Genealogie Boeschoten » Maria Elizabeth Hennipman (1871-1937)

Persoonlijke gegevens Maria Elizabeth Hennipman 

  • Zij is geboren op 9 februari 1871 in Loosdrecht, Noord-Holland.Bron 1
    [Transcriptie akte van geboorte]
    In het jaar achttien honderd een en zeventig, den elfden dag der maand februarij verscheen voor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Loosdrecht Provincie Utrecht,
    Dirk Hennipman, oud een en dertig jaren, van beroep logementhouder, wonende te Loosdrecht.
    Dewelke ons verklaarde, dat op den negenden dag der maand februarij dezes jaars, des morgens ten drie ure, binnen deze gemeente in het huis Wijk C no. 172 is geboren een kind van het vrouwelijk geslacht uit zijne huisvrouw Anna Johanna Wilhelmina van Duikeren, zonder beroep, wonende in deze gemeente, aan welk kind de Comparant verklaart dat gegeven wordt de voornamen van Maria Elizabeth.

    Zijnde deze verklaring geschied in tegenwoordigheid van Pieter Veldhuizen, oud drie en dertig jaren, van beroep landbouwer, wonende te Loosdrecht, en Louis Koudijs, oud drie en veertig jaren, van beroep rijksveldwachter, wonende te Loosdrecht, als getuigen.
    Hebbende wij de tegenwoordige Acte, na voorlezing, onderteekend, met de comparant en de getuigen.
  • Geloof: Nederlands hervormd.
  • Woonachtig op 9 februari 1871: Loosdrecht, Noord-Holland.
    no. 69, 's-Graveland, (NH).
    1895 no. 47, 's-Graveland, (NH)
    1901 no.53, 's-Graveland, (NH)
    03-12-1928 no. 180 (Wijk D), Loosdrecht, (NH).
  • Zij is overleden op 15 april 1937 in Hilversum, Noord-Holland, zij was toen 66 jaar oud.Bron 2
    [Transcriptie, akte van overlijden]
    Heden zeventien april negentienhonderd zeven en dertig verscheen voor mij, Ambtenaar van den burgerlijken stand der gemeente Hilversum:
    Drost, Pieter, oud zestig jaren, chauffeur, wonende te Hilversum, die verklaarde, daarvan uit eigen wetenschap kennis dragende, dat op vijftien april dezes jaars, des namiddags ten kwart voor twaalf ure, in deze gemeente, Neuweg honderd is overleden, Hennipman, Maria Elizabeth, oud zes en zestig jaren, zonder beroep, geboren en wonende te Loosdrecht, echtgenoote van Boeschoten, Hendrik, dochter van Hennipman, Dirk en van van Duikeren, Anna Johanna Wilhelmina, beiden overleden.
    Waarvan akte, welke is voorgelezen.
  • Zij is begraven op 19 april 1937 in Nieuw-Loosdrecht, Noord-Holland.Bron 3
  • Een kind van Dirk Hennipman en Wilhelmina Anna Johanna van Duikeren
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 19 november 2019.

Gezin van Maria Elizabeth Hennipman

Zij is getrouwd met Hendrik Boeschoten.

Zij zijn getrouwd op 6 juli 1893 te Loosdrecht, Noord-Holland, zij was toen 22 jaar oud.Bron 4

Getuige: Elbert Hennipman; Franciscus Leonardus van Duikeren; Willem Bakhuizen; Willem Boeschoten; Hendrik van Duikeren; Jan van Hazelen

[Transcriptie akte van huwelijk]
Op heden, den zesden juli achttien honderd drie en negentig, zijn voor ons ondergeteekende, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Loosdrecht, aan het Huis der Gemeente verschenen, ten einde een Huwelijk aan te gaan:
Hendrik Boeschoten, oud zeven en twintig jaren, van beroep koopman, geboren en wonende te 's-Graveland, meerderjarige zoon van Matthijs Boeschoten, van beroep koopman en van Geertruida Hoogland, zonder beroep, beiden wonende te 's-Graveland, thans hier tegenwoordig tot het in dit bedoelde huwelijk hunne toestemming gevende en
Maria Elizabeth Hennipman, oud twee en twintig jaren, zonder beroep, geboren en wonende te Loosdrecht, minderjarige dochter van Dirk Hennipman en van Anna Johanna Wilhelmina van Duikeren, beiden overleden, tot dit huwelijk wordt toestemming verleend blijkens mede ondertekening door Elbert Hennipman, van beroep schipper, wonende te Loosdrecht, voogd, en Franciscus Leonardus van Duikeren, van beroep fabrikant, wonende te Weesp, toeziend voogd der minderjarige bruid.

De afkondigingen hebben alhier, zonder stuiting, plaats gehad den vijf en twintigsten juni en tweeden juli dezes jaars.
Zij hebben tot dat einde aan ons overgelegd:
1e Het geboorte extract der bruidegom, 2e het bewijs zijne voldoening aan de wet op de Nationale Militie, 3e het geboorte extract der bruid, 4e het overlijdens extract haar vader, 5e het overlijdens extract haar moeder; 6e het overlijdens extract van haar grootvader aan vaders zijde; 7e het overlijdens extract van haar grootmoeder van vaders zijde; 8e het overlijdens extract van haar grootvader van moeders zijde; 9e het overlijdens extract van haar grootmoeder van moeders zijde; 10e het bewijs, dat de huwelijks afkondigingen ook te 's-Graveland zonder stuiting hebben plaats gehad den vijf en twintigsten juni en tweeden juli dezes jaars

Waarna wij hun bij name en afzonderlijk hebben afgevraagd, of zij elkander aannemen tot echtgenooten en of zij getrouwelijk alle de pligten zullen vervullen, welke door de Wet aan den Huwelijken staat verbonden zijn.
Nadat dit door hen, ieder in het bijzonder met ja beantwoord was, hebben wij in naam der wet verklaard, dat zij door den echt aan elkander zijn verbonden: in tegenwoordigheid van
Willem Bakhuizen, oom van den bruidegom, oud vijftig jaren, van beroep koopman, wonende te Sloten; Willem Boeschoten, broeder van den bruidegom, oud dertig jaren, van beroep koopman, wonende te 's-Graveland; Ernst Hendrik van Duikeren, oom van den bruid, oud negen en dertig jaren, van beroep hotelhouder, wonende te Weesp en Jan van Haselen, oud twee en dertig jaren, van beroep ambtenaar, wonende te Loosdrecht; allen de getuigen hiertoe verzocht, die met ons benevens de comparanten onder eedehebben verklaard dat daar waar verschillen in achter of voornamen gedaan dezelfde personen zijn bedoeld.
Van welke voltrekking, die in het openbaar heeft plaats gehad, wij dez acte hebben opgemaakt en na voorlezing onderteekend met de comparanten; de ouders van de bruidegom; den voogd en toeziend voogd en de getuigen.

Kind(eren):

  1. Matthijs Boeschoten  1895-1976
  2. Geertruida Boeschoten  1897-1976 
  3. Dirk Boeschoten  1899-1927
  4. Willem Boeschoten  1904-1940


Notities over Maria Elizabeth Hennipman

Loosdrecht - GK
Ze is overleden in het Diaconessenhuis aan de Neuweg 100 te Hilversum.
UGPC 18710209mh

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Maria Elizabeth Hennipman?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Maria Elizabeth Hennipman

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Maria Elizabeth Hennipman


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

Bronnen

  1. https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:9398-RP4N-Q?i=104&cc=2023934 11
  2. https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:939L-78YT-Z?i=153&cc=2020117 206 De voornamen van de moeder staan in de verkeerde volgorde vermeld
  3. familiebericht Gooi en Eemlander
  4. https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:939L-ZK9B-NG?i=142&cc=2023934 16

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 9 februari 1871 lag rond de -3.1 °C. Er was 0.6 mm neerslag. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De relatieve luchtvochtigheid was 92%. Bron: KNMI
  • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
  • Van 4 januari 1871 tot 6 juli 1872 was er in Nederland het kabinet Thorbecke III met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
  • In het jaar 1871: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 4,0 miljoen inwoners.
    • 18 januari » Wilhelm I wordt de eerste keizer van het Duitse Keizerrijk.
    • 24 februari » Charles Darwin publiceert in Londen zijn Descent of Man (De afstamming van de mens).
    • 29 maart » De Royal Albert Hall wordt geopend door koningin Victoria.
    • 10 mei » Met het afsluiten van de Vrede van Frankfurt wordt de Frans-Pruisische Oorlog officieel beëindigd.
    • 8 oktober » Een grote brand verwoest bijna zes vierkante kilometer van Chicago waarbij honderden mensen omkomen.
    • 10 november » Journalist Henry Morton Stanley ontdekte de vermiste Schotse zendeling David Livingstone in het Afrikaanse dorpje Ujiji, en sprak daarbij de later legendarische woorden "Dr. Livingstone, I presume?".
  • De temperatuur op 6 juli 1893 lag rond de 22,1 °C. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 47%. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Regentes Emma (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1898 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 21 augustus 1891 tot 9 mei 1894 was er in Nederland het kabinet Van Tienhoven met als eerste minister Mr. G. van Tienhoven (unie-liberaal).
  • In het jaar 1893: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 5,1 miljoen inwoners.
    • 17 januari » Een 'veiligheidscomité' o.l.v. Sanford Dole pleegt een staatsgreep en zet koningin Lili'uokalani af: het eerste geval van VS-Amerikaans imperialisme.
    • 1 februari » Première van de opera Manon Lescaut van Giacomo Puccini in Turijn.
    • 15 april » Oprichting van de Christene Volkspartij.
    • 29 augustus » Whitcomb Judson verkrijgt octrooi op de ritssluiting.
    • 1 oktober » Oprichting van de Zwolsche Athletische Club.
    • 23 december » Eerste opvoering van de Duitse opera Hänsel und Gretel.
  • De temperatuur op 15 april 1937 lag tussen 7,0 °C en 9,8 °C en was gemiddeld 8,5 °C. Er was 1,0 mm neerslag gedurende 1,3 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 31 juli 1935 tot 24 juni 1937 was er in Nederland het kabinet Colijn III met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
  • Van 24 juni 1937 tot 25 juli 1939 was er in Nederland het kabinet Colijn IV met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
  • In het jaar 1937: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 8,6 miljoen inwoners.
    • 26 maart » De Amerikaanse raketontwikkelaar Robert Goddard schiet een raket tot een hoogte van 2750 meter, de grootste hoogte die hij met een raket heeft bereikt.
    • 27 maart » In Rotterdam wordt het Stadion Feijenoord (de Kuip) officieel in gebruik genomen. Feyenoord speelt een wedstrijd tegen het Belgische Beerschot en wint met 5-2.
    • 1 april » Aden wordt een kroonkolonie van het Verenigd Koninkrijk.
    • 8 juni » Wereldpremière van de Carmina Burana van Carl Orff in de Alte Oper in Frankfurt am Main.
    • 12 november » Japanse troepen bezetten Shanghai.
    • 21 december » De eerste versie van het plan voor Fall Grün wordt door de Duitse militairen afgeleverd.
  • De temperatuur op 19 april 1937 lag tussen 4,0 °C en 9,8 °C en was gemiddeld 7,2 °C. Er was 0.8 mm neerslag gedurende 1,6 uur. Er was 0.2 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 31 juli 1935 tot 24 juni 1937 was er in Nederland het kabinet Colijn III met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
  • Van 24 juni 1937 tot 25 juli 1939 was er in Nederland het kabinet Colijn IV met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
  • In het jaar 1937: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 8,6 miljoen inwoners.
    • 1 januari » Anastasio Somoza García wordt President van Nicaragua.
    • 14 maart » Baltasar Porcel i Pujol, Mallorcaans schrijver, journalist en literair criticus († 2009)
    • 27 maart » In Rotterdam wordt het Stadion Feijenoord (de Kuip) officieel in gebruik genomen. Feyenoord speelt een wedstrijd tegen het Belgische Beerschot en wint met 5-2.
    • 26 april » Het Spaanse stadje Guernica wordt door Duitse bombardementen vrijwel van de kaart geveegd.
    • 14 juli » Oprichting Hockeyclub 's-Hertogenbosch.
    • 20 juli » In Cali (Colombia) wordt het Estadio Pascual Guerrero officieel in gebruik genomen.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Hennipman


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Aart van Boeschoten, "Genealogie Boeschoten", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-boeschoten/I5552.php : benaderd 27 april 2024), "Maria Elizabeth Hennipman (1871-1937)".