Arbre généalogique Voet-Evers » Antonia Adriaan Jan Arien Fredericks (1643-????)

Données personnelles Antonia Adriaan Jan Arien Fredericks 


Famille de Antonia Adriaan Jan Arien Fredericks

Elle est mariée avec Wouter Aegidius van Oirschot.

Ils se sont mariés à l'église le 2 juillet 1674 à Sint-Michielsgestel, NB.Source 1

[St. Michielsgestel 1674 Inv.nr. 1, Toegangsnr. 1445, Pagina 36r, Periode 1663-1686]
Hij weduwnaar, zij uit Gemonde

Index schepenprotocol Sint-Michielsgestel (5121.58)
46 Wij, Henrick Goijaert Cuijpers en Jan Matheeussen Leijtens, schepenen in de heerlijkheid van St. Mic..., 25-10-1678
Beschrijving: Wij, Henrick Goijaert Cuijpers en Jan Matheeussen Leijtens, schepenen in de heerlijkheid van St. Michielsgestel, verklaren dat voor ons zijn verschenen Arien Janssen van Gestel als voogd over de 2 minderjarige kinderen van Wouter Dielissen van Oirschot verwekt bij diens eerste vrouw Lijsken Janssen van Gestel, verder Jan zoon Arien Fredericx als voogd over de 2 minderjarige nakinderen van deze Wouter Dielissen van Oirschot verwekt bij diens tweede vrouw Antoniske Arien Fredericks, hierin met nadrukkelijke instemming van Handrick Wouters de Visser als medevoogd over de voor- en de nakinderen van deze Wouter Dielissen van Oirschot, verklaren een deling te hebben gemaakt van een perceel akkerland genoemd de Leeracker in totaal groot ca. 4 lopenzaad en 25 en een halve roede gelegen in deze heerlijkheid in herdgang van Ruijmel, dat deze minderjarige kinderen hebben geerfd van Wouter en van Jan Dielissen, resp. hun vader en oom. De loten zijn gelegd door jonker Jacob Sijwert van Sijborgh als drossaard in deze heerlijkheid. - Genoemde Jan Arien Fredericks ten behoeve van zijn zuster Antoniske als weduwe van Wouter Dielissen die er het vruchtgebruik van heeft zolang ze leeft volgens de huwelijkse voorwaardes van deze Antonisken met Wouter Dielissen en diens broer Jan Dielissen gepasseerd voor Jan van den Heuvel als openbaar notaris, en waarbij deze nakinderen daarin het erfrecht hebben, krijgen de helft van het genoemde perceel akkerland, b.p. de gemeenschappelijke straat, de andere helft, Marten Peters, samen met de aanplant. Dit perceel moet de voorste hekpost onderhouden. - Arien Janssen van Gestel ten behoeve van de 2 minderjarige voorkinderen van Wouter Dielissen verwekt bij diens eerste vrouw Lijsken Janssen van Gestel krijgt de andere helft van het perceel, b.p. Jan Santegoets, de andere helft, de erfgenamen van Marten Peters, de gemeenschappelijke straat, samen met alle beplanting.
Vervolg: De delers in hun hoedanigheden doen over en weer afstand van aanspraken op elkaars erfdeel en beloven de deling gestand te doen. Verder zullen ze samen het hek onderhouden en ieder zal de lasten op het eigen erfdeel zo betalen dat het erfdeel van de anderen daarvoor is gevrijwaard. Als er enige verdere lasten op iemands erfdeel drukken dan nu bekend is, dan zullen ze die samen betalen. Aldus gepasseerd te Gestel op 25 oktober 1678.
Datering: 25-10-1678
Pagina: 42r
Soort akte: Boedelscheiding
Plaats: Sint-Michielsgestel
Toegangsnummer: 5121

Index schepenprotocol Sint-Michielsgestel (5121.58)
37 Eerder hadden Wouter en Jan Dielissen (soms ook van Oirschot genoemd, JT) als broers na de dood van ..., 10-08-1678
Beschrijving: Eerder hadden Wouter en Jan Dielissen (soms ook van Oirschot genoemd, JT) als broers na de dood van hun moeder hun erfhafelijke meubelen etc. nog niet verdeeld en hadden steeds samengewoond, waarna deze Wouter was gehuwd met ...(niet ingevuld, maar blijkt later Lijsken te heten, JT) dochter van Jan Ariens Metser (elders wordt ze van Gestel genoemd, JT) en heeft bij haar 2 kinderen verwekt; na haar dood is hij hertrouwd met Thonisken dochter van Arien Jan Fredericx en heeft toeneen huwelijkse overeenkomst gemaakt voor notaris Jan van de Heuvel op (geen datum ingevuld, JT). Daarna, toen zijn 1e vrouw was overleden zonder testament, had genoemde Wouter geen bezit waarin hij was gerechtigd en daarom heeft Jan Dielissen voordeze Wouter bij diens huwelijkse voorwaardes ingestaan en beloofd dat als Wouter voor haar kwam te overlijden dat Antonisken het vruchtgebruik zou bezitten inzake alle genoemde bezit dat Jan Dielissen zou achterlaten en na de dood van Antonisken zou alle erfelijk bezit door de voorkinderen van Wouter uit diens 1e huwelijk en de kinderen uit diens 2e huwelijk gelijk worden verdeeld. Ondertussen is nu deze Wouter komen te overlijden en heeft bij Antonisken 2 kinderen verwekt en nooit enige inventaris opgemaakt van het bezit en genoemde Antonisken leefde daarna dan samen met Jan Dielissen als broer van Wouter met die 2 voorkinderen van Wouter en met diens 2 nakinderen in een gemeenschappelijk huishouden zoals eerder met Wouter het gevalwas. Daarna is ook Jan Dielissen komen te overlijden zodat Antonisken allereerst recht heeft op het hafelijk bezit van Wouter en het ploegrecht op het ingezaaide land van Wouter en daarna volgens de huwelijkse overeenkomt ook het hafelijk bezit van haar zwager Jan Dielissen, waarbij de erfhafelijke meubelen half en half gedeeld worden. Maar omdat het sterfhuis met vele persoonlijke schulden was belast, sommige schulden gemaakt door Jan Dielissen alleen en sommigen door Jan en Wouter samen vanwege hun borgemeesterschap
Vervolg: dat door hen beiden werd aangegaan, en nog vanwege ander noodzakelijke opgenomen gelden, is er een groot verschil van mening tussen de weduwe en de voorkinderen. Daarom zijn vandaag voor schepenen Jan van den Heuvel en Adriaen Jaspers van der Cammen verschenen Arien Jan Ariens Metser en Handrick Wouters de Visser als voogden over de 2 minderjarige kinderen van Wouter Dielissen verwekt bij ... (blanko gelaten) diens 1e vrouw ter ener zijde en Jan zoon Arien Fredericx en de zelfde Handrick Wouters de Visser als voogden over de twee nakinderen van genoemde Wouter verwekt bij diens 2e vrouw Antonisken daarin ook geassisteerd door deze Antonisken als weduwe ter andere zijde, en hebben de volgende overeenkomst gemaakt. Alle meubelen en inventaris die in het sterfhuis aangetroffen zullen worden, zonder onderscheid daarin en van welke zijde ook afkomstig en ook het ´hafelijk´ bezit zoals vee, paarden, varkens, hooi, stro, korenoogst, hopgewassen zowel op de zolder als nog te velde staande, tuingewassen, brandhout en verder alles wat wordt aangetroffen, behalve de kleren en het linnengoed dat aan de weduwe en kinderen toekomt, zal samen in het openbaar worden verkocht en het geld zullen ze samen houden en men zal bij elkaar blijven en daarmee alle persoonlijke schulden afbetalen en alle schulden aan de borgemeesters en de dorpslasten, maar de voogden van de voorkinderen zullen eenmalig 12 gulden ontvangen en nadat alle schulden zijn betaald zal het restant van geld tussen de voor- en nakinderen worden gedeeld. Als er geld tekort komt zullen ze samen dat tekort betalen, ieder voor de helft. Bij deze overeenkomst is geen melding gemaakt van het onroerend bezit dat volgens de boedeldeling zal worden verdeeld, en is hier ook niet inbegrepen het geld dat Wouter Dielissen en zijn broer Jan hadden gegeven ter aanvulling van zijn lot in de deling met hem en ook is niet inbegrepen het huis dat ze samen hebben getimmerd.
Datering: 10-08-1678
Pagina: 33r
Soort akte: Minnelijke overeenkomst
Plaats: Sint-Michielsgestel
Toegangsnummer: 5121
Inventarisnummer: 58

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Antonia Adriaan Jan Arien Fredericks?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Antonia Adriaan Jan Arien Fredericks

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Antonia Adriaan Jan Arien Fredericks

Antonia Adriaan Jan Arien Fredericks
1643-????

1674

    Montrez le quartier généalogique complet

    Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

    • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
    • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
    • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



    Visualiser une autre relation

    Les sources

    1. St. Michielsgestel 1674 Inv.nr. 1, Toegangsnr. 1445, Pagina 36r, Periode 1663-1686

    Sur le nom de famille Fredericks


    La publication Arbre généalogique Voet-Evers a été préparée par .contacter l'auteur
    Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
    Wim Voet, "Arbre généalogique Voet-Evers", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-voet-evers/I6091.php : consultée 22 juin 2024), "Antonia Adriaan Jan Arien Fredericks (1643-????)".