Arbre généalogique Van Ninhuijs » emanuel wilhelmus (maan) reijnen (1929-2020)

Données personnelles emanuel wilhelmus (maan) reijnen 


Famille de emanuel wilhelmus (maan) reijnen

Il est marié avec johanna josephina (jo) puts.

L'autorisation pour le mariage a été obtenu le avril 1953 à meijel.

Ils se sont mariés à l'église le 29 avril 1953 à helden-egchel, il avait 23 ans.

woonden hoekerstraat 1 te helden-egchel.

Enfant(s):



Notes par emanuel wilhelmus (maan) reijnen

Jarenlang werkte hij bij bakkerij Houwen in Egchel, waar hij de kneepjes van het bakkersvak leerde. Hij nam in 1958 samen met zijn vrouw de bakkerij en het café op de Egchelseweg over van zijn vader ‘Reijnen Funs’. En nog steeds bakt hij rozijnenbrood het liefst zelf. Als 14-jarige jongen kwam hij bij de bakkerij van Sjeng Houwen in Egchel terecht, waar hij de kneepjes van het bakkersvak leerde. “Brood bakken, beschuiten maken, peperkoek, ­puddingbroodjes, rozijnenbroden. Ik heb daar altijd met hart en ziel gewerkt en vond het een prachtig vak”, ­vertelt Maan. “Bij Houwen was ik kind aan huis. Soms stond ik als 14-jarige even helemaal alleen in de bakkerij. Maar dat vond ik geen enkel probleem, want ik deed het gewoon graag. Van hard werken is immers nog nooit iemand doodgegaan, toch?”

De grote passie van Maan lag eigenlijk niet bij het bakken van brood. Banketbakker, dat had hij wel willen worden. Maan: “Het echte banket maken en werken met chocolade. Dat leek me geweldig. Daarvoor zou ik naar de vakschool in Wageningen moeten en die kostte 4.000 gulden per jaar. Ik kom uit een gezin met veertien kinderen. Je kunt je voorstellen dat mijn vader, ‘Reijnen Funs’ de bakker, dat niet kon betalen. Daarom ben ik altijd een ‘gewone’ bakker gebleven.”

In de jaren 50 trouwde Maan met zijn grote liefde Jo. “Toen moest er geld verdiend worden natuurlijk”, aldus Maan. Hij ging aan het werk bij de Heldensche Steenfabriek, nu bekend onder de naam De Ringoven. In februari 1958 kon hij de bakkerij, de bijbehorende winkel en het aangrenzende café aan de Egchelseweg (voorheen Hoekerstraat) overnemen van zijn vader, die de zaak 31 jaar eerder had geopend. “Op een gegeven moment had ik het ook helemaal gezien bij de steenfabriek. Daarom was ik ook maar wat blij dat ik weer mijn grootste hobby als werk mocht gaan doen.” Het café sloot in 1967 haar deuren, toen Jo Manders op de Van Enckevoortstraat een nieuw dorpscafé bouwde op verzoek van ‘Reijnen Funs’.

De bakkerij bleef bestaan tot 1975. Het pand werd verbouwd tot woonhuis, waar ze nu nog samen wonen. Het bakkersvak is hij sindsdien nooit verleerd. Een paar jaar geleden liep hij bakker Peter Jacobs tegen het lijf, met wie hij het bakken weer even oppakte. Maan: “Hij wilde graag van mij leren hoe hij bijvoorbeeld brood en puddingbroodjes moest maken. Peter vond het mooi om wat meer van mij te leren, ik vond het op mijn beurt weer mooi om mijn kennis over te dragen. Drie weken geleden hebben we nog samen puddingbroodjes gemaakt.” Met zijn 86 jaar en het feit dat zijn gezondheid wat achteruit is gegaan, kan Maan Peter nu niet meer bij alles helpen. “Nu kan ik er alleen bij gaan zitten voor de gezelligheid. Maar inmiddels heb ik Peter alles geleerd wat hij moet weten.”

Naast zijn grootste hobby beschuit bakken, waar hij tegelijk zijn brood mee verdiende als bakker, kweekte Maan jarenlang sierduiven. “Drie keer op rij ben ik Nederlands kampioen geweest. In 1967 won ik het WK in Joegoslavië en daarna ben ik gestopt. Het hoogste had ik gehaald, dus waarom zou ik er nog verder mee gaan?” Ook voetbalde Maan jarenlang, maar daarbij lukte het hem niet om hogerop te komen. “PSV wilde me toen nog niet om ballen op te pompen”, vertelt Maan grinnikend. Hij wandelde en badmintonde vroeger graag met zijn drie kinderen en hield zich jarenlang op zondagochtend met veel plezier bezig met het africhten van politiehonden. Zo actief is Maan op zijn 86e niet meer. “Hij zit soms de hele dag op zijn stoel in de keuken”, vertelt Jo. Spelen ze dan af en toe een kaartspelletje? Maan schudt lachend zijn hoofd. ”In ons café werd regelmatig gekaart. Soms heel heftig en wat agressief. Dus nee, daar moeten we niets meer van hebben.”

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant emanuel wilhelmus (maan) reijnen?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique emanuel wilhelmus (maan) reijnen

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



Visualiser une autre relation

Les données affichées n'ont aucune source.

Événements historiques



Même jour de naissance/décès

Source: Wikipedia

Source: Wikipedia


Sur le nom de famille Reijnen

  • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme Reijnen.
  • Afficher des informations sur Reijnen sur le site Archives Ouvertes.
  • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille Reijnen.

Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
Peter Van Ninhuijs, "Arbre généalogique Van Ninhuijs", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-ninhuijs/I27028.php : consultée 26 septembre 2024), "emanuel wilhelmus (maan) reijnen (1929-2020)".