Arbre généalogique Willemse- van Diermen » Maria Barends (1785-????)

Données personnelles Maria Barends 

  • Elle est née le 9 octobre 1785 dans Amsterdam.
  • Cette information a été mise à jour pour la dernière fois le 6 mars 2019.

Famille de Maria Barends

Elle est mariée avec Johan Frederik Welsch.

Ils se sont mariés le 7 février 1806 à Amsterdam, elle avait 20 ans.

24 maart 1825 aankomst in de kolonien ( Drente)

Enfant(s):

  1. Johan Georg Welsch  1807-1808
  2. Jan Frederik Welsch  1812-1891 
  3. Jacobus Welsch  1814-1898 
  4. Willem Welsch  1817-1879 
  5. Maria Welsch  1819-1822
  6. doodgeboren Welsch  1823-1823
  7. Maria Welsch  1824-????
  8. Anna Maria Welsch  1827-1869


Notes par Maria Barends

NOTE: bij dopen van de kinderen werd naam steeds Barens geschreven
slechts eenmaal bij doop van Willem schreef men BarenDs

bij bevalling dochter Anna Maria 21.5.1827 wonend in Norg

Dingsdag den 28 oktober 1828
De Kommissie laatstleden Zaturdag uit den kleinen Raad benoemd om het verschil bestaande tusschen den wijkmeester Koppe en de huisvrouw van Wels, te onderzoeken. Zich heden naar den Kolonie Willemsoord hebbende begeven, heeft aan hunne woningen het navolgende vernomen:

1. De wijkmeester Koppe zegt dat het onregt hetwelk vrouw Wels hem ten laste legt, bestaat in het onthouden van eenig brood, dat hij gedaan had op order van den Onderdirecteur Schuurer, omdat vrouw Wels haar jongens op zekeren zaturdag niet op het aardappelland had gezonden, dat vrouw Wels hem wijkmeester, in tegenwoordigheid van den Kolonist Taatgen, had uitgescholden voor al wat lelijk was, en daarop den man, Wels namelijk, was gekomen om zijne vrouw af te lossen en de zaak op te vatten. Deze had hem aangetast.

2. De Kolonist Taatgen, waarop beide partijen zich beroepen hebben, verklaart het volgende: vrouw Wels had in een buitengewoon hevige drift den wijkmeester gescholden en hem voor een slecht mensch uitgemaakt die hare kinderen het brood onthield enzovoort. Vervolgens had ook de wijkmeester haar gescholden en verweten dat zij in Holland hoer en in Veenhuizen opkoopster van kolonisten goederen geweest was enzovoort. Wels, niet verre vandaar aan de arbeid zijnde, was op het hooren van dat verschil dadelijk toegeloopen, had zijne vrouw met geweld naar huis gezonden en was bij den wijkmeester blijven staan. Koppe, nu de man voor zich hebbende, had zijne neus telkens tegen de neus van Wels gewreven, even of hij hem uitdaagde tot slaan, dat echter Wels niet gedaan had, maar door dat wrijven der neuzen was Wels ook eenigermate driftig geworden en had den wijkmeester bij zijnen kleederen genomen en van zich gestooten. Eindelijk, voegt Taatgen erbij, dat vrouw Wels schuld had met die wijkmeester en de wijkmeester wederom met Wels.

3. Wels was niet in huis, maar de vrouw die voor dat verschil onderhouden werd, en in dezen de voornaamste persoon was, verklaarde dat zij boos was geworden en dat de wijkmeester haar het brood had onthouden en den opziener niet.
Haar beide zoontjes waren die zaterdagsmiddags te huis gebleven, om bij huis te werken en de opziener Smid had zijne twee zonen buiten de Kolonie bij de boeren laten gaan te aardappelen rooijen. Haar was daarop het brood onthouden en de opziener niet. Dit had haar in drift vervoerd. Overigens maande zij den wijkmeester en voorts allen die over haar gesteld waren, zoowel te Veenhuizen als hier, behoorlijk geeerbiedigd te hebben.
Zoo ver het ingekomen berigt van een op den 19 dezer plaats gehad hebbend verschil, waaruit naar het oordeel der Kommissie geene onaangename gevolgen meer zullen voortvloeijen. Wels is, niet om dit verschil, maar met oogmerk om zijne huiselijke toestand te verbeteren,(tevoren was reeds dit plan beraamd) met zijne huisgezin overgeplaatst op een betere Hoeve in wijk 1, onder den wijkmeester De Nekker, ver genoeg van wijk 4 verwijderd.
De opziener Smid, die veel aandeel in het verschil heeft, wordt van zijnen post ontzet, en een ander in zijnen plaats aangesteld. De Kommissie meent bij dit onderzoek opgemerkt te hebben , dat beide partijen over deze plaats gehad hebbende oneenigheid, alrede berouw hebben en niet gaarne zouden zien dat de eene voor de andere ongelukkig zoude worden, en verzoekt alzoo den Heer Direkteur der Kolonien en de Permanente Kommissie het daarvoor te willen houden, dat dit verschil is uit den weg geruimd.

De Kommissie tot het onderzoek voornoemd,
J.H. Van Wolda, secretaris.

Bijgeschreven: Goedgekeurd door de Permanente Kommissie van Weldadigheid den 25 November 1828 (artikel 29)

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Maria Barends?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!

Ancêtres (et descendants) de Maria Barends

Maria Barends
1785-????

1806
Willem Welsch
1817-1879
Maria Welsch
1819-1822
Maria Welsch
1824-????

Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



Visualiser une autre relation

Les données affichées n'ont aucune source.

Événements historiques

  • La température le 9 octobre 1785 était d'environ 10,0 °C. Il y avait 4 mm de précipitationLe vent venait principalement de l'/du ouest-sud-ouest. Caractérisation du temps: zeer betrokken. Source: KNMI
  • En l'an 1785: Source: Wikipedia
    • 2 janvier » prise de Mrauk-U par Bodawpaya.
    • 25 janvier » affaire du collier de la reine.
    • 10 mars » Thomas Jefferson succède à Benjamin Franklin comme ambassadeur des États-Unis en France.
    • 20 juillet » Tremblement de terre en Haïti
  • La température le 7 février 1806 était d'environ 5,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du sud-sud-est. Caractérisation du temps: zeer betrokken mist. Source: KNMI
  •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • En l'an 1806: Source: Wikipedia
    • 7 janvier » occupation britannique de la colonie hollandaise du Cap.
    • 9 janvier » funérailles d'Horatio Nelson.
    • 13 février » en France, Napoléon rompt avec Pie VII, à la suite des réserves énoncées par le pape à propos du «catéchisme impérial», qui sera proclamé le 4 avril, et fait de l'empereur le «ministre de Dieu sur Terre».
    • 13 mars » bataille du Cap-Vert entre une escadre de course de l'Empire français, sous le commandement du comte de Linois, et une escadre britannique commandée par Sir John Borlase Warren.
    • 7 novembre » bataille de Lübeck.
    • 8 novembre » prise de Magdebourg.


Même jour de naissance/décès

Source: Wikipedia


Sur le nom de famille Barends

  • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme Barends.
  • Afficher des informations sur Barends sur le site Archives Ouvertes.
  • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille Barends.

Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
Anita Willemse, "Arbre généalogique Willemse- van Diermen", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-willemse/I328.php : consultée 22 septembre 2024), "Maria Barends (1785-????)".