genealogieonline

Genealogie Meijer-Meyer, Prummel, Wormmeester-Wormeester en Schreurs » Jan Negbrink (± 1814-????)

Persoonlijke gegevens Jan Negbrink 


Voorouders (en nakomelingen) van Jan Negbrink

Jan Negbrink
± 1814-????

1842

Gerritje Lodeweeg
± 1819-????


Gezin van Jan Negbrink

Hij is getrouwd met Gerritje Lodeweeg.

Zij zijn getrouwd op 23 april 1842 te Eibergen (NL).

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Jan Negbrink?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Jan Negbrink

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Negbrink

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Negbrink.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Negbrink.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Negbrink (onder)zoekt.

Historische context


 • De temperatuur op 23 april 1842 lag rond de 11,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-oosten. Typering van het weer: helder. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1842: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
  • 8 januari » Oprichting in Delft van de Koninklijke Akademie ter opleiding van burgerlijke ingenieurs zoo voor 's lands dienst als voor de nijverheid en van kweekelingen voor den handel, de latere Technische Universiteit Delft.
  • 30 maart » Een verdoving met ether wordt voor de eerste keer gebruikt in een operatie door Amerikaans arts Crawford Long.
  • 17 april » Bisschopswijding van Joannes Zwijsen, coadjutor van de Apostolisch vicaris van Bisdom 's-Hertogenbosch, in de Sint-Dionysiuskerk te Tilburg.
  • 25 mei » Christian Doppler houdt in Praag zijn beroemde voordracht: "Über das farbige Licht der Doppelsterne und einige anderer Gesterne des Himmels".
  • 29 augustus » Het Verdrag van Nanking tussen het Verenigd Koninkrijk en het Qingkeizerrijk maakt een einde aan de Eerste Opiumoorlog.
  • 12 september » Verheffing van de Apostolische Prefectuur Nederlands Guyana of Suriname tot Apostolisch vicariaat.

    

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
iemand, "Genealogie Meijer-Meyer, Prummel, Wormmeester-Wormeester en Schreurs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-meijer-meyer/I16960.php : benaderd 13 juni 2021), "Jan Negbrink (± 1814-????)".