De temperatuur op 18 februari 1875 lag rond de -2.6 °C. De winddruk was 4 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 76%. Bron: KNMI
Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
3 maart » In Parijs gaat Bizets opera Carmen in première. Het publiek is gechoqueerd en jouwt Bizet uit.
15 maart » Paus Pius IX creëert elf nieuwe kardinalen, onder wie de Poolse oud-nuntius in België Mieczyslaw Ledóchowski en de Belgische aartsbisschop van Mechelen Victor Augustus Dechamps.
20 mei » De Meterconventie wordt getekend.
25 augustus » Als eerste zwemt Matthew Webb Het Kanaal over.
8 september » Oprichting van het Gezelschap van het Goddelijk Woord door de Duitse priester Arnold Janssen.
13 oktober » In Deventer wordt de sportclub Utile Dulci opgericht, tegenwoordig de oudste nog bestaande veldsportvereniging van Nederland.
Trouwdag 1 oktober 1924
De temperatuur op 1 oktober 1924 lag tussen 8,7 °C en 19,0 °C en was gemiddeld 13,3 °C. Er was 5,4 uur zonneschijn (46%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
7 januari » Oprichting van de Féderation Internationale de Hockey (FIH), oftewel de overkoepelende wereldhockeybond, op initiatief van de Fransman Paul Léautey.
24 januari » Sint-Petersburg wordt hernoemd tot Leningrad.
8 februari » In Carson City in de Amerikaanse staat Nevada wordt voor het eerst een doodvonnis voltrokken met behulp van een gaskamer.
20 april » Turkije krijgt onder leiding van Mustafa Kemal Atatürk een nieuwe grondwet.
12 oktober » Oprichting van de Colombiaanse voetbalbond, de Federación Colombiana de Fútbol.
30 oktober » Wereldspaardag is 30 oktober 1924 in het leven geroepen op het eerste internationale spaarbankcongres van de Wereldvereniging van Spaarbanken in Milaan, Italië. De dag is bedoeld om mensen wereldwijd bewust te maken van het belang van sparen.
Dag van overlijden 12 augustus 1956
De temperatuur op 12 augustus 1956 lag tussen 10,2 °C en 19,0 °C en was gemiddeld 14,4 °C. Er was 10,5 uur zonneschijn (70%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
5 januari » Eerste NTS-journaal op de Nederlandse televisie. Onderwerpen: hardnekkige gladheid, interview met Caroline, de dochter van schaakkampioen Max Euwe en jonge stieren door de straten van Pamplona.
14 maart » Toine Manders, Nederlands Europarlementariër (VVD)
3 mei » In Tokio begint de eerste editie van de WK judo.
4 mei » Koningin Juliana onthult het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam.
1 juni » De NV Alabastine Holland wordt opgericht en in Ammerzoden wordt gestart met tweedehandse Britse machines voor de productie van het vulmiddel.
21 oktober » De overleden bisschop van Luxemburg Joseph Laurent Philippe wordt opgevolgd door zijn coadjutor Léon Lommel.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: P. van Oorschot, "Genealogie Digmannus Joannis", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-digmannus-joannis/I261.php : benaderd 18 april 2025), "Cornelia Buitenhuis (1875-1956)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.