Stamreeks Victoria Wilhelmina Warrens » Alexander Warrens (1874-1951)

Données personnelles Alexander Warrens 


Famille de Alexander Warrens

Il est marié avec Victoria Catharina Maas.

Ondertrouw te Aalsmeer.

Bron Burgerlijke stand
Huwelijk Archieflocatie Noord-Hollands Archief
Algemeen Toegangnr: 385 Inventarisnr: 1 Gemeente: Aalsmeer Soort akte: Huwelijksakte Aktenummer: 26 Datum: 22-06-1899
Bruidegom Alexander Warrens Leeftijd: 25 Geboorteplaats: Rotterdam
Bruid Victoria Catharina Maas Leeftijd: 22 Geboorteplaats: Rotterdam
Vader bruidegom Johannes Jacobus Warrens
Moeder bruidegom Maria Kalle
Vader bruid Andries Maas
Moeder bruid Anna Maria de Paauw
Nadere informatie beroep bg.: werkman; beroep vader bg.: werkman; beroep vader bd.: werkman

Het gezin heeft gewoond in Oestgeest, Leiden, Schoten op de Schoterweg no.70.
En later te Amsterdam op de Overtoom no.247 huis,Koninginnenweg,en de
Sloterkade no.153,en het laatste adres was Alexanderboerstraat no.3 huis.
Alexander is in dienst geweest lichting 1894 ingelijfd op 6 maart 1894.
En nog dienende op 7 juni 1899 no.908 te Amsterdam,gediend in Indie.

Bronnen :Gem.archief Amsterdam en Rijksarchief Haarlem, en bidprentje.

Alexander is grootgebracht bij oom Sander en Tante Trien Taleman.
Te Aalsmeer, Daalleman? deze mensen waren zelf kinderloos.
Volgens oudoom Theo Warrens.
Alexander toont te Amsterdam het nieuwe politie uniform,
met PLATTE pet rond 1912.Voldaan aan Nationale Militie.
Volgens tante Cor is er ook nog een schrijver ene Frans Warrens.

Ils se sont mariés le 22 juin 1899 à Aalsmeer, il avait 25 ans.


Enfant(s):

  1. Victoria Maria Warrens  1919-> 1977


Notes par Alexander Warrens

Agent van de bereden politie.
Voldaan aan Nationale militie 2de regiment veldartillerie.
Alexander was een vriendelijke man.
Hij bekeurde wel zijn eigen vrouw
voor het uitkloppen van kleedjes voor
negen uur in de ochtend.

Zie ook de afbeelding politiekorps Amsterdam rond 1920

Alexander toont te Amsterdam het nieuwe politie uniform,
met PLATTE pet rond 1912.

De Politie vanaf en rond 1900.

Er is weinig bekend over de uitrusting en bewapening van de Nederlandse politie vanaf 1900. Dit komt omdat de politie landelijk gezien slecht georganiseerd was en er verschillende bewapening en uitrusting verstrekt werd door bijvoorbeeld gemeente- en provinciebestuur. Van de uitrusting van de politie vanaf 1900 is alleen bekend dat de politieagent op straat een sabel, een signaalfluitje en een knevelketting bij zich had. Om toch een opsomming te kunnen geven over de bewapening en uitrusting van de politie, beperken wij ons tot de informatie die bekend is bij de Leidse politie.Vanaf 1938 is het volgende bekend van de bewapening en uitrusting van de agenten, bij het indiensttreden werd door de gemeente Leiden verstrekt:· Een karabijn· Een revolver met tas· Sabel met koppel en drager· Gummistok· Boeiketting· Assistentie- of signaalfluit· Legitimatiekaart· Verzameling Gemeentelijke Verordeningen

Tevens wordt er tijdens de nachtdienst een zaklantaarn verstrekt, evenals een dreg. De dreg zit in een foedraal voorzien van nummer en wordt gebruikt om (dronken) drenkelingen uit het grachtenwater te halen.Als er ijs op het water ligt kan iedereen, ook de wielrijders bij de politie, worden opgedragen een dreg bij zich te dragen.De karabijn wordt alleen uitgegeven in bijzondere omstandigheden, terwijl de revolver behoort bij de dagelijkse uitrusting. De revolver wordt door het uniformpersoneel gedragen aan de rechterzijde in een lederen tas onder de jas en is bevestigd aan de sabelkoppel. De gummistok wordt gedragen in een daarvoor bestemde zak van de uniformbroek. In de instructie over gebruik van de wapens wordt aangegeven, dat gebruik van de gummistok voorkeur geniet boven dat van de sabel.Het dragen van de assistentiefluit is tijdens de nachtdienst verplicht.De politiefluiten waren aan twee zijden te gebruiken. De fluitzijde om het publiek te attenderen of aanwijzingen te geven en de signaalzijde (zwaardere toon) om assistentie te verzoeken. Andere verbindingsmiddelen waren er niet.Voor 1913 werd al het surveillancewerk te voet gedaan door de politie. Na 1913 kan als belangrijkste vervoermiddel de fiets aangemerkt worden. In dit jaar werd de rijwielbrigade in het leven geroepen. Er werden 6 fietsen door de dienst aangeschaft en ter beschikking gesteld van aangewezen agenten. De fietsen werden gedeeld door twee agenten, die zelf voor het onderhoud moesten zorgen. Ze moesten de fiets na gebruik vet vrij en schoon maken.In 1924 kwam er de eerste rijwielbrancard, dit was een bakfiets met overkapping. In die bak vervoerde de politie lijken en mensen waar ze zeker van wisten dat die besmettelijke ziektes hadden.
De werkzaamheden van de politie waren nogal gevarieerd. De politie had eveneens tot taak branden te bestrijden. Er waren ook vrijwillige brandwachten maar van de politie werd direct handelen verwacht bij een brand. Aanvankelijk werd de brandbestrijding op primitieve wijze uitgevoerd met emmers waarmee men grachtwater putte. Begin 1900 werd het materieel gemoderniseerd en waren er 8 brandspuiten aanwezig.Het eigenlijke werk van de politieagent bestond voornamelijk uit voetsurveillance. De agent moest zoveel mogelijk op straat zijn om de orde te kunnen handhaven. Er waren nog geen verbindingsmiddelen en maar weinig mensen hadden een telefoon. Hierdoor kon de agent op straat dus niet bereikt worden en kon de politie niet gebeld worden bij orde verstoringen. Door veel posten uit te zetten wisten de agenten op straat waar een collega zich bevond en kon een agent in nood op zijn signaalfluitje blazen om een collega te waarschuwen. Posten zijn vaste straten of een gebied waar een politieagent op bepaalde tijden aanwezig moest zijn. De politieagent werd gecontroleerd door een meerdere in rang of hij wel op tijd op zijn post aanwezig was. De politie ondervond in de begin jaren van1900 veel agressiviteit van dronken personen op straat die het vaak met de politie aan de stok kregen. Veel invloed en overwicht had de politie niet in die tijd. Bij vechtpartijen tussen de bevolking en de politie werd vaak de sabel van de agent afgenomen en werd de agent hiermee verwond. Ook door ander geweld tegen agenten op straat en de toenemende agressie door groepen personen werd er vaak een agent verwond of zelfs vermoord op straat.

Bron: http://www.scholieren.com/werkstukken/14035

Barre chronologique Alexander Warrens

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).

Parenté Alexander Warrens



Visualiser une autre relation

Les données affichées n'ont aucune source.

Événements historiques

  • La pression du vent était de 1 kgf/m2 et provenait en majeure partie du est-sud-est. La pression atmosphérique était de 76 cm de mercure. Le taux d'humidité relative était de 92%. Source: KNMI
  • Du 6 juillet 1872 au 27 août 1874 il y avait en Hollande le gouvernement De Vries - Fransen van de Putte avec comme premiers ministres Mr. G. de Vries Azn. (liberaal) et I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
  • Du 27 août 1874 au 3 novembre 1877 il y avait en Hollande le gouvernement Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg avec comme premiers ministres Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) et Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
  • En l'an 1874: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 4,0 millions d'habitants.
    • 1 janvier » disparition de la Compagnie anglaise des Indes orientales.
    • 28 février » fin du procès Tichborne.
    • 15 mars » en Asie du Sud-Est, la France signe, avec l'Annam, un traité, à Saïgon, qui reconnaît la présence de la France en Basse-Cochinchine et lui accorde la liberté de navigation.
    • 27 mai » Gert Alberts quitte Pretoria, initiant le Dorsland Trek.
    • 1 décembre » en Espagne, le futur roi Alphonse XII signe le manifeste de Sandhurst, écrit par Antonio Cánovas del Castillo.
    • 29 décembre » le général Martinez Campos déclare roi d'Espagne l'infant don Alfonso mettant fin à la dictature républicaine du général Francisco Serrano.
  • La température le 22 juin 1899 était d'environ 18,4 °C. La pression atmosphérique était de 75 cm de mercure. Le taux d'humidité relative était de 72%. Source: KNMI
  • Du 27 juillet 1897 au 1 août 1901 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Pierson avec comme premier ministre Mr. N.G. Pierson (unie-liberaal).
  • En l'an 1899: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 5,1 millions d'habitants.
    • 1 janvier » Cuba est placée sous administration provisoire américaine.
    • 17 janvier » les États-Unis annexent Wake.
    • 4 février » soulèvement aux Philippines, à la suite du refus des Américains d'accorder l'indépendance à l'archipel.
    • 29 avril » la limite des 100km/h est franchie par une voiture électrique, la «Jamais contente».
    • 9 août » le général Gallieni, gouverneur général de Madagascar est promu général de division.
    • 11 octobre » début de la seconde guerre des Boers en Afrique du Sud.
  • La température au 10 mars 1951 était entre -0.8 et 2,8 °C et était d'une moyenne de 1,0 °C. Il faisait presque totalement couvert. La force moyenne du vent était de 3 Bft (vent modéré) et venait principalement du est-sud-est. Source: KNMI
  • Du 7 août 1948 au 15 mars 1951 il y avait en Hollande le gouvernement Drees - Van Schaik avec comme premiers ministres Dr. W. Drees (PvdA) et Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
  • Du 15 mars 1951 au 2 septembre 1952 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Drees I avec comme premier ministre Dr. W. Drees (PvdA).
  • En l'an 1951: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 10,2 millions d'habitants.
    • 4 janvier » occupation de Séoul par les forces nord-coréennes et chinoises.
    • 11 avril » le général américain Douglas MacArthur est relevé de son commandement en Corée par le président Truman.
    • 18 mai » résolution n° 93, du Conseil de sécurité des Nations unies, sur la question de la Palestine.
    • 29 mai » résolution n° 94 du Conseil de sécurité des Nations unies, sur la création de la Cour internationale de justice.
    • 29 octobre » retour triomphal du chef indépendantiste Son Ngoc Thanh au Cambodge.
    • 14 novembre » prise de Hoa Binh par les troupes françaises au Viêt Nam (évacuée le 22 février 1952).
  • La température au 13 mars 1951 était entre 4,1 et 15,8 °C et était d'une moyenne de 9,2 °C. Il y avait une précipitation de 5,0 mm pendant 2,4 heure(s). Il y avait 7,2 heures de soleil (62%). Il faisait partiellement nuageux ou couvert. La force moyenne du vent était de 5 Bft (vent assez fort) et venait principalement du sud. Source: KNMI
  • Du 7 août 1948 au 15 mars 1951 il y avait en Hollande le gouvernement Drees - Van Schaik avec comme premiers ministres Dr. W. Drees (PvdA) et Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
  • Du 15 mars 1951 au 2 septembre 1952 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Drees I avec comme premier ministre Dr. W. Drees (PvdA).
  • En l'an 1951: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 10,2 millions d'habitants.
    • 7 février » massacre de Sancheong et Hamyang pendant la guerre de Corée.
    • 13 février » début de la bataille de Jipyeong-ri pendant la guerre de Corée.
    • 7 mars » le Premier ministre iranien Haj Ali Razmara est assassiné par un fanatique des Fedayin de l'Islam; l'Anglo-Iranian Oil Company et autres sociétés étrangères seront ensuite nationalisées.
    • 18 avril » le traité de Paris institue la CECA (Communauté européenne du charbon et de l'acier).
    • 8 mai » résolution 92 du Conseil de sécurité des Nations unies sur la Palestine.
    • 10 novembre » résolution n96 concernant la question indo-pakistanaise.


Même jour de naissance/décès

Source: Wikipedia

Source: Wikipedia

  • 1945 » Paul Tissandier, pionnier de l'aviation française (° 21 février 1881).
  • 1946 » Jean Durand, scénariste et réalisateur français (° 15 décembre 1882).
  • 1948 » Jan Masaryk, personnalité politique tchécoslovaque (° 14 septembre 1886).
  • 1951 » René Brunet, homme politique français (° 13 novembre 1882).
  • 1953 » Marcel Lepan, rameur français (° 14 septembre 1909).
  • 1956 » Jan Zaorski, chirurgien polonais, organisateur d'un enseignement clandestin de la médecine sous l'occupation nazie de la Pologne (° 6 mai 1887).

Sur le nom de famille Warrens

  • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme Warrens.
  • Afficher des informations sur Warrens sur le site Archives Ouvertes.
  • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille Warrens.

La publication Stamreeks Victoria Wilhelmina Warrens a été préparée par B. van Os (contact n'est pas possible).
Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
B. van Os, "Stamreeks Victoria Wilhelmina Warrens", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamreeks-victoria-wilhelmina-warrens/I19.php : consultée 8 juin 2024), "Alexander Warrens (1874-1951)".