genealogieonline

Genealogie Meeldijk » Cornelis Dircksz MOSTERT (± 1662-> 1718)

Persoonlijke gegevens Cornelis Dircksz MOSTERT 


Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Voorouders (en nakomelingen) van Cornelis Dircksz MOSTERT


Gezin van Cornelis Dircksz MOSTERT

Hij is getrouwd met Jannetje Gerrits van SLOT.

Zij zijn getrouwd op 16 maart 1687 te Maasland.


Kind(eren):

 1. Gerrit Cornelisz MOSTERT  1687-????
 2. Annitje Cornelisd MOSTERT  1689-????


Notities over Cornelis Dircksz MOSTERT

ORA Maasland.
f. 92v
15-2-1687: Comp. Gerrit Pietersz. van der Sloth bouwman onze inwoner en heeft verkocht aan Cornelis Dirksz. Mostert zekere huising als huis, schuur, barg, boomgaard en geboomte met 2 hond erf daar al hetzelve op staat en gelegen bij de Boonersluijsen aan de Hoogen Maasdijk binnen Maasland, wezende een der voorsz. honden of 100 roeden land eertijds bij de Grafelijkheid van Holland aan de voorgaande possesseur in erfpacht uitgegeven en toen belast was met 2 gld. ’s jaars die afgelost is. Verwijst naar opdrachtbrief d.d. 9-2-1625, de erfpachtbrief d.d. 12-7-1635, de opdrachtbrief van 1 hond eigen land d.d. 21-1-1650. De jongste waarbrief is d.d. 19-5-1653.
--
f. 125v
3-2-1688: Comp. Cornelis Dirksz. Mostert als principaal en Dirk Jansz. Mostert als borg en zijn schuldig aan Govert van Wijn op Maassluis een som van 500 car. gld. uit zaak van geleende penningen.
--
f. 411
18-4-1696: Comp. vrouwe Magtelt van Soutelande wed. van de heer Elias van Tesselen als erfgenaam van haar voorsz. man zal., en de heer Pieter van Tesselen als mede eigenaar van het navolgende land in conformiteit van zekere scheiding gedaan bij uitspraak van de heer advocaat de Breur, Pieter van Durven en heer Johan van Alffen op 7-12-1693, en hebben verkocht aan Jooris Arentsz. Verdonk mr. grutter woonachtig op Maassluis zekere 7 morgen weiland gelegen buitendijk aan de zuidzijde van de Boonesluise haven aan vijf percelen, zo al het land gebruikt is bij Cornelis Dirksz. Mostert.
--
f. 145v
17-5-1702: Comp. Nicolaes Valkenis onze gerechtsbode de welke uit kracht van zeker vonnis gewezen bij schepenen alhier d.d. 29-6 en 13-7-1701 ten voordeel van Petronella de Lange weduwe Leendert Jacobsz. de Kibes wonende op Maassluis en ten nadeel van Jan, Hendrick en Cornelis Dircxsz. Mostert in kwaliteit als gezamenlijke erfgenamen van Dirck Jansz. Mostert bouwlieden wonende onder het voorsz. ambacht, en heeft in het openbaar verkocht zekere huising met de actie tot het erf daar hetzelve op is staande, gelegen aan de Tee van de Hogen Maasdijk bij de Boonersluis onder het ambacht van Maasland, en waarvan koper is gebleven Jooris Arentsz. Bregman onze inwoner.
--
f. 146v
23-5-1702: Comp. Cornelis Dircxsz. Mostert en heeft verkocht aan Willem Hendricxsz. Verkade onze inwoner zekere woning als huis, schuur, bargen, boomgard en geboomte met 2 honden erfs daar al hetzelve op is staande gelegen bij de Boonersluis aan de Hogen Maasdijk onder het ambacht van Maasland. Jongste oude brief d.d. 15-2-1687
--

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Cornelis Dircksz MOSTERT?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Cornelis Dircksz MOSTERT

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam MOSTERT

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam MOSTERT.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over MOSTERT.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam MOSTERT (onder)zoekt.

Historische context


 • Stadhouder Prins Willem III (Huis van Oranje) was van 1672 tot 1702 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
 • In het jaar 1687: Bron: Wikipedia
  • 19 maart » Ontdekkingsreiziger René Robert Cavelier de La Salle wordt vermoord door zijn mannen tijdens de zoektocht naar de monding van de Mississippi.
  • 5 juli » Isaac Newtons Philosophiae Naturalis Principia Mathematica wordt gepubliceerd.
  • 26 september » Het middenstuk van het Parthenon in Athene wordt verwoest tijdens een aanval van de Venetianen o.l.v. Francesco Morosini.
  • 28 september » Het Ottomaanse Rijk staat Athene af aan Venetië.

    

De publicatie Genealogie Meeldijk is samengesteld door (neem contact op).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
J. Meeldijk, "Genealogie Meeldijk", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-meeldijk/I75428.php : benaderd 6 augustus 2021), "Cornelis Dircksz MOSTERT (± 1662-> 1718)".