Genealogie Olzheim » Antonius Hubertus Olzheim (1870-1940)

Persoonlijke gegevens Antonius Hubertus Olzheim 

Bronnen 1, 2, 3, 4, 5

Gezin van Antonius Hubertus Olzheim

Hij is getrouwd met Maria Elisabeth Blom.

Zij zijn getrouwd op 6 november 1913 te Margraten, Limburg Nederland, hij was toen 43 jaar oud.


Kind(eren):

  1. Jean Hubert Olzheim  1917-1985
  2. Pierre Joseph Olzheim  1920-2014 
  3. Julia Olzheim  1922-2014
  4. Antonius Olzheim  1923-2020 
  5. Jules Olzheim  1923-1988
  6. Albert Olzheim  1927-1970
  7. (Niet openbaar)


Notities over Antonius Hubertus Olzheim

Antonius Olzheim werd op 20 oktober 1870 te Rooth gemeente Margraten geboren.

>Als hij bijna tien jaar is wordt op 13 augustus Wilhelmina geboren. Heel het land vierde feest.

et de sjees naar het station in Maastricht brengen. De boer kwam wat later want hij moest eerst naar Margraten om een kind te laten dopen. Toen ze met de sjees van de kerk terugkwamen, stapte de moeder met de baby uit. Antonius vroeg toen: "Wat is 't ? 'n Meisje ? " "Bewaar haar dan voor mij, voor later." ,zei hij er gekscherend achteraan. Dat meisje was Maria Elisabeth Blom zijn toekomstige vrouw.

okken", en ook zijn zwager Johannes Bisscheroux. Beiden op dezelfde dag 13 maart 1890.

ennen brengt de kleine blonde koningin Wilhelmina met haar moeder een bezoek aan  alle provincies van het koninkrijk. Ook in Maastricht, waar ze omgeven door duizende mensen de grotten van de St. Pietersberg bezoekt.

ontdekt en stierf zelf aan door straling veroorzaakte leukemie.

met vrijwillige verbintenis voor 5 jaar. Dit levert hem f 50,- premie op. Een jaar later sterft zijn vader. Hij meldt zich vlak daarna aan als cavalerist van het eerste Regiment Huzaren en verbindt zich opnieuw voor zes jaar, maar nu bij de Koloniale troepen. Dit levert hem f 200,- premie op, minus de f 50,- van de vorige verbintenis.

boord van het S.S. "Koningin Wilhelmina". Hij wordt in Batavia geplaatst bij het Regiment Cavalerie.

1e klas en vervolgens tot korporaal.

o     officieel geopend werd. Misschien niet zo belangrijk maar wel leuk om te weten is, dat in dat jaar de paperclip werd uitgevonden en dat kauwgom voor het   eerst in produktie werd genomen. De wetenschap werd opgefrist door de Kwantumtheorie en Siegmund Freud verwierf meer en meer bekendheid.

en". In datzelfde jaar krijgt hij een bronzen medaille voor 12 jaar trouwe dienst (tropenjaren)

log met Atjeh is voorbij.

hij bij de sultan van Jogja de paarden verzorgen, omdat hij zo goed met paarden om kon gaan. Verder heeft hij in die tijd nog op Sumatra gejaagd als grootwildjager. Hij jaagde op tijgers en panters en zo.

en hij genoot daarna een pensioen van f486,- per jaar.

lterkoffie     werd geïntroduceerd en de eerste stofzuigers verschenen op de markt. Bakeliet en cellofaan werden uitgevonden.

rdrinken.

;ór was geweest.

Bemelen, dorpstraat 13. Dat was een café.

rdere bijnamen. O.a. "de taaie", "de witte Teun", omdat hij blonde haren had, maar ook "de dreuvige" omdat hij zo'n droevige blik in zijn ogen had.

maar die worden aanvankelijk zo gevaarlijk beschouwd, dat iemand met een rode vlag voorop moet lopen om de omstanders en het andere verkeer te waarschuwen.

Wereldoorlog en op 21 augustus 1914 wordt Maria Margaretha geboren, roepnaam May. Zij trouwt later met Hubertus Rouvroye. Eerst in 1936 "met de handschoen" en later in 1938 voor de wet in Maastricht.

amen met een zekere Bisscheroux (familie)  wegen aanleggen. Zij stichtten een bedrijfje dat later uit zou groeien tot "Visser Wegenbouw". Zij begonnen met de eerste asfaltweg van Maastricht naar Vaals.

gaat in Berg en Terblijt wonen. Op 30 juni 1985 overlijdt hij in het Bejaardentehuis "Fonterhof" in Berg en Terblijt.

olkerenbond werd opgericht. De Amerikaanse Senaat gaf vrouwen stemrecht. Het was ook het jaar van het begin van de "Drooglegging" van Amerika (alcoholwet).

d'Arc heilig.

ussen de middag bij haar vader haar boterhammen ging opeten. Toen  veel later de  asfaltweg al bij Gulpen was gereedgekomen, kregen ze te horen dat er was besloten ook een tramspoor naar Vaals te laten lopen. Nu konden ze gedeeltelijk van voren af aan beginnen.

en van de tak van Margraten. Op 16 september 1938 vertrekt hij naar Nederlands Indië. Op 5 mei 1948 trouwt hij met Renée Saunier, die hij in Saigon heeft leren kennen.

i 1922 wordt Julia Elisabeth geboren. Haar roepnaam is Julia. Als zij 4 maanden oud is krijgt zij "zuur in de darmen" en is erg ziek.

voor 10 weken wegens "klieren in de blaas". Julia kreeg stukken zwoerd en spek in de mond geduwd. Dat zou helpen.

het ziekenhuis, was het eerste dat Antonius vroeg:"Hoe gaat het met de kleine?" Hij werd hierna voor zijn werk afgekeurd.

ling geboren. Namelijk op 23 juni 1923. De jongens heten Jules en Antonius. Roepnamen Jules en Ant.

cept van Dr. Eertman moest hij een aantal baden nemen in een speciale vloeistof. Dit kostte f 60,- per keer, wat heel erg veel was. Het hielp weinig en Antonius is na de vijfde keer gestopt en heeft die laatste keer niet betaald. Op een dag toen zijn blaas op springen stond ging hij op de fiets naar Dr. Rombouts in Maastricht. Toen hij in Maastricht bij de dokter aankwam, moest hij f 100,- betalen vóór hij behandeld kon worden, die had hij niet bij zich. Dus moest hij weer terug naar Margraten op de fiets om het geld te halen. Het had uiteindelijk niet veel gescheeld of zijn blaas was gesprongen.

nderen ook alle namen van de planten en de dieren. Na het ziekenhuis ging hij naar België om materiaal en koeien te kopen. Hij verhuisde op 18 maart 1924 naar Bemelen in de Dorpstraat 20 en begon als boer. Hij had het huis gepacht. De eigenaars van het huis zaten in Venray ("gekkenhuis"). Dit heeft twee jaar geduurd. Daarna moest hij weer uit het huis en is hij naar Klein Welsden verhuisd.Daar zou hij 9 jaar blijven wonen.

oog als eerste over de Atlantische Oceaan. De eerste helikopter kwam met succes los van de grond. Insecticiden brachten een revolutie teweeg in de landbouw. Het leven werd gerieflijker en hygiënischer met de introductie van Kleenex tissues. De extravagante film "De Tien Geboden" van Cecil B. de Mille deed de bioscopen volstromen. Italië opende 's werelds eerste autoweg. Een nieuw vaccin kondigde het einde van de dodelijke ziekte difterie.

en met Rika Albers. Hij overleed op 8 december 1970.

later trouwen met Yvon Saunier, de broer van Renée Saunier die met Pierre getrouwd was. Ook hier weer een dubbele familieband.

Parijs, in de buurt van Dijon en in de buurt van Aix en Provence.

ream in my coffee" en Al Johnsons "Sonny Boy" waren populaire hits in die dagen.

ticum. Andere uitvindingen waren onder meer de magneetband en het elektrisch scheerapparaat.

t te subsidiëren.

ch werd de stemming van de depressie hier en daar wat opgevrolijkt: De Harbour Bridge in Sydney werd geopend, de Franse ballonvaarder Auguste Picard steeg tot een recordhoogte van 28 km, en Johnny Weismüllers eerste Tarzanfilm werd uitgebracht.

de vergunning hiervoor. Toen stopte hij maar met werken. Hij was toen 64 jaar. 

fde voor de gescheiden mevrouw Simpson boven de voorrechten van de kroon. In dat jaar was ook de film "Modern Times" van Charlie Chaplin. De verfilming van Margaret Mitchells in 1936 gepubliceerde boek "Gone with the wind" zou de meest gedraaide en bekeken film aller tijden worden.

vember 1940 overlijdt hij te Berg en Terblijt op zeventigjarige leeftijd. Zijn vrouw Maria Elisabeth Blom zou hem 2 jaar later volgen, op 21 november 1942.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Antonius Hubertus Olzheim?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Antonius Hubertus Olzheim

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Afbeelding(en) Antonius Hubertus Olzheim

Voorouders (en nakomelingen) van Antonius Hubertus Olzheim


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. Nederland, Huwelijksregister (Burgerlijke Stand), 1811-1940, via https://www.myheritage.nl/research/colle...
      Antonius Olzheim & Maria Elisabeth Blom<br>Huwelijk: 6 nov 1913 - Margraten, Limburg, Netherlands<br>Bruidegom: Antonius Olzheim<br>  Geboorte: Ongeveer 1870 - Margraten, Limburg, Netherlands<br>  Leeftijd: 43<br>  Beroep: Rentenier<br>  Vader: Joannes Petrus Olzheim<br>  Moeder: Maria Nederlands<br>Bruid: Maria Elisabeth Blom<br>  Geboorte: Ongeveer 1889 - Margraten, Limburg, Netherlands<br>  Leeftijd: 24<br>  Beroep: Zonder Beroep<br>  Vader: Joannes Lambert Blom<br>  Moeder: Maria Elisabeth Bisscheroux<br>Bron:
      Collectie: Burgerlijke Stand in Limburg
      Instelling: Regionaal Historisch Centrum Limburg
      Archief: 12.060
      Register #: 15
      Document #: 8
      Bronplaats: Margraten, Limburg, Netherlands
      Brondatum: 6 nov 1913
      Datum boekdeel: Tussen 1 jan 1796 en 31 dec 1935
      Civil registration—the recording of births, marriages, and deaths by civil authorities—was officially instituted in the Netherlands on 1 March 1811. However, in some areas of the Netherlands civil records were kept as early as 1795. Please see the archive list below for locality coverage. Some divorce records are also included. The majority of the records date between 1811 and 1940, though the extent of year coverage can vary by locality.

      Records included in this collection come from the following archives:

      Drenthe

      • Drenthe Archive (Drents Archief)

      Flevoland

      • Nieuw Land Heritage (Nieuw Land Erfgoedcentrum)

      Friesland

      • Tresoar (AlleFriezen)
      • Historic Centre Leeuwarden (Historisch Centrum Leeuwarden)

      Gelderland

      • Gelders Archive (Gelders Archief)
      • Municipal Archives Ede (Gemeentearchief Ede)
      • Regional Archives Rivierenland (Regionaal Archief Rivierenland)

      Groningen

      • AlleGroningers (AlleGroningers)

      Limburg

      • Municipal Archive Kerkrade (Gemeentearchief Kerkrade)
      • Municipal Archive Venray (Gemeente Venray, gemeentearchief)
      • Municipal Archives of Venlo (Gemeentearchief Venlo)
      • Regional Historic Centre Limburg (Regionaal Historisch Centrum Limburg)
      • Rijckheyt, Center for Regional History (Rijckheyt, centrum voor regionale geschiedenis)

      North Brabant

      • Brabant Historical Information Centre (Brabants Historisch Informatie Centrum)
      • City Archive Breda (Stadsarchief Breda)
      • Regional Historic Centre Eindhoven (Regionaal Historisch Centrum Eindhoven)
      • West-Brabant Archive (West Brabants Archief)
      • Regional Archive Tilburg (Regionaal Archief Tilburg)

      North Holland

      • North Holland Archive (Noord-Hollands Archief)
      • Regional Archive Alkmaar (Regionaal Archief Alkmaar)

      Overijssel

      • City Archives Enschede (Stadsarchief Enschede)
      • Historical Center Overijssel (Historisch Centrum Overijssel)
      • Municipal Archive Hengelo (Gemeentearchief Hengelo)

      South Holland

      • Archive Delft (Archief Delft)
      • Heritage Leiden and Environs (Erfgoed Leiden en omstreken)
      • Municipality Lisse (Gemeente Lisse)
      • Municipal Archive Schiedam (Gemeentearchief Schiedam)
      • Municipal Archive Wassenaar (Gemeentearchief Wassenaar)
      • Regional Archives Dordrecht (Regional Archives Dordrecht)
      • Provincial Archives South Holland (Nationaal Archief Rijksarchief Zuid-Holland)
      • City Archives Rotterdam (Stadsarchief Rotterdam)

      Utrecht

      • Eemland Archive (Archief Eemland)
      • The Utrecht Archives (Het Utrechts Archief)
      • Regional History Center Vecht and Venen (Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen)

      Zeeland

      • Municipal Archive Borsele (Gemeentearchief Borsele)
      • Municipal Archive Schouwen-Duiveland (Gemeentearchief Schouwen-Duiveland)
      • Zeeland Archives (Zeeuws Archief)
    2. GenealogieOnline stambomen index, via https://www.myheritage.nl/research/colle...
      Antonius Olzheim<br>Geslacht: Man<br>Geboorte: 20 okt 1870 - Margraten<br>Huwelijk: Maria Elisabeth Blom1913-11-19Margraten<br>Overlijden: 24 nov 1940 - Berg En Terblijt<br>Vader: Joannes Petrus Olzheim<br>Moeder: Maria Anna Nederlants<br>Kinderen: Albert OlzheimJean Hubert OlzheimJules OlzheimMaria Elisabeth Olzheim<br>Bron: View the original record on GenealogieOnline website<br>Bronvermeldingen: Some family trees were posted years ago and have later been removed. In such cases, the link to the original record will not work.
    3. Olzheim Web Site, Alex Olzheim, via https://www.myheritage.nl/person-1000661...
      Toegevoegd door een Smart Match te bevestigen

      Stambomen op MyHeritage

      Familiesite: Olzheim Web Site

      Familiestamboom: 731100481-3
    4. Nederland, Overlijdensregister (Burgerlijke Stand), 1811-1965, via https://www.myheritage.nl/research/colle...
      Antonius Olzheim<br>Geslacht: Man<br>Geboorte: Ongeveer 1870 - Margraten, Limburg, Netherlands<br>Overlijden: 24 nov 1940 - Berg En Terblijt, North Brabant, Netherlands<br>Leeftijd: 70<br>Echtgenote: Maria Elisabeth Blom<br>Vader: Joannes Petrus Olzheim<br>Moeder: Maria Nederlands<br>Notities: 01 Relatie - echtgenoot<br>Bron:
      Collectie: Burgerlijke Stand in Limburg
      Instelling: Regionaal Historisch Centrum Limburg
      Archief: 12.010
      Register #: 20
      Document #: 20
      Bronplaats: Berg En Terblijt, North Brabant, Netherlands
      Brondatum: 26 nov 1940
      Datum boekdeel: Tussen 1 jan 1796 en 31 dec 1960
      Civil registration—the recording of births, marriages, and deaths by civil authorities—was officially instituted in the Netherlands on 1 March 1811. However, in some areas of the Netherlands civil records were kept as early as 1795. Please see the archive list below for locality coverage. The majority of the records date between 1811 and 1965, though the extent of year coverage can vary by locality.

      Records included in this collection come from the following archives:

      Drenthe

      • Drenthe Archive (Drents Archief)

      Flevoland

      • Nieuw Land Heritage (Nieuw Land Erfgoedcentrum)

      Friesland

      • Tresoar (AlleFriezen)
      • Historic Centre Leeuwarden (Historisch Centrum Leeuwarden)

      Gelderland

      • Gelders Archive (Gelders Archief)
      • Municipal Archives Ede (Gemeentearchief Ede)
      • Regional Archives Rivierenland (Regionaal Archief Rivierenland)

      Groningen

      • AlleGroningers (AlleGroningers)

      Limburg

      • Municipal Archive Kerkrade (Gemeentearchief Kerkrade)
      • Municipal Archive Venray (Gemeente Venray, gemeentearchief)
      • Municipal Archives of Venlo (Gemeentearchief Venlo)
      • Regional Historic Centre Limburg (Regionaal Historisch Centrum Limburg)
      • Rijckheyt, Center for Regional History (Rijckheyt, centrum voor regionale geschiedenis)

      North Brabant

      • Brabant Historical Information Centre (Brabants Historisch Informatie Centrum)
      • City Archive Breda (Stadsarchief Breda)
      • Regional Historic Centre Eindhoven (Regionaal Historisch Centrum Eindhoven)
      • West-Brabant Archive (West Brabants Archief)
      • Regional Archive Tilburg (Regionaal Archief Tilburg)

      North Holland

      • Regional Archive Alkmaar (Regionaal Archief Alkmaar)

      Overijssel

      • City Archives Enschede (Stadsarchief Enschede)
      • Historical Center Overijssel (Historisch Centrum Overijssel)
      • Municipal Archive Hengelo (Gemeentearchief Hengelo)

      South Holland

      • Archive Delft (Archief Delft)
      • Heritage Leiden and Environs (Erfgoed Leiden en omstreken)
      • Municipality Lisse (Gemeente Lisse)
      • Municipal Archive Schiedam (Gemeentearchief Schiedam)
      • Municipal Archive Wassenaar (Gemeentearchief Wassenaar)
      • Regional Archives Dordrecht (Regional Archives Dordrecht)
      • Provincial Archives South Holland (Nationaal Archief Rijksarchief Zuid-Holland)
      • City Archives Rotterdam (Stadsarchief Rotterdam)

      Utrecht

      • Eemland Archive (Archief Eemland)
      • The Utrecht Archives (Het Utrechts Archief)

      Zeeland

      • Municipal Archive Borsele (Gemeentearchief Borsele)
      • Municipal Archive Schouwen-Duiveland (Gemeentearchief Schouwen-Duiveland)
      • Zeeland Archives (Zeeuws Archief)
    5. Nederland, Geboortenregister (Burgerlijke Stand), 1811-1915, via https://www.myheritage.nl/research/colle...
      Antonius Olzheim<br>Geslacht: Man<br>Geboorte: 20 okt 1870 - Margraten, Limburg, Netherlands<br>Vader: Joannes Petrus Olzheim<br>Moeder: Maria Nederlands<br>Bron:
      Collectie: Burgerlijke Stand in Limburg
      Instelling: Regionaal Historisch Centrum Limburg
      Archief: 12.060
      Register #: 5
      Document #: 20
      Bronplaats: Margraten, Limburg, Netherlands
      Brondatum: 20 okt 1870
      Datum boekdeel: Tussen 1 jan 1796 en 31 dec 1910
      Civil registration—the recording of births, marriages, and deaths by civil authorities—was officially instituted in the Netherlands on 1 March 1811. However, in some areas of the Netherlands civil records were kept as early as 1795. Please see the archive list below for locality coverage. The majority of the records date between 1811 and 1915, though the extent of year coverage can vary by locality.

      Records included in this collection come from the following archives:

      Drenthe

      • Drenthe Archive (Drents Archief)

      Flevoland

      • Nieuw Land Heritage (Nieuw Land Erfgoedcentrum)

      Friesland

      • Tresoar (AlleFriezen)
      • Historic Centre Leeuwarden (Historisch Centrum Leeuwarden)

      Gelderland

      • Gelders Archive (Gelders Archief)
      • Municipal Archives Ede (Gemeentearchief Ede)
      • Regional Archives Rivierenland (Regionaal Archief Rivierenland)

      Groningen

      • AlleGroningers (AlleGroningers)

      Limburg

      • Municipal Archives of Venlo (Gemeentearchief Venlo)
      • Municipal Archive Kerkrade (Gemeentearchief Kerkrade)
      • Regional Historic Centre Limburg (Regionaal Historisch Centrum Limburg)
      • Municipal Archive Venray (Gemeente Venray, gemeentearchief)

      North Brabant

      • Brabant Historical Information Centre (Brabants Historisch Informatie Centrum)
      • City Archive Breda (Stadsarchief Breda)
      • Regional Historic Centre Eindhoven (Regionaal Historisch Centrum Eindhoven)
      • West-Brabant Archive (West Brabants Archief)
      • Regional Archive Tilburg (Regionaal archief Tilburg)

      North Holland

      • Regional Archive Alkmaar (Regionaal Archief Alkmaar)

      Overijssel

      • City Archives Enschede (Stadsarchief Enschede)
      • Historical Center Overijssel (Historisch Centrum Overijssel)
      • Municipal Archive Hengelo (Gemeentearchief Hengelo)

      South Holland

      • Archive Delft (Archief Delft)
      • Heritage Leiden and Environs (Erfgoed Leiden en omstreken)
      • Municipality Lisse (Gemeente Lisse)
      • Municipal Archive Schiedam (Gemeentearchief Schiedam)
      • Municipal Archive Wassenaar (Gemeentearchief Wassenaar)
      • Regional Archives Dordrecht (Regional Archives Dordrecht)
      • Provincial Archives South Holland (Nationaal Archief Rijksarchief Zuid-Holland)
      • City Archives Rotterdam (Stadsarchief Rotterdam)

      Utrecht

      • Eemland Archive (Archief Eemland)
      • The Utrecht Archives (Het Utrechts Archief)
      • Regional History Center Vecht and Venen (Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen)

      Zeeland

      • Municipal Archive Borsele (Gemeentearchief Borsele)
      • Municipal Archive Schouwen-Duiveland (Gemeentearchief Schouwen-Duiveland)
      • Zeeland Archives (Zeeuws Archief)

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 20 oktober 1870 lag rond de 8,3 °C. Er was 5 mm neerslag. De winddruk was 14 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 92%. Bron: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
    • In het jaar 1870: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 3,6 miljoen inwoners.
      • 19 juli » Begin van de Frans-Pruisische Oorlog
      • 2 augustus » Feestelijke opening van 's werelds eerste metro, onder de Theems, nabij de Tower Bridge in Londen.
      • 16 augustus » De veldslag bij Mars-la-Tour vormde een onderdeel van de Frans-Duitse Oorlog (1870-1871). Twee Pruisische korpsen drongen het volledige Franse Rijnleger terug naar de forten van Metz.
      • 4 september » Keizer Napoleon III van Frankrijk wordt afgezet. De Derde Republiek wordt uitgeroepen.
      • 20 september » De Inname van Rome beëindigt de Kerkelijke Staat.
      • 12 december » Joseph H. Rainey uit South Carolina wordt het eerste zwarte lid van het Amerikaans Congres.
    • De temperatuur op 6 november 1913 lag tussen 5,7 °C en 9,9 °C en was gemiddeld 7,8 °C. Er was 1,7 mm neerslag. Er was 2,6 uur zonneschijn (28%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 12 februari 1908 tot 29 augustus 1913 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. Th. Heemskerk (AR).
    • Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
    • In het jaar 1913: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 6,1 miljoen inwoners.
      • 18 februari » Pedro Lascuráin is gedurende minder dan een uur president van Mexico.
      • 28 mei » Drie Fransen bereiken met een ballon als eersten een hoogte van meer dan 10.000 meter.
      • 24 augustus » Oprichting van de Paraguayaanse voetbalclub Club Rubio Ñú.
      • 29 augustus » Het kabinet-Cort van der Linden volgt het kabinet-Heemskerk op.
      • 31 augustus » Oprichting van de Philips Sport Vereniging (PSV). Voetbal is een van de 19 sporttakken van PSV.
      • 10 september » Eerste autoweg van kust tot kust wordt geopend in de Verenigde Staten.
    • De temperatuur op 24 november 1940 lag tussen 3,5 °C en 8,9 °C en was gemiddeld 6,5 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 10 augustus 1939 tot 3 september 1940 was er in Nederland het kabinet De Geer II met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
    • Van 3 september 1940 tot 27 juli 1941 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy I met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
    • In het jaar 1940: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 8,8 miljoen inwoners.
      • 26 maart » De vliegers Noomen en De Vries halen in hun Fokker G.I-jachtkruiser een Whitley-bommenwerper van de Britse RAF neer die het Nederlandse luchtruim schendt.
      • 10 mei » Tweede Wereldoorlog: Winston Churchill wordt premier van het Verenigd Koninkrijk.
      • 13 mei » Laatste kabinetsvergadering in Nederland voor het vertrek van de regering naar Engeland, in het Fort aan den Hoek van Holland.
      • 25 mei » Opening van het Estadio Ramón Tahuichi Aguilera in Santa Cruz de la Sierra, Bolivia.
      • 5 augustus » De Joodse synagoge in Zandvoort wordt 's nachts aan de Mezgerstraat door onbekenden opgeblazen.
      • 29 december » Duitsland begint met bombardementen op doelen in het Verenigd Koninkrijk.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Olzheim

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Olzheim.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Olzheim.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Olzheim (onder)zoekt.

    De publicatie Genealogie Olzheim is opgesteld door .neem contact op
    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    A. Olzheim, "Genealogie Olzheim", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-olzheim/I217.php : benaderd 2 mei 2024), "Antonius Hubertus Olzheim (1870-1940)".