De temperatuur op 17 januari 1871 lag rond de 4,9 °C. De winddruk was 7 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De relatieve luchtvochtigheid was 80%. Bron: KNMI
Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
Van 4 januari 1871 tot 6 juli 1872 was er in Nederland het kabinet Thorbecke III met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
18 januari » Wilhelm I wordt de eerste keizer van het Duitse Keizerrijk.
28 januari » Frankrijk capituleert tijdens de Frans-Pruisische Oorlog.
29 maart » De Royal Albert Hall wordt geopend door koningin Victoria.
8 oktober » Een grote brand verwoest bijna zes vierkante kilometer van Chicago waarbij honderden mensen omkomen.
10 november » Journalist Henry Morton Stanley ontdekte de vermiste Schotse zendeling David Livingstone in het Afrikaanse dorpje Ujiji, en sprak daarbij de later legendarische woorden "Dr. Livingstone, I presume?".
24 december » eerste uitvoering van Aida, opera van Giuseppe Verdi, ter gelegenheid van de opening van het Suezkanaal.
Trouwdag 23 juni 1894
De temperatuur op 23 juni 1894 lag rond de 16,3 °C. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 91%. Bron: KNMI
12 maart » Coca-Cola wordt voor het eerst in flessen verkocht.
14 april » Thomas Edison geeft een demonstratie met de kinetoscoop, een soort voorloper van de filmprojector.
6 juni » Oprichting van de Duitse voetbalclub Karlsruher SC.
23 juni » Het Internationaal Olympisch Comité wordt opgericht in de Sorbonne in Parijs, op initiatief van baron Pierre de Coubertin.
4 juli » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC La Chaux-de-Fonds.
16 november » De Turken vermoorden zesduizend Armeniërs in Koerdistan
Dag van overlijden 11 juni 1959
De temperatuur op 11 juni 1959 lag tussen 4,7 °C en 17,2 °C en was gemiddeld 11,5 °C. Er was 1,5 mm neerslag gedurende 0.2 uur. Er was 12,8 uur zonneschijn (77%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
3 februari » Buddy Holly, Ritchie Valens en The Big Bopper komen om bij een vliegtuigongeluk. Deze dag wordt bekend als "The day the music died" (De dag waarop de muziek stierf).
16 februari » Fidel Castro wordt premier van Cuba na afzetting van president Fulgencio Batista op 1 januari.
31 maart » De Maasbode komt voor het laatst uit als zelfstandige krant.
18 mei » Sparta wint met 4-0 bij DWS in het Olympisch Stadion van Amsterdam en wordt zo de eerste Rotterdamse landskampioen in het betaalde voetbal.
13 september » De Russische Loena 2 is het eerste ruimtevaartuig dat een ander hemellichaam (de maan) bereikt.
19 september » Nikita Chroesjtsjov wordt de toegang tot Disneyland ontzegd.
Dag van begraven 15 juni 1959
De temperatuur op 15 juni 1959 lag tussen 4,6 °C en 19,2 °C en was gemiddeld 12,1 °C. Er was 8,1 uur zonneschijn (48%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Evert Broens, "Genealogie Broens / Sanders / Van Vloten / Kallenkoot", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-broens-sanders-van-vloten-kallenkoot/I8392.php : benaderd 25 april 2025), "Jannigje Nap (1871-1959)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.