De temperatuur op 9 oktober 1946 lag tussen 5,9 °C en 12,1 °C en was gemiddeld 8,8 °C. Er was 0.6 uur zonneschijn (5%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
9 februari » De Partij van de Arbeid wordt opgericht.
24 maart » Eerste uitzending van Alistair Cookes Letter from America.
30 juni » Op het atol Bikini in de Stille Oceaan verwoest een proefexplosie van de atoombom meer dan 200 afgedankte schepen.
3 juli » In Nederland wordt het eerste kabinet-Beel beëdigd, de eerste normale naoorlogse regering na het 'noodkabinet' Schermerhorn-Drees.
23 augustus » Stichting van de deelstaat Noordrijn-Westfalen in Duitsland en tevens opheffing van de Rijnprovincie en provincie Hannover.
24 oktober » De eerste Kronkel verschijnt, het dagelijkse cursiefje van Simon Carmiggelt in Het Parool.
Trouwdag 26 juni 1970
De temperatuur op 26 juni 1970 lag tussen 7,4 °C en 25,3 °C en was gemiddeld 18,1 °C. Er was 13,2 uur zonneschijn (79%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
11 april » Lancering van Apollo 13, de bemande ruimtevlucht naar de maan, zonder maanlanding vanwege een technisch probleem na de lancering ("Houston, we have a problem").
21 juni » Brazilië wint de wereldtitel door Italië in de finale van het WK voetbal met 4-1 te verslaan.
12 juli » De RA II van de Noorse antropoloog Thor Heyerdahl bereikt het West-Indische eiland Barbados na in 57 dagen de afstand van 6200 kilometer tussen Afrika en Midden-Amerika te hebben afgelegd.
17 augustus » Lancering van Venera 7, het eerste ruimtetuig dat op Venus landt.
26 augustus » President Jafaar Numeiri van Soedan maakt bekend dat alle kranten en persbureaus in het Afrikaanse land worden genationaliseerd.
10 oktober » Fiji wordt onafhankelijk.
Dag van overlijden 1 december 2004
De temperatuur op 1 december 2004 lag tussen 3,0 °C en 3,9 °C en was gemiddeld 3,3 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
2 maart » Bij een zelfmoordaanslag tijdens een sjiitisch bijeenkomst in Quetta in Pakistan vallen 44 doden.
2 april » De regionale weekkrant Gulp en Geul Journaal verschijnt voor de eerste keer.
23 juli » In Mostar (Bosnië en Herzegovina) wordt de brug over de Neretva, de Stari Most ("Oude Brug") opnieuw geopend.
19 september » Jelena Isinbajeva (Rusland) en Kenenisa Bekele (Ethiopië) worden door de IAAF uitgeroepen tot de atleten van 2004.
1 oktober » VIJFtv, de vrouwenzender van Vlaanderen start met uitzenden.
2 oktober » Een grote demonstratie van Keer het Tij in combinatie met een actie van de vakbonden FNV, CNV en MHP. Mede doordat de leden van de eerste twee bonden gratis treinkaartjes kregen, kwamen er in totaal 300.000 mensen (cijfer gemeente Amsterdam).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Art Frederick, "Frederick Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/frederick-family-tree/P14.php : benaderd 14 mei 2025), "Jay Scott Sneed (1946-2004)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.