Genealogie Gomes » Johan Arnold Barhorst (1855-1904)

Persoonlijke gegevens Johan Arnold Barhorst 

  • Hij is geboren op 21 februari 1855 in Waalenburg (Texel, NH).
    TG I pag 181 vermeld gebplaats Eierland
  • Hij werd gedoopt op 22 februari 1855 in de St. Johannes de Doper kerk in den Burg.
    Hij is rk gedoopt
  • Beroep: arbeider (1878-1879, 1881-1882, 1884-1885, 1887-1889, 1891, 1893-1894, 1902-1903); werkman (1904).
  • Eigendom: overlijdensakte; bidprentje; huwelijksakte; opgaaf kinderen.
  • Hij is overleden op 16 november 1904 in Eierland (Texel, NH), hij was toen 49 jaar oud.Bronnen 1, 2, 3
    Hij is overleden om 18.30u na voorzien te zijn van de H.H. Sacramenten der Stervenden; aangifte overl op 17 nov 1904 door Cornelis Barhorst, 48 jaar, werkman en Carl Clemens Barhorst, 34 jaar, koopman; beiden broeder van de overledene; beiden wonende op Texel; de overlijdensakte vermeld overl in Eierland; het bidprentje vermeld overl in De Cocksdorp
  • Hij is begraven op 19 november 1904 in het rk kerkhof, Molenlaan in De Cocksdorp (Texel).Bron 1
  • Een kind van Carl Clemens Barhorst en Jantje Dijker
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 22 november 2017.

Gezin van Johan Arnold Barhorst

(1) Hij is getrouwd met Hendrika Scholten.

Zij zijn getrouwd op 24 oktober 1878 te Oudeschild (Texel, NH), hij was toen 23 jaar oud.Bron 4


Kind(eren):

  1. Hendricus Barhorst  1881-1881


(2) Hij is getrouwd met Helena Schaatsenberg.

Zij zijn getrouwd op 22 december 1881 te Den Burg (Texel, NH), hij was toen 26 jaar oud.Bron 5


Kind(eren):

  1. Trijntje Barhorst  1882-1885
  2. Jannetje Barhorst  1884-1961 
  3. NN Barhorst  1888-1888
  4. Frouwtje Barhorst  1889-1978 
  5. NN Barhorst  1891-1891


(3) Hij is getrouwd met Marretje Gomes.

Proces Verbaal inzake Marretje Gomes.

Oudeschild, den 19 juni 1896

Aan den Heer Burgemeester van Texel

In antwoord op Uwe nota dd 16 dezer en onder terugzending van de daarbij gevoegde bijlage, heb ik de eer Uedelachtbare het volgende meede te deelen:
Johan Arnold Barhorst, oud 41 jaar, arbeider, wonende in de polder "Het Noorden" te Texel, is vader van 10 kinderen, waarvan de jongste eenige dagen - en het oudste 16 jaar oud is.
Bij deze kinderen treft men 5 soorten aan.
Uit zijn eerste huwelijk heeft Barhorst één kind (een meisje), thans 16 jaar oud en in dienst als dienstbode bij een landbouwer alhier.
Uit zijn tweede huwelijk heeft Barhorst twee kinderen (beide meisjes) nu respectievelijk 12 en 6 jaar oud. Na de dood van zijn tweede vrouw ging Barhorst bij zijn moeder inwonen. Daar had hij het best, en zijnen drie kinderen werden liefderijk verzorgd en netjes opgevoed. Zijn weekloon, omstreeks 5 gulden was voldoende om de onkosten hierop vallende, te dekken. En tenslotte werd ook nog zijn moeder - een nette oude vrouw - hierdoor ondersteund.
Barhorst en vooral de drie kinderen hebben mij meermalen verklaard, dat zij toen gelukkig waren; en al ging het er toen ook sjoveltjes langs, gebrek kende men niet, dank het beleidvolle huishouden van de oude weduwe Barhorst.
In dien tijd was Marretje Gomes weduwe van zekere Schaatsenberg. Uit haar huwelijk waren vier kinderen geboren, thans respectievelijk 14 - 12 - 10 en 7 jaar oud. Zij werd gedeeltelijk door hare familie en overigens door armenbestuur onderhouden.
Gomes was een vuile - luie - en zedeloze vrouw, die hare kinderen liet verwilderen en zich overgaf aan prostitutie en andere uitspattingen.
Als vrucht van dit liederlijke leven werd dan ook in 1891 een kind geboren, dat thans de ouderdom van 5 jaar telt.
Met deze vrouw nu, kwam Barhorst in aanraking en niettegenstaande alle smekelingen en waarschuwingen van familieleden en kennissen, trad hij in Mei 1893 met Marretje Gomes in het huwelijk. Het geluk zijner kinderen werd hiermede verwoest. Dit liet Barhorst koud; hij offerde dat geluk graag op, alleen om aan een lage dierlijke behoefte te voldoen; immers andere redenen kunnen voor dit huwelijk niet bestaan hebben, dan het naar hartelust plegen van de coïtus.
Zijn oudste dochter weigerde de vader naar diens nieuwe woning te volgen.
Ook dat vond Barhorst goed. Het meisje bleef bij hare grootmoeder en dank de leiding van die oude vrouw, is zij nu een flinke deerne geworden, in staat om in haar eigen onderhoud te voorzien.
De beide andere kinderen van Barhorst waren al dadelijk ná het huwelijk, in het oog van Marretje Gomes, lastposten in het huisgezin. Van het oudste meisje (Jannetje) een lief, gewillig king, had zij veel hulp en daarom werd het kind nog al ontzien. Het jongste meisje (Vrouwtje) werd echter op eene afschuwelijke menschonteerende wijze door haar gemarteld zooals kan blijken uit het dossier van het tegen Marretje Gomes gevoerd proces.
Beide kinderen werden daarna door hunne grootouders van moeder's zijde, ter verpleging opgenomen, en werden daar thans nog verpleegd.
Uit het bestaande huwelijk van Barhorst werden twee kinderen geboren; één van 2 jaar is thuis en het andere verblijft bij de moeder in de strafgevangenis.
Van de kinderen van Gomes vaartde oudste (een jongen van 14 jaar) bij een Noordzeevisscher, verdient 2 gulden per week en de kost; en één knaapje van 7 jaar wordt verpleegd bij de ouders van Gomes.
Alzoo zijn er nog in het ouderlijk huis, 4 kinderen, respectievelijk 12 - 10 - 5 en 2 jaar oud. Geen dezer kinderen gaat naar school.
De oudste (een jongen) groeit geheel verwilderd op, is meestal thuis, behalve enkele dagen, waarop hij een kleinigheid verdient bij den boer met wieden.
Het 10 jarig kind is een meisje, dat dagelijks wat op de jongere kinderen past en eenig huiswerk verricht.
De twee andere kinderen zijn jongens, en zijn natuurlijk nog geheel en al hulpbehoevend. Voortdurend toezicht ontbreekt geheel en al.
Barhorst gaat dagelijks uit het werken bij den boer en is dan van 's morgens 5 tot des avovonds 7 uur buitenshuis.
Nu en dan blijft hij eenige dagen thuis, om te wasschen etcetera; en om zijn eigen tuin te onderhouden.
Dat er in het huisgezin vooral voor de zorg der kinderen, moederlijke hulp noodig is, lijdt geen twijfel; en toch wordt die moederlijke hulp niet aangebaa?? door het weder terug laten komen van de eigenlijk moeder (Marretje Gomes).
Tijdens mijn onderzoek naar de hiervoren besproken mishandeling en ook na dien tijd ben ik meermalen in de woning van Barhorst geweest. Altijd trof ik daar een onbeschrijfelijke wanorde en alles in een verregaande vervuilden toestand aan. Ook nu heb ik een bezoek aan die woning gebracht, waar ik Barhorst zelf thuis trof en niettegenstaande er alles nog vuil en vies uitziet is toch de toestand beter, dan toen de vrouw des huizes thuis was. Er heerscht wat meer orde en iets meer zindelijkheid of liever, iets minder vuilheid.
Barhorst zelf maakte eenbeteren indruk op mij dan vorig jaar. Hij schijnt de akelijke werkelijkheid van zijn toestand thans beter te begrijpen, van daar misschien ook, dat hij thuis zijn handen flink uit de mouwen steekt.
Hij verklaarde mij, zijn vrouw gaarne weer thuis te willen hebben, teneinde van de huiselijke werkzaamheden te worden ontheven, en ook voor de zorg zijner kinderen. Ik vrees echter dat het weerhetzelfde verlangen is, dan wat hem dreef tot het aangaan van zijn huwelijk; want naar vaderlijk gevoel of iets van dien aard, zocht men bij Barhorst tevergeefs. Hij is vader in de allerlaagste betekenis, zonder meer.
Dat ik hier niet te streng oordeel moge blijken uit het volgende:
Onderzoek doende inzake de mishandeling van zijn kind, hoorde ik ookop zekere morgen van het vorig jaar, Barhorst. Hij verscheen voor mij in het raadhuis te den Burg alhier. Na het verhoor bracht ik hem den waren toestand van zijn kind, dat toen elk oogenblik gevaar liep te sterven, onder het oog; en tevens dat hij hiervan grootendeels de schuld droeg. Dat hij het kind, dat gezond en gelukkig was, had overgeleverd aan een ware furie, bij wien het eene langdurige marteling had ondergaan.
Dit scheen Barhorst's gemoed zeer te schokken, althans hij begon te schreien als een kind.
Daar ik voor dienstzaken dienzelfden dag nog per stoomboot naar den Helder moest, zeide ik hem, dat hij nu wel kon vertrekken en toen hij hiertoe niet overging en steeds bleef zitten snikken, drong ik nogmaals op zijn heengaan en steeds bleef zitten snikken, drong ik nogmaals opzijn heengaan aan daarbij voegende, dat ik onmiddelijk op reis naar den Helder moest.
De naam "Den Helder" deed hem uit zijn bedrukten toestand ontwaken.
Lachend vertelde hij mij, hoe hij als milicien te Den Helder in garnizoen had gelegen en daar toen heel wat pret en plezier had gehad, enzovoorts.
Vaderlijk gevoel, het op sterven liggend kind, alles verdween, alles werd vergeten. Plotseling als in één ogenblik en dat enkel door het horen van een naam, wat hem herinnerde aan zijne uitspattingen gedurende zijn militairen dienstplicht.
Hieruit blijkt ten duidelijkst hoe weinig intelect er bij dezen man wordt aangetroffen.
Wat overigens de maatschappelijke orde en veiligheid aangaat, staat Barhorst noch zijne kinderen ongunstig bekend.
Indachtig aan al de hiervore omschreven feiten, geef ik als mijne mening te kenne, dat de terugkeer van Marretje Gomes in het huisgezin den daar heerschenden toestand niet zal verbeteren, integendeel zal verergeren en dat niet alleen, maar ook het onderhouden van het huisgezin zal bemoeilijken, daar dan toch het aantal te voeden personen, weder met twee wordt vermeerderd.
Ik ben mitsdien zo vrij U voor te stellen,afwijzend op het verzoek van Johan Arnold Barhorst te adviseren.
Een staat van het aantal kinderen van Barhorst gaat hierbij.
De Rijksveldwachter,
Brigadier - titulair.

A. Lok Jr.
Brigadier - titulair

Ingezonden door Linus Straub

Zij zijn op tussen 24 mei 1893 en 30 mei 1893 te Texel in ondertrouw gegaan.Bron 6

Zij zijn getrouwd op 9 juni 1893 te Oudeschild (Texel, NH), hij was toen 38 jaar oud.Bronnen 7, 8, 9

Getuigen bij het huwelijk: Johannes Gerardus Moojen, 62 jaar, gemeentebode; Jan Cornelis van der Poll, 39 jaar, gemeente veldwachter; Reijer Buisman, 40 jaar, winkelbediende en Nanning Duinker, 28 jaar, koopman; allen wonende op Texel

Kind(eren):

  1. Carl Clemens Barhorst  1894-1964 
  2. Johan Arnold Barhorst  1896-1988 
  3. Reijer Jan Barhorst  1902-1902


Notities over Johan Arnold Barhorst

Hij woonde in Eierland en in De Cocksdorp.
Johan, werkman, wonende in de Polder Het Noorden, wordt vermeld op 19 juni 1896.
Bidprentje Johan Arnold Barhorst

op woensdag 16 november 1904 Texel
Bidprentje
Collectie Bidprentjes

Ellendige dagen en droevige nachten heb ik geteld; mijne hulpelooze kwaal wilde niet genezen. Gij, Heer, hebt gehandeld volgens uwen wil. Job VII. Jerem. XV. Met lankmoedigheid heb ik den Heer afgewacht, en hij heeft mij verlost. Ps. XXXIX 1. Een geduldig mensch zal wel een tijd lijden, maar daarna met vreugde beloond worden. Eul. L 19. Ontferm U mijner, ten minste gij mijne vrienden, want de hand des Heeren heeft mij geraakt. Job XVII. Mijne echtgenoote en kinderen! dient God getrouw, leeft zoo, dat gij den dood nooit gehoeft te vreezen, wanneer hij u ook verrasse. Dan zullen wij elkander eens wederzien. H. Antonius. MIJN JESUS, BARMHARTIGHEID (100 dagen aflaat) ONZE VADER WEES GEGROET R.I.P.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Johan Arnold Barhorst?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Johan Arnold Barhorst

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Johan Arnold Barhorst


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

Bronnen

  1. FA, Collectie Bidprentjes - Bidprentje Johan Arnold Barhorst (Texel 16 nov 1904)
  2. Texelsche Courant
    20 nov 1904
  3. Noord-Hollands Archief; BS-Overlijden
    Akteplaats: Texel
    Soort akte: Overlijdensakte
    Aktenummer: 70
    Registratiedatum: 17-11-1904
  4. Noord-Hollands Archief; BS-Huwelijk
    Akteplaats: Texel
    Soort akte: Huwelijksakte
    Aktenummer: 45
    Registratiedatum: 24-10-1878
  5. Noord-Hollands Archief; BS-Huwelijk
    Akteplaats: Texel
    Soort akte: Huwelijksakte
    Aktenummer: 41
    Registratiedatum: 22-12-1881
  6. Texelsche Courant
    1 juni 1893
  7. Regionaal Archief Alkmaar; BS-Huwelijk
    Akteplaats: Texel
    Soort akte: Huwelijksakte
    Aktenummer: 22
    Registratiedatum: 09-06-1893
  8. Texelsche Courant
    15 juni 1893
  9. Noord-Hollands Archief; BS-Huwelijk
    Akteplaats: Texel
    Soort akte: Huwelijksakte
    Aktenummer: 22
    Registratiedatum: 09-06-1893

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 21 februari 1855 lag rond de -13.1 °C. De winddruk was 0.5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. De relatieve luchtvochtigheid was 97%. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Van 19 april 1853 tot 1 juli 1856 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Donker Curtius met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
  • In het jaar 1855: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 3,3 miljoen inwoners.
    • 7 februari » Ondertekening van het Japans-Russisch vriendschapsverdrag (alias Verdrag van Shimoda).
    • 1 maart » In Mexico begint de Revolutie van Ayutla.
    • 30 april » In Sheffield wordt het stadion Bramall Lane officieel geopend met een cricketwedstrijd.
    • 11 juli » Haarlemmermeer wordt officieel een Nederlandse gemeente.
    • 1 augustus » Eerste beklimming van de Monte Rosa, de op een na hoogste top in de Alpen.
  • De temperatuur op 22 februari 1855 lag rond de -5.5 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De relatieve luchtvochtigheid was 98%. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Van 19 april 1853 tot 1 juli 1856 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Donker Curtius met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
  • In het jaar 1855: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 3,3 miljoen inwoners.
    • 7 februari » Ondertekening van het Japans-Russisch vriendschapsverdrag (alias Verdrag van Shimoda).
    • 1 maart » In Mexico begint de Revolutie van Ayutla.
    • 30 april » In Sheffield wordt het stadion Bramall Lane officieel geopend met een cricketwedstrijd.
    • 11 juli » Haarlemmermeer wordt officieel een Nederlandse gemeente.
    • 1 augustus » Eerste beklimming van de Monte Rosa, de op een na hoogste top in de Alpen.
  • De temperatuur op 9 juni 1893 lag rond de 16,8 °C. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 64%. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Regentes Emma (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1898 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 21 augustus 1891 tot 9 mei 1894 was er in Nederland het kabinet Van Tienhoven met als eerste minister Mr. G. van Tienhoven (unie-liberaal).
  • In het jaar 1893: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 5,1 miljoen inwoners.
    • 1 februari » Première van de opera Manon Lescaut van Giacomo Puccini in Turijn.
    • 21 februari » In Argentinië wordt de Argentijnse voetbalbond ("Asociación del Fútbol Argentino") opgericht.
    • 25 juli » Opening van het Kanaal van Korinthe.
    • 1 oktober » Oprichting van de Zwolsche Athletische Club.
    • 15 november » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Basel.
    • 16 december » Wereldpremière van Antonín Dvořáks symfonie Uit de Nieuwe Wereld
  • De temperatuur op 16 november 1904 lag tussen -2,4 °C en 5,8 °C en was gemiddeld 2,6 °C. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 1 augustus 1901 tot 16 augustus 1905 was er in Nederland het kabinet Kuijper met als eerste minister Dr. A. Kuijper (AR).
  • In het jaar 1904: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 5,4 miljoen inwoners.
    • 7 februari » Een groot deel van de Amerikaanse stad Baltimore brandt af.
    • 12 februari » Eerste editie van de Deense sensatiekrant Ekstra Bladet.
    • 21 mei » Oprichting in Parijs van de Wereldvoetbalbond FIFA, de Fédération Internationale de Football Association. Oprichters zijn de Nederlander Carl Hirschman en de Fransman Robert Guérin. De Engelsen zien op dat moment nog niets in zo'n bond.
    • 15 juni » Het stoomschip de General Slocum vat vlam in de haven van New York. Meer dan 1000 personen, voornamelijk vrouwen en kinderen uit de wijk Little Germany, laten het leven.
    • 8 oktober » Een zware storm raast langs de Nederlandse kust. Verscheidene vissersvaartuigen zinken. Alleen uit Urk al komen 14 vissers om het leven.
    • 31 oktober » Einde van de pogingen van de Japanners om Port Arthur te veroveren in de Russisch-Japanse Oorlog
  • De temperatuur op 19 november 1904 lag tussen 5,5 °C en 8,5 °C en was gemiddeld 7,2 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 1 augustus 1901 tot 16 augustus 1905 was er in Nederland het kabinet Kuijper met als eerste minister Dr. A. Kuijper (AR).
  • In het jaar 1904: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 5,4 miljoen inwoners.
    • 4 februari » De stoomtrawler Judith uit Vlaardingen vergaat, 9 doden.
    • 20 februari » Manuel Amador Guerrero treedt aan als eerste president van het onafhankelijke Panama. De volgende dag ondertekent hij een verdrag, dat de Amerikanen tegen een betaling van $ 10 miljoen de zeggenschap geeft over het Panamakanaal.
    • 18 april » In Parijs verschijnt het socialistische dagblad L'Humanité voor het eerst.
    • 26 april » De Bell Telephone Company vestigt zich in Antwerpen.
    • 15 juni » Het stoomschip de General Slocum vat vlam in de haven van New York. Meer dan 1000 personen, voornamelijk vrouwen en kinderen uit de wijk Little Germany, laten het leven.
    • 5 november » De Engelse atleet Alfred Shrubb vestigt het werelduurrecord atletiek in Glasgow: in één uur tijd loopt hij 18742 m.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Barhorst

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Barhorst.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Barhorst.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Barhorst (onder)zoekt.

De publicatie Genealogie Gomes is opgesteld door .neem contact op
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
R. R. Gomes, "Genealogie Gomes", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-gomes/I145.php : benaderd 1 mei 2024), "Johan Arnold Barhorst (1855-1904)".