebbit vestigt het werelduurrecord op de schaats in Leytestone: in één uur tijd schaatst hij 26448 m.
16 april » Hockey en Bandy Club "Haarlem & Omstreken" wordt opgericht, een van de voorlopers van het huidige HC Bloemendaal.
25 mei » De republiek van Taiwan wordt gesticht, met Tang Ching-sung als president.
25 mei » Iers toneelschrijver en dichter Oscar Wilde wordt schuldig bevonden aan sodomie en moet voor twee jaar de gevangenis in.
26 juli » Huwelijk van Marie Sklodowska en Pierre Curie.
10 november » Eerste voorstelling van de cinematograaf van de gebroeders Lumière in Brussel.
Dag van overlijden 2 maart 1975
De temperatuur op 2 maart 1975 lag tussen 1,4 °C en 13,9 °C en was gemiddeld 7,5 °C. Er was 3,5 mm neerslag gedurende 3,4 uur. Er was 1,9 uur zonneschijn (17%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Toine Piscaer, "Genealogie families Piscaer en Wagemans", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-piscaer-en-wagemans/I4957.php : benaderd 31 oktober 2024), "Genevieve Mostrum (1895-1975)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.