Arbre généalogique Van den Aker, Van Eindhoven, Schepens en Verhoeven » Lijsken Wouter Loij Timmermans (????-< 1629)

Données personnelles Lijsken Wouter Loij Timmermans 

  • Elle est décédée avant le 1629.
  • Cette information a été mise à jour pour la dernière fois le 2 août 2010.

Famille de Lijsken Wouter Loij Timmermans

(1) Elle est mariée avec Dielis Dirck de Hoppenbrouwer.

Ils se sont mariésSource 1


Enfant(s):



(2) Elle est mariée avec Jan Jan Houbraken.

Ils se sont mariés


Notes par Lijsken Wouter Loij Timmermans

Indertijd had wijlen Jan Jan Houbraken weduwnaar van Lijsken Wouter Loij Timmermans, welke Lijsken weduwe was van wijlen Dielis de Hoppenbrouwer, samen met de kinderen van wijlen Willem de Metser een proces aangespannen voor de schepenbank van Oirschot tegen Marieken dochter van wijlen Henrick Jan Cornelissen weduwe van Henrick Bernaerts vanwege een rogpacht van een mudde rogge per jaar, welke pacht genoemde Jan Houbraken meende te kunnen heffen op het bezit van genoemde Marieken, waarbij deze Marieken zich niet verder daartegen had verweerd dan dat ze met haar voogd op verzoek van de schepenen van Oirschot bemiddelaars had verkregen, namelijk Jan Dirck Huijskens en Everaert Henricks Ekerschot. Daarom zijn hier voor schepenen en vermelde commissarissen nu verschenen Peter Henrick Sijckens als man van Elisabeth, verder Odulphus Jan Goossens als man van Barbara en Goijaert Andries Goossens als man van Henrieksken, zijnde allen dochters van wijlen genoemde Willem de Metser, verder Dirk Jan Houbraken en Gerit Jan Gerit Schepens als man van Ijken dochter van wijlen Dielis de Hoppenbrouwer, voor henzelf optredend alsook voor de andere erfgenamen van genoemde Dielis de Hoppenbrouwer als partij ter ener zijde hierbij en verder Marieken weduwe van Henrick Bernaerts geassisteerd door Arien Joordens de Cort en door Gijsbert Rutgers van Osch als voogd over haar en over haar minderjarige zoon Bernaert, die als zodanig waren benoemd door schout en schepenen van Oirschot, als partij ter andere zijde en ze hebben verklaard met elkaar de volgende overeenkomst hierover te hebben gemaakt. Marieken en de voogden zullen vanwege het mudde rogge en de vervallen rente daarvan tussen nu en a.s. 3 weken na Pasen een bedrag van 200 gulden betalen en vandaag een bedrag van 12 gulden voor het verteer. Daarmee zal deze jaarlijkse rogpacht zijn afgelost samen ook met alle achterstand. Maar als dat geld 2 of 3 weken na die termijn dan niet zal zijn betaald, dan zal deze overeenkomst zijn komen te vervallen en dat moet genoemde Marieken aan vermelde Peter Henricks Sijckens en de zijnen voor die jaarlijkse pacht van een mudde rogge een nieuwe belofte laten maken omdat de eerste brief daarvan in het ongerede is geraakt. Partijen verklaren over en weer deze overeenkomst na te zullen komen. Datum 14 maart 1630, getuigen Huijskens en Ekerschot.

Bewerking van het oud rechterlijk archief Oirschot door Jan Toirkens 1630
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dirck zoon wijlen Dielis Dirck Hoppenbrouwers verwekt door deze Dielis bij wijlen diens vrouw Lijsken dochter van Wouter Loij Timmermans, verder Gerit zoon Jan Gerit Alart Scepens als man van Oijken ook dochter van genoemde Dielis en Lijsken, nog Aelbert Janssen de Cort als vader en toeziend voogd over zijn kinderen verwekt bij wijlen diens vrouw Margriet, eveneens dochter van genoemde Dielis en Lijsken daarbij geassisteerd door Dirck Dircks van Ostaden als voogd over de vermelde minderjarige kinderen van deze Aelbert, hebben verklaard met elkaar een verdeling te hebben gemaakt van bepaalde hooibeemden die ze van hun ouders hebben geerfd middels ook een andere boedelverdeling daarover, waarbij deze beemden nog buiten beschouwing waren gebleven.
Bij deze verdeling krijgt genoemde Gerit Jan Scepens namens zijn vrouw een beemd onlangs van de gemeente in gebruik genomen, gelegen in Oirschot herdgang Straten, aan het Snepscheut aldaar, b.p. Jan Jan Joris, de gemeijnte aldaar genoemd het Snepscheut. Uit dit bezit moet jaarlijks de grondchijns worden betaald en aan genoemde Dirck en vermelde minderjarige kinderen eenmalig per a.s. Maria Lichtmisdag over een jaar een bedrag van 100 gulden zonder rente, verder de dorpslasten. Nog te moeten zorgen voor onderhoud van wegen en waterlopen.
In marge :
Deze 100 gulden zijn betaald zoals is verklaard door de andere delers, datum 29 maart 1631, getuigen Goossens en Francken.
Bij deze verdeling krijgen Dirk en de minderjarige kinderen samen het derde deel van een beemd genoemd Tshaestenbeemd, gelegen in Oirschot herdgang Hedel, ter plaatse genoemd Oudenhoven, b.p. het erf genoemd het Cleijn Shaestenbeemd dat eigendom is van Gerit Jans van den Marselaer, Henrick Goijaerts de Crom, Jacop Willem Joordens en de zijnen, de gemeijnte aldaar genoemd Tregelaer. Verder krijgen ze een hooibeemd genoemd de Quinckaert gelegen in Oirschot herdgang Straten, ter plaatse genoemd op het Straetlaer, b.p. de kinderen van Hens Joordens, de gemeijnte aldaar. Uit dit bezit moet jaarlijks de grondchijns worden betaald als die daar op drukt en verder de dorpslasten. Verder te moeten zorgen voor onderhoud van wegen en waterlopen.
De verdelers doen over en weer afstand van aanspraken op elkaars erfdeel. Verder worden de gebruikelijke bepalingen beloofd bij een boedelverdeling. Datum 11 januari 1630, getuigen Loon en Ekerschot.
Bron:
Bewerking van het oud rechterlijk archief Oirschot door Jan Toirkens 1630
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Lijsken Wouter Loij Timmermans?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!

Ancêtres (et descendants) de Lijsken Wouter Loij Timmermans

Lijsken Wouter Loij Timmermans
????-< 1629

(1) 
(2) 

Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



Visualiser une autre relation

Les sources

  1. Bewerking van het oud rechterlijk archief Oirschot door Jan Toirkens

Sur le nom de famille Timmermans


Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
Kees van den Aker, "Arbre généalogique Van den Aker, Van Eindhoven, Schepens en Verhoeven", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom_van_den_aker/I5875.php : consultée 7 juin 2024), "Lijsken Wouter Loij Timmermans (????-< 1629)".