Genealogie Boeschoten » Catharina Willemina Neef (1849-1939)

Persoonlijke gegevens Catharina Willemina Neef 

  • Zij is geboren op 8 oktober 1849 in 's-Graveland, Wijdemeren, Noord-Holland.Bron 1
    [Transcriptie akte van geboorte]
    Heden den achtsten october Achttienhonderd negen en veertig, is voor ons ondergeteekende, Ambtenaar van den burgerlijken stand der gemeente 's-Graveland verschenen:
    Cornelis Neef, van beroep kleerenbleeker, oud vier en veertig jaren, wonende te 's-Graveland welke ons heeft verklaard dat op den achtsten october dezes jaars des morgens ten drie ure, in het huis staande te 's-Graveland is geboren een kind van hetvrouwelijk geslacht, uit Johanna van Bruggen, zijne echtgenoote van beroep zonder, wonende te 's-Graveland, welk kind zal genaamd worden: Catharina Willemina.

    Zijnde deze inschrijving gedaan op aangifte van den vader.
    Van welke verklaring wij deze akte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van: Gerrit Hazeleger, van beroep kleerenbleeker, twee en dertig jaren, wonende te 's-Graveland en van Gerrit Ashoff, van beroep schoenmaker, negen en dertig jaren, wonende te 's-Graveland en is deze akte na voorlezing door ons, de vader en de getuigen onderteekend.
  • Beroep: hotelhoudster.
  • Geloof: Nederlands hervormd.
  • Woonachtig: no. 9, Ankeveen, Noord-Holland.
    1939 Cannenburgerweg 36, Ankeveen, (NH)
  • Zij is overleden op 2 februari 1939 in Ankeveen, Noord-Holland, zij was toen 89 jaar oud.Bron 2
    [Transcriptie akte van overlijden]
    Heden drie februari negentienhonderd negen en dertig verscheen voor mij, Ambtenaar van den burgerlijken stand der gemeente Ankeveen:
    van Vuuren, Cornelis Jan, oud een en dertig jaren, begrafenisondernemer, wonende te Hilversum, die verklaarde, daarvan uit eigen wetenschap kennis dragende, dat op twee februari dezes jaars, des namiddags ten twee ure, in deze gemeente is overleden:
    Neef, Catharina Willemina, oud negen en tachtig jaren, zonder beroep, geboren te 's-Graveland, wonende te Ankeveen, weduwe van Gerrit Boeschoten, dochter van Cornelis Neef, en van Johanna van Bruggen, beiden overleden.
    Waarvan akte, welke overeenkomstig de wet is voorgelezen.
  • Zij is begraven op 6 februari 1939 in Ankeveen, Noord-Holland.Bron 3
  • Een kind van Cornelis Neef en Johanna van Bruggen
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 11 april 2018.

Gezin van Catharina Willemina Neef

Zij is getrouwd met Gerrit Boeschoten.

Toestemming voor het huwelijk is 12 april 1872 verkregen te 's-Graveland, Wijdemeren, Noord-Holland.Bron 4

Zij zijn getrouwd op 27 april 1872 te 's-Graveland, Wijdemeren, Noord-Holland, zij was toen 22 jaar oud.Bron 5

Heden den twaalfden april achttienhonderd twee en zeventig, is door ons ondergeteekende, Ambtenaar van den Burgerlijken stand der gemeente 's-Graveland ingeschreven de Huwelijks-aangifte van Gerrit Boeschoten van beroep veehouder oud een endertig jaren, wonende te Ankeveen en van Catharina Wilhelmina Neef zonder beroep, oud twee en twintig jaren, wonende te 's-Graveland, welke zich to dat einde in persoon tot ons gewend hebben, met verklaring, dat zij voornemens zijn met elkander een huwelijk aan te gaan.
En hebben wij daarvan deze akte opgemaakt, welke na voorlezing door ons en de comparanten is onderteekend.
Getuige: Matthijs Boeschoten; Christiaan Sollman; Adrianus Antonius van Wageningen; Albert Vree
Gerrit Boeschoten, geboren te 's-Graveland en wonende te Ankeveen, veehouder, oud 31 jaren, meerderjarige zoon van Willem Boeschoten, logementhouder, wonende te Ankeveen en van Catharina Koerse, overleden.

en Catharina Willemina Neef, geboren en wonende te 's-Graveland, zonder beroep, oud 22 jaren, minderjarige dochter van Cornelis Neef, kleerbleeker en van Johanna van Bruggen, zonder beroep, beiden te 's-Graveland woonachtig.

In tegenwoordigheid van Matthijs Boeschoten, winkelier, oud 38 jaren, broeder der bruidegom, Christiaan Sollman, grof en hoefsmid, oud 46 jaren, zwager van den bruidegom, Adrianus Antonius van Wageningen, slijter in gedistelleerd, oud 50 jaren en Albert Vree, gemeenteveldwachter, oud 49 jaren, allen in de gemeente 's-Graveland woonachtig.

Kind(eren):

  1. Willem Boeschoten  1873-1940 
  2. Cornelis Boeschoten  1874-1874
  3. Cornelis Boeschoten  1877-1917 
  4. Johanna Boeschoten  1879-1957 
  5. Gerrit Boeschoten  1883-1884
  6. Gerrit Boeschoten  1885-1977 
  7. Jansje Boeschoten  1890-1977 


Notities over Catharina Willemina Neef

UGPC 18491008cn
Huwelijksakte
foto logement boeschoten
foto garage Neef

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Catharina Willemina Neef?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Catharina Willemina Neef

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Catharina Willemina Neef


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:939D-MV9M-LT?i=96&cc=2020117 35
    2. https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:939L-QB3Q-RL?i=99&cc=2020117 1
    3. familiebericht Gooi en Eemlander
    4. akte 2
    5. Streekarchief HIlversum 3

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 8 oktober 1849 lag rond de 10,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-westen. Typering van het weer: regen. Bron: KNMI
    • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • Van 21 november 1848 tot 1 november 1849 was er in Nederland het kabinet De Kempenaer - Donker Curtius met als eerste ministers Mr. J.M. de Kempenaer (conservatief-liberaal) en Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
    • Van 1 november 1849 tot 19 april 1853 was er in Nederland het kabinet Thorbecke I met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
    • In het jaar 1849: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
      • 4 maart » Er wordt gezegd dat David Rice Atchison voor 1 dag president is geweest van de Verenigde Staten.
      • 13 april » Hongarije wordt een republiek.
      • 5 juni » De Deense grondwet wordt getekend.
      • 1 juli » De eerste Belgische postzegel wordt uitgegeven, deze draagt de beeltenis van koning Leopold I.
      • 31 juli » Benjamin Chambers vindt het achterladerkanon uit.
      • 22 december » De executie van Fjodor Dostojevski wordt op het laatste moment afgeblazen.
    • De temperatuur op 27 april 1872 lag rond de 21,5 °C. De winddruk was 5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-oosten. De relatieve luchtvochtigheid was 43%. Bron: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 4 januari 1871 tot 6 juli 1872 was er in Nederland het kabinet Thorbecke III met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
    • Van 6 juli 1872 tot 27 augustus 1874 was er in Nederland het kabinet De Vries - Fransen van de Putte met als eerste ministers Mr. G. de Vries Azn. (liberaal) en I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
    • In het jaar 1872: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 4,0 miljoen inwoners.
      • 26 maart » Bij Owens Valley (Californië) ontstaat een aardverschuiving over 50 kilometer lengte.
      • 9 april » Samuel R. Percy verkrijgt octrooi op melkpoeder.
      • 10 mei » Victoria Woodhull wordt de eerste vrouw die wordt genomineerd voor president van de Verenigde Staten.
      • 30 november » Eerste voetbalinterland ooit, gespeeld op Hamilton Crescent, Glasgow, tussen Schotland en Engeland, eindigt in 0-0 ten overstaan van 4.000 toeschouwers.
      • 9 december » P.B.S. Pinchback wordt de eerste zwarte gouverneur van een Amerikaanse staat.
    • De temperatuur op 2 februari 1939 lag tussen -5.4 °C en -3.3 °C en was gemiddeld -4.2 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 24 juni 1937 tot 25 juli 1939 was er in Nederland het kabinet Colijn IV met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
    • Van 25 juli 1939 tot 10 augustus 1939 was er in Nederland het kabinet Colijn V met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
    • Van 10 augustus 1939 tot 3 september 1940 was er in Nederland het kabinet De Geer II met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
    • In het jaar 1939: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 8,7 miljoen inwoners.
      • 7 april » Italië valt Albanië binnen.
      • 27 augustus » Het Slowaaks voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis. In Bratislava wordt Duitsland met 2-0 verslagen.
      • 8 september » De Nederlandse mijnenveger Hr.Ms. Willem van Ewijck loopt op een eigen mijn waardoor 30 mensen om het leven komen.
      • 9 oktober » De eerste 22 joodse vluchtelingen komen aan in kamp Westerbork.
      • 11 oktober » Manhattanproject: president Franklin D. Roosevelt wordt gevraagd snel de atoombom te laten ontwikkelen.
      • 14 december » De Sovjet-Unie wordt uit de Volkerenbond gezet.
    • De temperatuur op 6 februari 1939 lag tussen -2.1 °C en 7,4 °C en was gemiddeld 1,6 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 6,8 uur zonneschijn (73%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 24 juni 1937 tot 25 juli 1939 was er in Nederland het kabinet Colijn IV met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
    • Van 25 juli 1939 tot 10 augustus 1939 was er in Nederland het kabinet Colijn V met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
    • Van 10 augustus 1939 tot 3 september 1940 was er in Nederland het kabinet De Geer II met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
    • In het jaar 1939: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 8,7 miljoen inwoners.
      • 26 januari » Troepen van Francisco Franco nemen Barcelona in tijdens de Spaanse Burgeroorlog.
      • 12 februari » Het Peruviaans voetbalelftal wint voor de eerste keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 2-1 te winnen van Uruguay.
      • 23 augustus » Molotov-Ribbentroppact tussen de nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie wordt getekend.
      • 2 september » Ingebruikname van Stutthof, het eerste concentratiekamp dat door de nazi's buiten Duitsland werd gebouwd.
      • 31 oktober » Een Vlaams actiecomité publiceert het manifest 'Vrede door neutraliteit' dat, zoals de titel al zegt, de stelling verdedigt dat alleen een consequente neutraliteitspolitiek België uit de oorlog kan houden.
      • 26 november » Het Sovjet-Russische leger bombardeert eigen gebied dicht bij de Finse grens en geven de Finnen hiervan de schuld.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Neef

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Neef.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Neef.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Neef (onder)zoekt.

    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Aart van Boeschoten, "Genealogie Boeschoten", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-boeschoten/I6778.php : benaderd 27 april 2024), "Catharina Willemina Neef (1849-1939)".