Arbre généalogique Willems Hoogeloon-Best » Audrey Kathleen Ruston HEPBURN (1929-1993)

Données personnelles Audrey Kathleen Ruston HEPBURN 

Source 1

Famille de Audrey Kathleen Ruston HEPBURN

(1) Elle est mariée avec Melchior FERRER.

Ils se sont mariés le 25 septembre 1954, elle avait 25 ans.


Enfant(s):

  1. (Ne pas publique)

Les époux ont divorcé le 5 décembre 1968.


(2) Elle est mariée avec Graaf Andrea DOTTI.

Ils se sont mariés le 18 janvier 1969, elle avait 39 ans.

Les époux ont divorcé en 1982.


(3) Elle avait une relation avec Robert Jacobus Godefridus WOLDERS.

Evénement (unmarried) apres 1979.


Notes par Audrey Kathleen Ruston HEPBURN

Audrey Hepburn, geboren als Audrey Kathleen Ruston, (Elsene, 4 mei 1929 – Tolochenaz, 20 januari 1993) was een Britse actrice en speciaal ambassadeur van het United Nations Children's Fund (Unicef). Ze gaat door als een van de beroemdste filmactrices van de twintigste eeuw. In de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw was ze een stijlicoon.

Ze won in 1953 voor haar vrouwelijke hoofdrol in Roman Holiday een Oscar, een BAFTA Award en een Golden Globe. Hepburn is daarmee de eerste actrice die deze drie filmprijzen won voor dezelfde vertolking. In totaal won ze drie BAFTA's, een record voor vrouwen, en werd vijf keer genomineerd voor een Oscar. Ze is een van de weinigen die zowel een Oscar, een BAFTA, een Emmy en een Tony Award wonnen. Daarnaast won ze de Cecil B. DeMille Award, de Screen Actors Guild Life Achievement Award, de Special Tony Ward en in 1992 ontving ze nog een BAFTA Lifetime Achievement Award. Andere bekende hoofdrollen van haar zijn onder meer in de films Sabrina (1954), The Nun's Story (1959), Breakfast at Tiffany's (1961), Charade (1963), My Fair Lady (1964) en Wait Until Dark (1967).

Biografie
1929-1935
Hepburn werd in het Belgische Elsene geboren als Audrey Kathleen Ruston.[1] Ze was een dochter van de Britse bankier Joseph Anthony Ruston en de Nederlandse Ella barones van Heemstra. Haar vader veranderde later zijn geslachtsnaam in die van Hepburn-Ruston. Hepburns moeder was een dochter van Aarnoud van Heemstra, voormalige burgemeester van Arnhem en gouverneur van Suriname. Hepburn had twee halfbroers, Alexander en Ian Quarles van Ufford, uit het eerste huwelijk van haar moeder met een Nederlandse aristocraat. Hepburn groeide op in de Keienveldstraat te Elsene. Toen ze bijna twee was, verhuisde het gezin kortstondig naar de Elsensesteenweg 311 en naar de Bronstraat 99 in Sint-Gillis.[2] Vanaf januari 1932 woonde het gezin in een villa in het landelijke Linkebeek (nu Beukenstraat 129). Tijdens deze Brusselse kinderjaren ging ze soms met haar moeder naar balletten en concerten.

1935-1945
Haar ouders verhuisden naar Londen en verbonden zich daar aan de British Union of Fascists. Haar vader zamelde er geld voor in en haar moeder was redactrice voor het partijorgaan The Blackshirt. In die hoedanigheid woonde ze in 1935 de Reichsparteitag bij in Neurenberg. In 1939 scheidden haar ouders, maar haar moeder woonde toen al enkele jaren in Nederland, terwijl Hepburn bij haar vader in Londen verbleef. Na de inval in Polen in september 1939 en de daaropvolgende Britse oorlogsverklaring aan Duitsland werd Hepburn door haar moeder naar Nederland gehaald in de verwachting dat het neutrale Nederland buiten de oorlog zou blijven. Hepburn ging in Arnhem naar de Openbare Lagere School nr. 21. Het gezin woonde in Arnhem eerst in een eengezinswoning aan Sickeszlaan 7, maar verhuisde al snel naar een ruime bovenwoning aan de Jansbinnensingel 8a. Uiteindelijk woonde Hepburn aan het eind van de oorlog in Velp. Hepburn zat op de Arnhemse Muziekschool van 1939 tot 1945, waar ze balletlessen volgde. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gaf ze meerdere malen met haar school openbare balletuitvoeringen.

Over de oorlogsperiode schreef één van haar biografen Barry Paris dat zij koerierstaken zou hebben vervuld en heimelijk hebben gedanst voor publiek om geld voor het verzet in te zamelen.[3] Het Airborne Museum in Oosterbeek concludeerde in 2016 dat er geen enkel bewijs was voor de bewering dat Hepburn voor het verzet actief was geweest.[4]

Na de landing van de geallieerden in Normandië op D-Day werden de levensomstandigheden moeilijker, doordat Arnhem zwaar werd getroffen door de gevechten tijdens Operatie Market Garden.

Hepburns halfbroer Ian Quarles van Ufford was in Berlijn tewerkgesteld in een Duits werkkamp. Naar eigen zeggen kreeg Hepburn in de Tweede Wereldoorlog last van acute bloedarmoede, ademhalingsproblemen en oedeem.[5]

In 1991 deed ze de volgende uitspraken:

Ik herinner me nog dat ik meermalen op het station zag hoe wagonladingen Joden werden afgevoerd. Hun gezichten staken boven de rand uit. Ik herinner me heel duidelijk een jongetje dat met zijn ouders op het perron stond. Hij was heel bleek en erg blond met een veel te grote jas die op de trein stapte. Ik was een kind dat naar een ander kind keek.
Hepburn merkte haar overeenkomsten met Anne Frank op:

Ik was net zo oud als Anne Frank. We waren allebei tien toen de oorlog uitbrak en vijftien aan het eind. Ik kreeg het boek als drukproef in het Nederlands van een vriend in 1946. Ik las het en was ontdaan. Dit brengt het teweeg bij wie het voor het eerst leest. Maar ik las het niet als een boek. Dit was mijn eigen leven. ....Het boek heeft me veranderd, zo greep het me aan.
In het Dagboek vond ik een plaats waar ze zegt: 'vandaag vijf gijzelaars doodgeschoten'. Dat was de dag dat mijn oom werd doodgeschoten. En in deze woorden van een kind herkende ik wat in mij zat en nog zit. Het was een katharsis voor me. Dit kind dat opgesloten zat tussen vier muren, had een volledig verslag geschreven van alles wat ik had gevoeld en meegemaakt.
Toch heeft Hepburn ook genoten van een deel van haar jeugd. Hepburn zag weer een parallel met Anne Frank:

De wil om te overleven is zo sterk bij Anne Frank. Soms schrijft ze: 'Ik ben zo gedeprimeerd'. Maar daarna verlangt ze ernaar te gaan fietsen. Ze is duidelijk een symbool van een kind in moeilijke omstandigheden, waar ik nu al mijn tijd in stop. Ze overstijgt haar dood.
Hepburn bracht haar oorlogsjaren onder meer door met tekenen. Een paar tekeningen zijn nu nog te zien.[6]

Na de Bevrijding kwamen de vrachtwagens met hulpgoederen.[7] Hepburn vertelde in een interview dat ze een heel blikje melkpoeder leeg at en misselijk werd van haar eerste maaltijd van hulpvoedsel omdat ze te veel suiker in haar pap had gedaan.[8] Deze ervaring inspireerde haar later voor Unicef te gaan werken.[9]

Na de bevrijding in 1945 verhuisde Hepburn naar Amsterdam, waar ze balletlessen nam bij Sonia Gaskell en toneellessen bij de Engelse acteur Felix Aylmer.[10]

1948-1953
Na de oorlog speelde ze op achttienjarige leeftijd een rolletje als KLM-stewardess in Nederlands in zeven lessen. De regisseur van deze Nederlandse film uit 1948, Charles Huguenot van der Linden, zou later claimen dat hij de ontdekker is geweest van Hepburn. Later verhuisde ze met haar moeder naar Londen waar ze balletles nam. Audrey had altijd al een passie voor ballet en wilde het in deze wereld maken. Maar door geen enkele auditie werd ze geselecteerd. Ze heeft ook als model gewerkt en begon pas later, in 1951, met acteren in speelfilms. Tijdens een opname in Zuid-Frankrijk werd ze opgemerkt door de schrijfster Colette, die haar wilde als hoofdrol in het door haar geschreven stuk Gigi.

Audrey Hepburn met haar eerste echtgenoot Mel Ferrer tijdens een avond in het Amsterdamse Theater Tuschinski op 2 november 1954. Hepburn draagt een creatie van het Franse modehuis Givenchy.
1953-1967
Na een succesvolle reeks op Broadway, deed Hepburn auditie voor de film Roman Holiday. Eerst werd de rol van prinses toebedeeld aan Elizabeth Taylor, maar door contractuele problemen moest zij de film laten schieten. De tegenspeler van Hepburn, Gregory Peck, had tijdens de opnames door dat hij tegenover een natuurtalent stond. Hij kreeg gelijk, want Hepburn ontving voor deze eerste Hollywoodrol meteen een Oscar voor beste actrice. Voor die prijs zou ze gedurende haar carrière nog viermaal genomineerd worden. Het lied Moon River, dat ze zong in de film Breakfast at Tiffany's, won in Hepburns uitvoering een Oscar voor beste originele lied. De toonsoort was wel aangepast wegens haar beperkte zangkwaliteiten. Hepburns zangstem in My Fair Lady werd voor het overgrote deel overgenomen door de Amerikaanse sopraan Marni Nixon. Hepburns moeder speelde een figurantenrol in de film Funny Face, als klant van een cafeetje.

Als een van Hollywoods populairste publiekstrekkers schitterde Hepburn op het witte doek naast onder anderen Fred Astaire, Humphrey Bogart, Gary Cooper, Cary Grant, Rex Harrison, Peter O'Toole, Gregory Peck, George Peppard, Burt Lancaster en Sean Connery.

1967-1993

Ronald Reagan in gesprek met Audrey Hepburn en Robert Wolders in 1981
Vanaf 1967, na zestien zeer succesvolle jaren als actrice, nam Hepburn gas terug en verscheen ze nog maar af en toe in een speelfilm. Haar laatste film werd in 1988 opgenomen, net voordat ze benoemd werd tot speciaal ambassadeur van Unicef. Naar eigen zeggen ging ze voor Unicef werken uit dankbaarheid voor de noodhulp die ze aan het eind van de Tweede Wereldoorlog van de voorloper van deze VN-organisatie ontvangen had. Een andere reden waren eigen ontberingen onder de nazi's. Ze bleef goodwill ambassadeur tot aan haar overlijden.

In 1992 kreeg Hepburn van de Amerikaanse president George H.W. Bush de "Presidential Medal of Freedom" als erkenning van haar werk voor Unicef. Ze overleed in haar woonplaats Tolochenaz in het Zwitserse kanton Vaud aan de gevolgen van kanker aan het wormvormig aanhangsel en is daar ook begraven. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences kende haar postuum de Jean Hersholt Humanitarian Award toe voor haar werk op humanitair gebied.

Stijlicoon
Hepburn was in de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw een wereldberoemd stijlicoon, mede dankzij de creaties van de Franse couturier Hubert de Givenchy. Ze droeg zijn japonnen zowel in films als privé. Legendarisch in film- en modekringen is de door De Givency ontworpen zwarte jurk die ze in combinatie met een halsketting van Roger Scemama aanhad tijdens de beginscène van de film Breakfast at Tiffany's. Ook de witte jurk die ze droeg bij haar bezoek aan het paardenrennen in de film My Fair Lady behoort tot de bekendste filmjaponnen ooit. De Givenchy strikte haar om zijn parfums te promoten. Hepburn is de eerste wereldberoemde filmster die zoiets deed en mogelijk de laatste die zich daar niet voor liet betalen.

Privé
Hepburn is tweemaal getrouwd. Op 25 september 1954 huwde ze de twaalf jaar oudere Amerikaanse acteur Mel Ferrer. Voor hem was het zijn vierde huwelijk; met zijn eerste echtgenote trouwde hij tweemaal. Op 5 december 1968 werd de echtscheiding uitgesproken. Op 18 januari 1969 trouwde Hepburn met een negen jaar jongere Italiaanse psychiater. Het huwelijk werd in 1982 ontbonden. Ze kreeg twee zoons, Sean Ferrer en Luca Dotti. De Schotse schrijver A.J. Cronin was de peetoom van Sean. Ten tijde van haar overlijden was ze de levenspartner van de negen jaar jongere Nederlandse oud-acteur Robert Wolders, de weduwnaar van filmster Merle Oberon. In 1952 was ze verloofd met James baron Hanson. Hepburn verbrak de relatie in hetzelfde jaar. Als reden voerde ze aan dat een huwelijk met hem tot mislukken zou zijn gedoemd, omdat ze elkaar door haar werk als actrice weinig zouden zien. Hepburn kreeg in haar leven vier miskramen, waarvan een toen ze bij de opnamen van de film The Unforgiven van een paard viel.

Eerbewijzen, vernoemingen, tv-film

Het Audrey Hepburnplein in Arnhem
Hepburn heeft een ster op de Hollywood Walk of Fame, bij 1652 Vine Street. Door de KLM werd een passagiersvliegtuig naar haar genoemd: de McDonnell Douglas MD-11 met registratie PH-KCE. De gemeente Arnhem vernoemde een plein in de binnenstad naar haar, het Audrey Hepburnplein. Een buste gemaakt door Kees Verkade is sinds 1994 te bezichtigen op het Burgemeestersplein te Arnhem.[11] In Almere is een straat naar haar vernoemd.

Een deel van haar leven werd in 2000 voor de televisie verfilmd onder de titel The Audrey Hepburn Story. De rol van Hepburn werd gespeeld door Jennifer Love Hewitt, die ook de productie op zich nam.

Filmografie
Filmografie als actrice
Jaar Titel Rol Opmerkingen
1948
Nederlands in zeven lessen Stewardess
1951
Monte Carlo Baby Linda Farrel
1951
One Wild Oat Hotel receptioniste
1951
Laughter in Paradise Cigarette girl
1951
The Lavender Hill Mob Chiquita
1951
Young Wives' Tale Eve Lester
1952
Nous irons à Monte Carlo Melissa Walter
1952
The Secret People Nora Brentano
1953
Roman Holiday Princess Ann Boxoffice Blue Ribbon Award
NYFCC Best Actress Award
BAFTA Best Film Actress Award
Golden Globe Award: Best Motion Picture Actress
Academy Award: Oscar Best Actress
Tony Award Best Dramatic Award
1954
Sabrina Sabrina Fairchild NYFCC Best Actress Award
BAFTA Best Film Actress Award
Academy Award: Oscar Nomination Best Actress
1956
War and Peace Natasha Rostov Modern Screen Award: Best Performance
NYFCC Best Actress Award
BAFTA Best Film Actress Award
1957
Funny Face Jo Stockton
1957
Love in the Afternoon Ariane Chavasse/Thin Girl NYFCC Best Actress Award
Golden Globe Award: Best Motion Picture Actress, Musical/Comedy
1959
Green Mansions Rima
1959
The Nun's Story Sister Luke (Gabrielle van der Mal) BAFTA Best Film Actress Award
NYFCC Best Actress Award
1960
The Unforgiven Rachel Zachary
1961
Breakfast at Tiffany's Holly Golightly Academy Award: Oscar Nomination, Best Actress
David di Donatello Best Foreign Actress Award
Golden Globe Award: Best Motion Picture Actress, Musical/Comedy
1961
The Children's Hour Karen Wright
1963
Charade Regina 'Reggie' Lampert BAFTA Best Film Actress Award
1964
Paris - When It Sizzles Gabrielle Simpson/Gaby
1964
My Fair Lady Eliza Doolittle NYFCC Best Actress Award
BAFTA Best Film Actress Award
David di Donatello Best Foreign Actress Award
1966
How to Steal a Million Nicole Bonnet
1967
Two for the Road Joanna Wallace
1967
Wait Until Dark Susy Hendrix NYFCC Best Actress Award (nominatie)
Academy Award: Oscar Nomination, Best Actress (nominatie)
1976
Robin and Marian Lady Marian
1979
Bloodline Elizabeth Roffe
1981
They All Laughed Angela Niotes
1987
Love Among Thieves Baroness Caroline DuLac televisiefilm
1989
Always Hap
In 1992 ontving zij de BAFTA Lifetime Achievement Award.

Literatuur
Sean Hepburn Ferrer, Audrey Hepburn, An Elegant Spirit: A Son Remembers, New York: Atria, 2003.
Barry Paris, Audrey Hepburn, New York: Putnam, 1996.
Diana Maychick, Audrey Hepburn: An Intimate Portrait, Citadel Press, 1996.
Donald Spoto, Enchantment: The Life of Audrey Hepburn, Harmony Press, 2006.
Alexander Walker, Audrey: Her Real Story, London: Weidenfeld & Nicholson, 1994.
Ellen Cheshire, Audrey Hepburn, London: Pocket Essentials, 2003

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Audrey Kathleen Ruston HEPBURN?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Audrey Kathleen Ruston HEPBURN

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Audrey Kathleen Ruston HEPBURN


Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).

Les sources


  1. - Geni World Family Tree - MyHeritage
    The Geni Wereld Stamboom kan gevonden worden op http://www.geni.com" target="_blank">www.Geni.com. Geni is eigendom van en wordt uitgevoerd door MyHeritage. - 40000 - Collection - https://www.myheritage.nl/research/collection-40000/geni-world-family-tree?s=364657071&itemId=201434078&action=showRecord&indId=individual-364657071-1043450 - https://www.myheritage.nl/research/collection-40000/geni-world-family-tree?s=364657071&itemId=201434078&action=showRecord&indId=individual-364657071-1043450 - Audrey Ferrer (geboren Hepburn)
    Geslacht: Vrouw
    Geboorte: 4 mei 1929 - Ixelles, Brussels, Belgium
    Huwelijk: Echtgeno(o)t(e): Mel Ferrer - 25 sep 1954 - Bürgenstock
    Scheiding: Echtgeno(o)t(e): Mel Ferrer - 5 dec 1968
    Overlijden: 20 jan 1993 - Tolochenaz, Vaud, Switzerland
    Vader: Joseph Victor Anthony Ruston
    Moeder: Ella Van Heemstra Ruston
    Ex-echtgenoot: Mel Ferrer
    Kind: Sean Hepburn Ferrer
    - Geni World Family Tree - MyHeritage
    The Geni Wereld Stamboom kan gevonden worden op http://www.geni.com" target="_blank">www.Geni.com. Geni is eigendom van en wordt uitgevoerd door MyHeritage. - 40000 - Collection - https://www.myheritage.nl/research/collection-40000/geni-world-family-tree?s=364657071&itemId=53649193&action=showRecord&indId=individual-364657071-1043450 - https://www.myheritage.nl/research/collection-40000/geni-world-family-tree?s=364657071&itemId=53649193&action=showRecord&indId=individual-364657071-1043450 - Audrey Kathleen Ruston
    Geslacht: Vrouw
    Roepnaam: Edda van Heemstra / Audrey Kathleen Hepburn-Ruston
    Geboorte: 4 mei 1929 - Elsene, Bruxelles, Région de Bruxelles-Capitale, Belgique
    Beroep: British actress and humanitarian/UNICEF
    Huwelijk: Echtgeno(o)t(e): Andrea Paolo Mario Dotti - 1969
    Scheiding: Echtgeno(o)t(e): Andrea Paolo Mario Dotti - 1982
    Overlijden: 20 jan 1993 - Tolochenaz, Vaud, Zwitserland
    Begrafenis: Tolochenaz Cemetery, Tolochenaz, Morges District, Vaud, Switzerland
    Vader: Joseph Victor Anthony Ruston
    Moeder: Ella van Heemstra, MStJ
    Ex-echtgenoten: Melchior Gastón Ferrer, Andrea Paolo Mario Dotti
    Partner: Wolders
    Ex-partner: Hanson
    Kinderen: Ferrer, Dotti

Des liens dans d'autres publications

On rencontre cette personne aussi dans la publication:

Événements historiques

  • La température au 4 mai 1929 était entre -3.7 et 14,8 °C et était d'une moyenne de 7,5 °C. Il y avait 0.1 mm de précipitation. Il y avait 7,7 heures de soleil (51%). La force moyenne du vent était de 3 Bft (vent modéré) et venait principalement du sud-sud-ouest. Source: KNMI
  • Du 8 mars 1926 au 10 août 1929 il y avait aux Pays-Bas le cabinet De Geer I avec comme premier ministre Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
  • Du 10 août 1929 au 26 mai 1933 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Ruys de Beerenbrouck III avec comme premier ministre Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
  • En l'an 1929: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 7,7 millions d'habitants.
    • 14 février » |sept gangsters, rivaux de la bande d'Al Capone, sont abattus dans un garage de Chicago: c'est ce qu'on appellera «le massacre de la Saint-Valentin».
    • 4 mars » Herbert Hoover devient le 31 Président des États-Unis.
    • 8 août » le dirigeable allemand Graf Zeppelin commence un vol autour du monde.
    • 24 août » massacre d’Hébron, opposant les civils juifs aux émeutiers arabes. Près de soixante-dix Juifs meurent dans ce pogrom; les forces britanniques demeurent connues pour leur inaction au cours de ce massacre.
    • 3 octobre » naissance du royaume de Yougoslavie.
    • 12 octobre » signature de la convention de Varsovie.
  • La température au 18 janvier 1969 était entre 2,7 et 7,2 °C et était d'une moyenne de 5,8 °C. Il y avait une précipitation de 7,5 mm pendant 7,8 heure(s). Il faisait presque totalement couvert. La force moyenne du vent était de 4 Bft (vent modéré) et venait principalement du sud-ouest. Source: KNMI
  • Du 5 avril 1967 au mardi, juillet 6, 1971 il y avait aux Pays-Bas le cabinet De Jong avec comme premier ministre P.J.S. de Jong (KVP).
  • En l'an 1969: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 12,8 millions d'habitants.
    • 16 janvier » immolation de Jan Palach à Prague.
    • 10 mars » James Earl Ray, qui a plaidé coupable à l'accusation d'avoir assassiné Martin Luther King, est condamné à 99 ans de prison.
    • 17 avril » Alexander Dubček, premier secrétaire du Parti communiste de la Tchécoslovaquie, est déposé, à la suite des évènements du Printemps de Prague de 1968.
    • 20 mai » la fin de la bataille d'Hamburger Hill conduit à une ré-estimation de la stratégie des États-Unis au Viêt Nam.
    • 21 octobre » |Willy Brandt devient chancelier de l'Allemagne fédérale.
    • 27 décembre » la Libye, le Soudan et la République arabe unie annoncent la signature d'un accord politique, économique et militaire.
  • La température au 20 janvier 1993 était entre 8,7 et 11,0 °C et était d'une moyenne de 9,7 °C. Il y avait une précipitation de 16,1 mm pendant 18,4 heure(s). Il faisait presque totalement couvert. La force moyenne du vent était de 4 Bft (vent modéré) et venait principalement du sud-ouest. Source: KNMI
  • Du mardi, novembre 7, 1989 au lundi, août 22, 1994 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Lubbers III avec comme premier ministre Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
  • En l'an 1993: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 15,2 millions d'habitants.
    • 12 mars » série d'attentats à la bombe à Bombay.
    • 20 mars » |attentats à Warrington en Angleterre.
    • 21 mars » en France, défaite historique du PS au premier tour des législatives. Avec seulement 17% des voix, il enregistre un recul historique. Une semaine plus tard, le second tour confirme cette sanction du gouvernement socialiste par les électeurs. L'UDF et le RPR sont majoritaires à l'Assemblée avec quatre cent soixante-douze sièges. Le 29 mars, le premier ministre socialiste Pierre Bérégovoy démissionne. Édouard Balladur est nommé Premier ministre pour une seconde cohabitation gauche-droite. Le 1er mai suivant, Pierre Bérégovoy, désespéré d'être mêlé à un scandale politico-financier, et se sentant abandonné par ses amis, se suicidera.
    • 2 juillet » |Norodom Ranariddh est nommé «premier Premier ministre» du Cambodge.
    • 23 juillet » Agdam est prise par les forces du Haut-Karabagh.
    • 29 décembre » les États-Unis et la Russie signent l'accord de désarmement nucléaire Start II.


Même jour de naissance/décès

Source: Wikipedia

Source: Wikipedia


Sur le nom de famille HEPBURN

  • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme HEPBURN.
  • Afficher des informations sur HEPBURN sur le site Archives Ouvertes.
  • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille HEPBURN.

Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
Kees Willems, "Arbre généalogique Willems Hoogeloon-Best", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-willems-hoogeloon-best/I42295.php : consultée 30 avril 2024), "Audrey Kathleen Ruston HEPBURN (1929-1993)".