1 januari » Karel II wordt in Scone gekroond tot koning van Schotland.
3 september » Slag bij Worcester - Definitieve overwinning van Cromwell op de koningsgezinden in de Engelse burgeroorlog. Karel II van Engeland ontsnapt en vlucht naar Frankrijk.
29 oktober » Christiaan Huygens schrijft als eerste in de geschiedenis natuurkundige formules op. Deze gaven de correcte theorie voor impuls- en energiebehoud bij botsingen, een verbetering van de botsingswetten van Descartes.
18 november » Johan Lodewijk van Nassau-Ottweiler neemt het regentschap voor zijn broers Gustaaf Adolf van Nassau-Saarbrücken en Walraad van Nassau-Usingen over van hun overleden moeder Anna Amalia van Baden-Durlach.
4 mei » Koning Charles II geeft opdracht voor de bouw van het Koninklijk Observatorium van Greenwich.
10 augustus » Eerstesteenlegging van het Koninklijk Observatorium van Greenwich door koning Charles II.
29 september » Frederik van Nassau-Weilburg wordt opgevolgd door zijn zoon Johan Ernst.
29 oktober » Leibniz gebruikt voor het eerst het -teken voor integralen.
2 november » De naam van de Colombiaanse stad Medellín wordt veranderd van Poblado de San Lorenzo in Villa de Nuestra Señora de la Candelaria de Medellín.
11 november » De wiskundige Gottfried Wilhelm Leibniz demonstreert voor de eerste keer de integraalrekening.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michel Boulvin, "Généalogie Célhia-Noham", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-celhia-noham/I462.php : benaderd 31 oktober 2024), "Henri GODEFRINON (1623-1675)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.