De temperatuur op 17 mei 1862 lag rond de 19,6 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 60%. Bron: KNMI
Van 14 maart 1861 tot 31 januari 1862 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Loudon met als eerste ministers Mr. J.P.P. baron Van Zuijlen van Nijevelt (conservatief-liberaal) en Mr. J. Loudon (liberaal).
Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
5 mei » Slag bij Puebla, Mexico verslaat de Fransen. Deze overwinning wordt elk jaar gevierd onder de naam Cinco de mayo.
7 mei » Het centrum van Enschede wordt door brand verwoest.
1 juli » Stichting van de Russische Staatsbibliotheek in Moskou.
10 juli » Canonisatie van de HH. Paulus Miki en gezellen ("de 26 martelaren van Nagasaki").
23 oktober » Troonsafstand van koning Otto I van Griekenland
8 december » Met het Verdrag van Dappes vindt er een grenscorrectie plaats tussen Frankrijk en Zwitserland.
De temperatuur op 11 maart 1940 lag tussen 4,1 °C en 12,8 °C en was gemiddeld 7,3 °C. Er was 2,0 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
17 mei » Tweede Wereldoorlog: Na het bombardement op Middelburg wordt de strijd in Zeeland opgegeven, drie dagen nadat Nederland capituleerde.
20 mei » Demonstratie door Igor Sikorsky van zijn eerste helikopter.
20 mei » In Auschwitz wordt een concentratiekamp ingericht.
25 mei » De Slag om Duinkerken begint.
4 juni » Tweede Wereldoorlog: de Duinkerke evacuatie komt tot een einde: Britse troepen evacueren 338.000 troepen uit Duinkerken in Frankrijk. Om het moreel van het land te werven, levert Winston Churchill, alleen aan het House of Commons, zijn beroemde "We shall fight on the beaches" toespraak.
31 oktober » Göring erkent zijn nederlaag, einde van de Slag om Engeland luchtoorlog.
Typ in het invoerveld de beginletters van de voor- of achternaam (minimaal 3 letters). Er verschijnt dan een lijst met namen uit de publicatie. Klik nu op de gewenste naam om de persoon te selecteren.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.