Arbre généalogique Stufkens » Nicolaas Stufkens (1927-2000)

Données personnelles Nicolaas Stufkens 

Source 1

Famille de Nicolaas Stufkens


Notes par Nicolaas Stufkens


(Research):Wie Wat Waar is een rubriek die de lezer wil laten kennismaken met bijzondere, opvallende of markante huizen, tuinen, gebouwen of plekken in de gemeente Moerdijk.
En vooral met de mensen die daar wonen of werken. Even wat reacties uitlokken: café Ons Genoegen is de oudste uitspanning in de gemeente Moerdijk. Of zijn er nog moet overeind gebleven etablissementen, waar reeds in 1610 neringdoenden huisden.

Heemkundigen beschouwen de Benedenkade als het vroegste stukje Willemstad. En het witte schipperskwartier ooit bekend onder de naam Het Tonneke is daar de laatste exponent van.

Sinds twee jaar zwaait de nog jonge Marlisah Wigant de scepter over het populaire cafeetje waarvan het lijkt of het elk moment kan instorten. In de keuken treffen we Mikel van Maastrigt, tot voor kort haar partner. Niet alleen goed in het werpen van pijltjes, ook heel handig met potten en pannen. De liefde is over, zakelijk kan het tweetal het prima vinden. "Hij kookt, ik regel de bar. Dat werkte goed, dus dat houden we zo. Het was in het begin niet makkelijk om elkaar zo te blijven zien, maar het went."

Mikel van Maastrigt is vooral bekend als een landelijke dartstopper met uitzicht op deelname aan de Embassy in Engeland. Samen met Marlisah reisde hij de hele wereld af toen het tweetal zich nog bekwaamde in de soft tip dartssport. Naar Chicago, naar Hong-Kong. De variant op het steeldarts is veel mondialer dan waar Barney c.s. in uitblinken, maar heeft minder uitstraling.

Terug naar Ons Genoegen. De naam is bedacht door Cornelis van Sprundel, kastelein van 1954 tot 1979. In dat laatste jaar kocht Nico Stufkens het havententje, maar dat was voor Willemstad geen echte horecaman. Hij is weliswaar nog eigenaar, maar droeg een jaar later de tapkraan over aan Cor van der Hooft. Stufkens woont in Zaltbommel. Cor is nog altijd bereid bij te springen als Marlisah of Mikel eens niet kunnen of als het erg druk is.

Dat is het regelmatig. Biljartvereniging Ons Genoegen resideert al weer 45 jaar in het caf√©, de klaverjasclub kaart elke twee weken op vrijdag, dartsclub de Lievekus, die aanvankelijk alleen uit vrouwen bestond, gooit pijltjes en dan zijn er nog de Stadse Blaozers die regelmatig uit komen blazen na weer een titel. En dan zijn er nog de vele schippers die hun borreltje meepakken. "Zodra we om elf uur open gaan, begint de toeloop." zegt Marlisah. Ze is pas 23 jaar, maar niemand gaat met haar kuieren. "Horeca heb ik van huis uit meegekregen en ik heb goede steun aan vrienden, die meehelpen en aan Cor." Voor de echte anekdotes moeten we bij hem zijn. Hij vertelt dat 'dit kleine caf√© aan de haven' ook regelmatig bezocht is door de schrijver van het gelijknamige liedje, Pierre Kartner. Maar hij niet alleen. Regelmatig vallen er beroemdheden binnen. Gerard Cox was een echte stamgast, Andr√© van Duijn viel meermaals op de klep en ook Frits Wester en Manuela Kemp drinken er wel eens een biertje. "Alles in ongedwongen sfeer. Aan nastaren doen we niet. Wij zijn √©âˆš©n grote familie. Iedereen kan terecht voor een pint of een lekker biefstukje met frites."

Cor van der Hooft, waar hebben we die naam meer gehoord? "De oude burgemeester is mijn naamgenoot", brengt Cor licht in de duisternis. "En een verre oom." Die Cor van der Hooft is legendarisch geworden. Eerst als verzetsman in Breda, later als √©âˆš©n der weinige alerte burgemeesters bij de watersnood. Dankzij zijn ingrijpen bleef het aantal slachtoffers in Willemstad tot twee beperkt. Ene Janus van der Hooft, illuster straatveger van wie kunstenaar Gerard van Steenbergen nog een beeldje maakte, is ook familie.

Vierhonderd jaar wordt er al getapt. Cornelis Laurensz de Vuyst woonde in 1716 in het pand, destijds Het Tonneke genaamd. Volgens de akten kocht François Schilmans acht jaar later de herberg, die seer bequaam is om tapneering daarin te excerceren. En in de transactie van 1746 staat een hegt, sterk en weldoortimmert en ter neering staande huyzinge, schuur en erve, waarin een meenigte van jaaren herwaarts, de tapneeringe is geexcerceert geworden, genaamt de herberge Het Tonne.

Het was gebruikelijk bij cafés om een bierton als uithangbord buiten te hangen. Na Schilmans volgden vele herbergiers. In 1811, het jaar waarin belasting moest worden betaald over ramen en deuren, telde het taphuis zeven ramen en deuren. Cornelis van Tilburg noemt zich van 1899 tot 1905 herbergier over Het Tonne. Daarna volgen Gerardus en zoon Cornelis van Sprundel tot eind jaren zeventig. De oerbruine kroeg is trouwens Rijksmonument met een typisch schilddak. In de bruine doorbuigende balken van dat dak is ooit met sierlijke letters de tekst Hier is de klant zelfs keizer, mits hij zich koninklijk gedraagt aangebracht. Cor voegt daar lachend aan toe: "Maar ik blijf de baas." Die 'baas' begon zijn loopbaan ooit als ijscoman voor Willemstad en omgeving. "Het vanille softijs werd door Jan Blom bereid, ik verkocht het als schepijs. Na eerst de cafetaria heb ik daarna Ons Genoegen overgenomen. Dit is mijn thuis, ik ben aan de Bovenkade geboren." Ouwe Willem, een stadsfiguur, gaf de doorgang tussen de kades zelfs een naam: de Hooftweg. Cor lachend: "Er staat nog net geen PC

(Medical):Opgenomen geweest in inrichting de 'Sterrenberg' te Zeist. Nicolaas was verstandelijk gehandicapt.

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Nicolaas Stufkens?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Nicolaas Stufkens

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Nicolaas Stufkens


    Montrez le quartier généalogique complet

    Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

    • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
    • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
    • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).

    Parenté Nicolaas Stufkens



    Visualiser une autre relation

    Les sources

    1. Gemeente Rotterdam

    Des liens dans d'autres publications

    On rencontre cette personne aussi dans la publication:

    Événements historiques

    • La température au 4 juillet 1927 était entre 10,8 et 23,5 °C et était d'une moyenne de 18,1 °C. Il y avait 8,4 heures de soleil (51%). La force moyenne du vent était de 3 Bft (vent modéré) et venait principalement du sud. Source: KNMI
    • Du 8 mars 1926 au 10 août 1929 il y avait aux Pays-Bas le cabinet De Geer I avec comme premier ministre Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
    • En l'an 1927: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 7,5 millions d'habitants.
      • 1 janvier » |installation d'un gouvernement nationaliste à Hankou (Chine).
      • 3 février » une révolte éclate au Portugal contre le régime du Général Carmona.
      • 12 avril » massacre de Shanghai.
      • 14 avril » Création de la marque de véhicules à moteur suédoise Volvo, avec l’aide de la société SKF.
      • 15 juillet » révolte de Juillet à Vienne.
      • 27 décembre » la faction de Staline l'emporte en Union soviétique et Léon Trotski est exclu du Parti communiste.
    • La température au 3 août 2000 était entre 13,1 et 22,5 °C et était d'une moyenne de 17,3 °C. Il y avait une précipitation de 7,2 mm pendant 1,2 heure(s). Il y avait 6,7 heures de soleil (43%). Il faisait partiellement nuageux ou couvert. La force moyenne du vent était de 3 Bft (vent modéré) et venait principalement du sud-sud-ouest. Source: KNMI
    • Du lundi, août 3, 1998 au lundi, juillet 22, 2002 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Kok II avec comme premier ministre W. Kok (PvdA).
    • En l'an 2000: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 15,9 millions d'habitants.
      • 29 février » clôture de la conférence internationale sur les marchés émergents africains, organisée notamment par le ministère égyptien des Affaires étrangères.
      • 3 mars » le général croate Tihomir Blaškić est condamné à quarante-cinq ans de prison pour crime contre l'humanité par le Tribunal pénal international pour l'ex-Yougoslavie.
      • 21 mars » Israël procède au retrait de 6,1% de la Cisjordanie, conformément à l'accord révisé de Wye Plantation.
      • 22 mars » après avoir baisé le sol de Bethléem devant Yasser Arafat, le pape Jean-Paul II entame l'étape palestinienne de son voyage en Terre sainte.
      • 27 mars » remaniement du Gouvernement Lionel Jospin, avec l'arrivée de Laurent Fabius, Jack Lang, Michel Sapin et Catherine Tasca.
      • 31 juillet » Moshe Katsav est élu président d'Israël par les députés de la Knesset.
    

    Même jour de naissance/décès

    Source: Wikipedia

    Source: Wikipedia

    • 1997 » Gladys Egan, actrice américaine (° 24 novembre 1905).
    • 1998 » Francesc Xavier Bultó, homme d'affaires espagnol (° 17 mai 1912).
    • 1999 » Leroy Vinnegar, contrebassiste de jazz américain (° 13 juillet 1928).
    • 2000 » Joann Lõssov, basketteur et entraîneur soviétique puis estonien (° 10 septembre 1921).
    • 2001 » Louis Chevalier, historien et démographe français (° 29 mai 1911).
    • 2002 » Peter Miles, acteur et scénariste américain (° 1 avril 1938).

    Sur le nom de famille Stufkens

    • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme Stufkens.
    • Afficher des informations sur Stufkens sur le site Archives Ouvertes.
    • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille Stufkens.

    Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
    Dennis Stufkens, "Arbre généalogique Stufkens", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-stufkens/I345.php : consultée 25 juin 2024), "Nicolaas Stufkens (1927-2000)".