Arbre généalogique Van den Bunt » Fento Pieterse Rijckhout van Enckhuisen?? (1550-1627)

Données personnelles Fento Pieterse Rijckhout van Enckhuisen?? 


Famille de Fento Pieterse Rijckhout van Enckhuisen??

Il est marié avec Immetgen Hendrics Karreman.

Ils se sont mariés.


Enfant(s):



Notes par Fento Pieterse Rijckhout van Enckhuisen??

Op blz. 59 van het boek "De hervormde of St. Maartenskerk te Hillegom (1978)" wordt gesproken over de grafzerk van Fijnto Pietersz Rijchout, waarschijnlijk een van de vele Vlaamse vluchtelingen. Eerste woonde hij te Goes, waar zijn oudste dochter Geertje Fijntes is geboren. Later in de toenmalige heerlijkheid Heemstede. Tot 1653 vormde Heemstede en Bennebroek nog een geheel. Tot 1622 was er geen kerk in Heemstede en die van Bennebroek kwam pas in 1680. De protestanten in het noordelijke deel van Heemstede gingen ter kerke in Haarlem, die in het latere Bennebroek woonden, kerkten in Hillegom. Fijnto Pietersz Rijchout heeft dus hoogstwaarschijnlijk in het huidige Bennebroek gewoond.
Hij was ook gebruiker van de hofstede "Duin en Vaart" en in 1600 lidmaat (nr 8) van de gereformeerde kerk in Hillegom., overleden (ongeveer 77 jaar oud) circa 1627, begraven in 1627 te Hillegom ZH.
(Fijnto Rijchout, Fynto Rijckhout), geboren <>1550 te Enkhuizen, misschien zelfs in Vlaanderen, overleden <>1627 te Hillegom. Zijn graf bevindt zich achter het koor van de St. Martinuskerk te Hillegom, zie De Hervormde of St. Maartenskerk te Hillegom. Woonde te Goes. Bij zijn huwelijk komende van Heemstede. De hofstede "Duin & Vaart" met 12 morgen land was eigendom van schoonvader Hendrik Outgers van Enckhuijsen, in ieder geval van 1600-1604, daarna 1608-1612 van zijn weduwe (schoonmoeder), van 1600-1612 is Feijnto Pietersse van Enckhuijsen gebruijcker. Hij heeft ook nog andere stukken van in totaal ca 22 morgen in gebruik van leprosie buijten, Haarlem, Agatha van Berkenrode en Heilige Geesthuis binnen Haarlem (dit laatste handgekomen van Adriaan van Berckenrode, burgermeester tot Haarlem (morgenboek) volgens lidmatenlijst van hervormde kerk Hillegom op 8e plaats, direct achter allerlei adellijke personen zoals van Sijpestein (dtb Hillegom). 18 juni 1627 is grafsteen 79 betaald met 40 gld (ara, dtb Hillegom) wapen lijkt afgezien van de iets verkorte balk en de positie van de Franse Lelie sprekend op dat van de rijckse, riccen. beschrijving: een blauw zilveren schuinbalk, begeleid rechts en links van gouden ster, tussen lelies die met de voeten naar schuinbalk. De steen nu buiten de kerk. Op de steen wordt ook aagegeven Hendrik van Enckhuis, mogelijk Hendrik Outgersz Karreman van Enckhuizen van wie zijn dochter Wendelmoet Feintens in 1632 erft. In ieder geval is hij van 1600 tot 1612 gebruiker van "Duin en Vaart", de eigenaar is Hendrik Outgersz van Enckhuizen en vanaf 1632 Wendel (morgenboeken Rijnland).
Op blz. 59 van het boek "De hervormde of St. Maartenskerk te Hillegom (1978)" wordt gesproken over de grafzerk van Fijnto Pietersz Rijchout, waarschijnlijk weer een van de vele Vlaamse vluchtelingen. Eerste woonde hij te Goes, waar zijn oudste dochter Geertje Fijntes is geboren. Later vinden we hem in Heemstede, dat wil zeggen in de toenmalige heerlijkheid Heemstede. Tot 1653 vormde Heemstede en Bennebroek nog één geheel. Tot 1622 was er geen kerk in Heemstede en die van Bennebroek kwam pas in 1680. De protestanten in het noordelijke deel van Heemstede gingen ter kerke in Haarlem, die in het later Bennebroek kerkten in Hillegom, Fijnto Pietersz Rijchout heeft dus ongetwijfeld in het huidige Bennebroek gewoond.

Feijnto Pieters (Feijnte) RIJKCKHOUT (Fijnto Rijchout, Fynto Rijckhout), geboren <>1550 te Enkhuizen, misschien zelfs in Vlaanderen, overleden <>1627 te Hillegom. Zijn graf bevindt zich achter het koor van de St. Martinuskerk te Hillegom, zie De Hervormde of St. Maartenskerk te Hillegom. Woonde te Goes. Bij zijn huwelijk komende van Heemstede. De hofstede "Duin & Vaart" met 12 morgen land was eigendom van schoonvader Hendrik Outgers van Enckhuijsen, in ieder geval van 1600-1604, daarna 1608-1612 van zijn weduwe (schoonmoeder), van 1600-1612 is Feijnto Pietersse van Enckhuijsen gebruijcker. Hij heeft ook nog andere stukken van in totaal ca 22 morgen in gebruik van leprosie buijten, Haarlem, Agatha van Berkenrode en Heilige Geesthuis binnen Haarlem (dit laatste handgekomen van Adriaan van Berckenrode, burgermeester tot Haarlem (morgenboek) volgens lidmatenlijst van hervormde kerk Hillegom op 8e plaats, direct achter allerlei adellijke personen zoals van Sijpestein (dtb Hillegom). 18 juni 1627 is grafsteen 79 betaald met 40 gld (ara, dtb Hillegom) wapen lijkt afgezien van de iets verkorte balk en de positie van de Franse Lelie sprekend op dat van de rijckse, riccen. beschrijving: een blauw zilveren schuinbalk, begeleid rechts en links van gouden ster, tussen lelies die met de voeten naar schuinbalk. De steen nu buiten de kerk. Op de steen wordt ook aagegeven Hendrik van Enckhuis, mogelijk Hendrik Outgersz Karreman van Enckhuizen van wie zijn dochter Wendelmoet Feintens in 1632 erft. In ieder geval is hij van 1600 tot 1612 gebruiker van "Duin en Vaart", de eigenaar is Hendrik Outgersz van Enckhuizen en vanaf 1632 Wendel (morgenboeken Rijnland).
Op blz. 59 van het boek "De hervormde of St. Maartenskerk te Hillegom (1978)" wordt gesproken over de grafzerk van Fijnto Pietersz Rijchout, waarschijnlijk weer een van de vele Vlaamse vluchtelingen. Eerste woonde hij te Goes, waar zijn oudste dochter Geertje Fijntes is geboren. Later vinden we hem in Heemstede, dat wil zeggen in de toenmalige heerlijkheid Heemstede. Tot 1653 vormde Heemstede en Bennebroek nog één geheel. Tot 1622 was er geen kerk in Heemstede en die van Bennebroek kwam pas in 1680. De protestanten in het noordelijke deel van Heemstede gingen ter kerke in Haarlem, die in het later Bennebroek kerkten in Hillegom, Fijnto Pietersz Rijchout heeft dus ongetwijfeld in het huidige Bennebroek gewoond.

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Fento Pieterse Rijckhout van Enckhuisen???
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Fento Pieterse Rijckhout van Enckhuisen??

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Fento Pieterse Rijckhout van Enckhuisen??

Edel Segers
????-1576

Fento Pieterse Rijckhout van Enckhuisen??
1550-1627



    Montrez le quartier généalogique complet

    Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

    • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
    • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
    • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



    Visualiser une autre relation

    Les données affichées n'ont aucune source.

    Des liens dans d'autres publications

    On rencontre cette personne aussi dans la publication:

    Sur le nom de famille Rijckhout van Enckhuisen??


    Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
    Hans van den Bunt, "Arbre généalogique Van den Bunt", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-den-bunt/I418.php : consultée 26 mai 2024), "Fento Pieterse Rijckhout van Enckhuisen?? (1550-1627)".